Ametist
Cuvinte cheie: Protectie, purificare, contact cu divinitatea, eliberarea de dependente
Element: vant
Chakre: al treilea ochi, coroana, eterice si mai sus deasupra capului
Spiritual: Ametistul faciliteaza meditatia si creeaza comuniune si comunicare cu calauzele si cu ingerii nostri. Deschide si curata chakra celui de-al treilea ochi si chakra coroanei, ceea ce accelereaza dezvoltarea capacitatilor intuitive si psihice.
Emotional: Ametistul ne poate ajuta sa identificam cauzele primare ale comportamentelor si ale tiparelor emotionale care provoaca dezechilibru si boala.
Fizic: Ametistul a fost in mod traditional utilizat pentru a putea combate comportamentele adictive si gandirea incremenita in tipare. Ajuta la echilibrarea sistemului nervos.
Afirmatie: sunt purificat, inaltat si protejat  gratie legaturii mele cu Divinul.
Sursa:   Cartea Pietrelor, vol 1
In categoria ametist o sa avem subcategorii: Ametist spirit, Varf Ametist brazilia, Flori ametist brazilia, Pandante Ametist. Flori ametist Uruguay, Varfuri ametist lungi brut, sfere ametist, ingeri ametist, Piatra Clarvazatorului Ametist,
 
Acvamarin
Cuvinte cheie: Racoritor, linistitor, stimularea comunicarii clare
Element: apa
Chakre: gat, inima
Spiritual: Acvamarinul activeza chakra gatului, faciliteaza comunicarea adevarului personal, calmeaza energiile prea infierbantate si mediaza intre puncta divergente. Favorizeaza indepartarea energiilor statice si renuntarea la vechile tipare.
Emotional:    Acvamarinul ne determina sa ne descotorosim de vechile bagaje si roluri ale egoului. Calmeaza furia si isteria, ne ajuta sa scapam de gandurile de razbunare si sa descoperim tiparele emotionale negative pe care tindem sa le mentinem in relatiile interpersonale. Ne ajuta sa sa traversam perioadele de suferinta provocate de pierderea cuiva drag.
 
Fizic: Acvamarinul este o piatra cu efect calmant. Ajuta la combaterea infectiilor si este deosebit de util in laringite, faringite sau dureri in gat. Favorizeaza vindecarea bolilor inflamantorii de toate felurile.
Afirmatie: Intruchipez forta supla si linistitoare a apaie si imi afirm adevarurile cu calm si siguranta.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
Categorii: Acvamarin brut
Acvamarin rulat
 
AVENTURIN VERDE
Cuvinte cheie: vitlitate, crestere, incredere
Elemente: apa, pamant
Chakre: inima
Spiritual: Aventurinul verde contribuie la purificarea si la intarirea corpului emotional si a chakrei inimii. Ne ajuta sa ne eliberam de obsesia rezultatelor si sa fim mai prezenti in intamplarile vietii noastre. Ne insufla dorinta de a ne vindeca si de a merge mai departe.
Emotional: Aventurinul verde ne ajuta sa ne gasim speranta, incredere si bucurie in viata de toate zilele. Ne ajuta sa ne mentinem centrati pe inima si sa navigam linistiti prin incercari afective grele. Ne sustine in dorintqa de a ne elibera de atasamentele fata de relatiile sau situatiile de viata din trecut si de a accepta schimbarea si cresterea.
Fizic: Aventurinul verde favorizeaza vindecarea si reglarea inimii si a aparatului circulator.
Afirmatie: Merg inainte cu optimism, incredere si reinnoita vitalitate.
 
Sursa: Cartea Pietrelor, vol1
Categorie: Aventurin verde rulat
Apofilit
Cuvinte cheie: Constiinta interdimensionala
Elemente: Vant, Pamant
Chakre: coroana, al treilea ochi
Spiritual: Apofilitul are o mare putere de activare a vederii interioare, de conectare cu calauzele superioare si cu ingerii. Ne ajuta sa capatam clarvedere, sa contactam si sa comunicam cu Sinele Superior si cu Sufletul.
Emotional: Aceasta piatra poate alunga „noaptea neagra a sufletului” ajutandu-ne sa revenim pe drumul nostru spiritual dupa deziluzii sau greutati.
Fizic: Apofilitul infuzeaza aura umana cu energia Luminii.
Afirmatie: Imi deschid mintea si inima pentru a cuprinde taramurile superioare.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
Categorie: Apofilit
 
Amazonit
Cuvinte cheie: Adevar, comunicare, armonie
Element: apa
Chakre: inima, gat
Spiritual: Amazonitul ne ajuta sa comunicam adevarurile si cunostintele de ordin superior. Este piatra adevarului. Contribuie la dezvoltarea capacitatii de a discerne granitele energetice.
Emotional: Pe plan emotional, Amazonitul ne ajuta sa fixam granitele cuvenite, atat de ordin interior ( disciplina), cat si exterior. Cu sprijinul lui putem depasi teama de confruntari sau de judecata celorlalti. Ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine si sa ne definim convingerile si valorile funadamentale.
Fizic: Amazonitul faciliteaza vindecarea fizica in cazul multor afectuni. Ajuta la regenerarea celulara si recuperarea dupa traumatisme sau accidente.
Afirmatie: Imi rostesc si imi traiesc adevarul suprem si invoc manifestarea lui in lume.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
Categorie: amazonit rulat
 
Angelit – Anhidrit albastru
Cuvinte cheie: Comunicare angelica, exprimare blanda a sinelui, seninatate, constiinta exstinsa
Element: vant
Chakre: gat, al treilea ochi, coroana
Spiritual: Angelitul ne ajuta sa intram in contact cu calazuirea ingerilor si a fiintelor aliniate spiritual. Este un instrument de meditatie care aduce mult calm si ne permite sa ne deschidem mai usor catre starea respectiva.
Emotional: Angelitul ne ajuta sa comunicam intr-o maniera clara, concisa si echilibrata. Are un efect linistitor asupra energiei in enegeral si pate fi un aliat de nadejde atunci cand este nevoie de diplomatie sau de o viziune superioara asupra cooperarii.
Fizic: Angelitul ajuta din punct de vedere energetic la cresterea mobilitatii si a libertatii de miscare. Contribuie si la reglarea apetitului si a functiei digestive, in special atunci cand este vorba de obezitate pe fond emotional.
Afirmatie: Sunt vesnic inconjurat de iubire si bunavointa si imi plec urechea la indemnurile launtrice ale insotiorilor angelici.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
Categorie: Angelit Brut
 
 
Azestulit
Cuvinte cheie: Lumina interioara, realitati alternative, bucurie si seninatate.
Element: Furtuna
Chakre: toate – in special chakrele eterice, situate deasupra capului
Azestulitul poarta energii si frecvente de Lumina care ajuta la eliminarea scuturilor si a blocajelor, vindecand boli si ajutand la reintinerirea si expansiunea celulara. Este o piatra care in mod clar intra in aromonie cu domeniile vibrationale superioare. Umple corpul energetic cu lumina spirituala si va permite sa deveniti adevarate faruri ale Luminii in aceasta lume. Se spune ca Azestulitul nu are nevoie de purificare.
Afirmatie: Ma deschid spre frecventa Luminii fara Nume si sunt gata sa devin vehiculul prin care aceasta energie se poate raspandi in intreaga lume.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
Categorie: Azestulit
 
Azurit
Cuvinte cheie: Intelegere, viziune, intuitie, intelect
Element: Vant
Chakre: Al treilea ochi, coroana
Spiritual: Azuritul deschide al treilea ochi si coroana, stimuleaza capacitatile extrasenzoriale si recuperarea amintirilor din vietile anterioare, sporeste sentimentul de conectare cu Divinul. Ne ajuta sa intuim adevarul in diverse situatii si ne apara de inselaciuni.
Emotional: Nesinceritatea izvoraste din teama. Azuritul ne ajuta sa intelegem radacina spaimelor noastre, daca suntem obisnuiti sa deformam adevarul sau sa fim necinstiti. Ne poate da curajul sa indreptam asemenea comportamente si sa fim onesti si mai deschisi cu noi insine si cu ceilalti.
Fizic: Azuritul este util in toate problemele legate de creier si cap. Ajuta la calmarea migrenelor.
Afirmatie: Imi deschid mintea catre viziuni noi, atat launtrice, cat si exterioare, largindu-mi orizontul constiintei.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
AGAT MOV
Cuvinte cheie: Curatare aurica, vindecare si consolidare, conectare cu calauzele
Element: Vant
Chakre: Toate
Spiritual: Agatul Mov ne ajuta sa ne deschidem usor catre spirit si sa invingem teama de trezire spirituala. El ne pune cu blandete in legatura cu calauzele divine si cu influentele angelice care ne pot ajuta sa obtinem calauzire fara sa ne simtim coplesiti.
Emotional: Agatul mov sustine corpul emotional si ne ajuta sa ne eliberam de maine, resentimente si idei preconcepute. Cu ajutorul lui putem deveni mai blanzi si ai iubitori cu noi insine si cu ceilalti.
Fizic: Agatul mov este excelent in cazul durerilor de cap comune, in eliberarea de dependente si in reglarea simptomelor de trezire extrasenzoriala agresiva.
Afirmatie: Sunt purificat, protejat si iubit de calauzele si de ingerii mei interiori si ma deschid spre Lumina in perfecta sincronizare si deplina armonie.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
Categorie: Agat Mov
 
AGAT MUSCHI
Cuvinte cheie: Stabilitate, perseverenta, impamantare
Element: Pamant
Chakre: Radacina, inima
Spiritual: Datorita efectelor sale de impamantare si echilibrare, Agatul de muschi incurajeaza spiritualizarea vietii in toate aspectele ei. Ne ajuta sa transformam tendintele nesanatoase, atasamente karmice din vieti trecute. Ne ajuta sa transformam visurile in realitate. Agat de muschi ne face constienti de faptul ca lumea insasi este o fiinta vie, atat sub aspect fizic , cat si spiritual.
Emotional: Agatul de muschi aduce calm si stabilitate corpului emotional. Poate fi de mare folos celor care incearca „schimbari de dispozitie” brutale precum si celor care au devenot dependenti de prezenta in viata lor a dramelor emotionale.
Fizic: Are o influenta stabilizatoare asupra tuturor sistemelor corpului fizic, aducand , prin intrirea corpului eteric, aromonie si echilibru sistemelor circulator, digestiv si nervos.
Afirmatie: Sunt echilibrat si stabil,sanatos si intreg, si ma simt acasa pe Pamant.
Sursa: Cartea pietrelor, vol 1
Categorie: Agat Muschi
 
AGAT COPAC
Agatul copac elimina blocajele energetice si retentia de fluide, absoarbe durerea, daca este plasat pe punctul nevralgic.
Vindecare spirituala: aduce pace mintilor nelinistite, vindeca traumele unei copilarii nefericite sau efectele divortului.
Chakra: inimii
Semnificatie magica: pune un cristal pe o imagine a padurii tropicale pentru a proteja padurea si copacii de pretutindeni. Aprinde o lumanare verde si vizualizeaza noi muguri si vlastare rasarind.
Sursa: Cristale, Cassandra Eason
Categoria: Agat Copac
 
Agat Felii
Vindecare spirituala: permite luminii si sperantei sa patrunda intr-o situatie aparent deznadajduita.
Chakra: radacinii si a fruntii
Semnificatie magica: o bucata de felie de agat de culoare inchisa si bine slefuita , tinuta langa o lumanare aprinsa, formeaza o oglinda magica, in care se spune ca-ti poti vedea spiritele pazitoare.
Sursa: Cristale, Cassandra Eason
Categoria: Agat felii
APATIT
Cuvinte cheie: activare psihica, acces la cunoastere
Element: vant
Chakre: al treilea ochi
Spiritual: Pe langa utilizarile legate de explorarea vietilor anterioare si a tiparelor karmice, Apatitul poate fi intrebuintat ca o piatra a vietilor anterioare, care ne da acces la subconstient pentru rezolvarea creatoare a problemelor.
Emotional: Apatitul poseda o energie care inalta, ajutandu-ne sa ne capatam o perspectiva superioara asupra situatiilor cu care ne confruntam,astfel incat sa nu ne impotmolim in reactii emotionale. Poate fi de mare ajutor celor care au teama de inaltimi sau de cadere din pricina experientelor avute in vieti anterioare.
Fizic: Apatitul este foarte eficace in afectiunile oftalmologice legate de deficienta miscarilor oculare, de exemplu, slabirea vederii cauzata de lucru excesiv cu computerul.
Afirmatie: Imi deschid privirea launtrica spre taramurile cunoasterii ascunse.
 
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
Categorie : Apatit
 
 
 
 
 
Aragonit
Cuvinte cheie: Echilibrarea campurilor energetice, vindecare emotionala, reinnoirea fortelor si a increderii
Element: Furtuna
Chakre: toate
Spiritual: Clusterele stelate de aragonit inlesnesc curatarea si activarea campului auric, ale chakrelor si ale meridianelor. Pot sa ne ajute sa exploram lumile superioare. Incurajeaza exprimarea energiei prin cuvinte, prin arta sau alte canale de comunicare.
Emotional: Stelele de aragonit sprijina exercitiul de dezvoltare emotionala si autovindecare. Ne ajuta sa gasim in inima un centru al linistii, sa ne eliberam de atasamentele fata de dramele emotionale sau de ancorarea egoului in ranile trecutului.
Spiritual: Aragonitul stimuleaza sistemele energetice ale organismului, sporindu-i vitalitatea si rezistenta. Ne ajuta sa impamantam energia Luminii pana in cele mai dense structuri ale fiintei noastre fizice, adica in oase.
Afirmatie: Creez echilibru si armonie inlauntru meu, inaintand pe calea vindecarii corpului meu emotional.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
Categorie:  Aragonit
 
Ametrin
Cuvinte cheie: Claritate mentala si spirituala
Elemente: Vant, foc
Chakre: plex solar, coroana
Spiritual: Ametrinul ne ajuta sa ne conectam la calazuirea Divina si apoi sa actionam in conformitate cu indrumarile primite pentru a ne schimba efectiv realitatea.
Emotional: Ametrinul ne ajuta sa alungam teama de actiune sau de progres, putem invinge comportamentele autodistructive. Este excelent pentru cei care se lasa usor influentati de cei din jur, intrucat ii ajuta sa-si intareasca sentimentul puterii si al valorii personale.
Fizic: Ametrinul contribuie la stimularea creierului, mareste capacitatea de invatare si rezolvare creatoare a problemelor, imbunatateste capacitatea de memorare.
Afirmatie: Imi aliniez gandul si vointa cu modelul Divin al menirii mele spirituale.
Sursa: Cartea Pietrelor vol 1
Categorie: Ametrin rulat
 
Astrofilit
Cuvinte cheie: Cunoasterea de sine, constientizarea sinelui multidimensioanal, acceptarea si iertarea de sine, infuzarea sinelui cu Lumina
Elemente: furtuna
Chakre: toate
Spiritual: Astrofilitul dezvolta abilitatea de comunicare cu entitatile extratereste, cu fiintele interdimensionale si cu alte civilizatii din trecut sau din viitor. Activeaza intreaga coloana a chakrelor si ajuta corpul sa rezoneze cu un spectru complet de energie a Luminii.
Emotional: Astrofilitul ne poate ajuta sa ne acceptam Sinele- umbra, sa ne simtim mai intregi si sa fim impacati cu noi insine. Ne ajuta sa gasim Lumina si sa infruntam cele mai negre spaime.
Fizic: Astrofilitul ne poate proteja impotriva raditatiilor si a campurilor electromagnetice. Contribuie la reglarea sistemului nervos si stimuleaza functiile creierului.
Afirmatie: Ma cunosc si ma accept sub tote formele, in toate coordonatele si dimensiunile, si invoc cea mai inalta manifestare a menirii mele spirituale.
 
Sursa : Cartea Pietrelor, vol 1
Categorie: Astrofilit
 
 
Agat Albastru
Cuvinte cheie: comunicare, claritate, incredere
Element: Apa
Chakra: Gat
Spiritual: Agatul albastru ne invata ca spusele noastre pot crea o realitate proprie si pot fi o reflectare a sinelui nostru superior. Este o piatra blanda si mangaietoare, care poate facilitata comunicarea cu calauzele noastre prin intermediul meditatiei
Emotional: Are efect de linistire si centrare. Poate contribui la calmarea starilor de agitatie sau anxietate. Ne ajuta sa intelegem importanta cuvintelor in crearea realitatii personale.
Fizic: Poate fi utilizat in caz de dureri in gat, laringite sau alte afectiuni inflamantorii din zona gatului.
Afirmatie: Imi comunic ideile cu claritate, convingere si irezistibila elocventa.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
Agat Albastru
 
 
 
ATLANTASIT
Semnificatie magica: asocita cu Atlantida, atlantasitul  este o straveche piatra a intelepciunii, care ofera acees la cunostinte pentru a invata mai usor forme de vindecare antice.
Un cristal pentru cei care locuiesc singuri, pentru a-si crea un mediu fericit si confortabil si a se bucura de propriul timp si spatiu.
Se numeste cristalul focului interior caci atlantasitul , plasat in mijlocul plexului solar , atrage in sus energia Kundalini.
Sursa: Cristale, Cassandra Eason
Categorie: Atlantasit
Auralit 23
Cuvinte cheie: purificare, regenerare, capacitati psihice sporite
Element: vant, furtuna
Chakra: inima, al treilea ochi, coroana
Auralitul este un cristal extrem de transformator si s-a dovedit ca activeaza abilitatile intuitive, ajuta utilizatorul sa dezvolte clarviziune si claritate.
Din acest motiv, auralitul poate fi folosit in meditatie pentru a va putea conecta si comunica cu ghizii si gardienii spirituali, fiinte de dimensiuni superioare.
Este util atunci cand vrei sa iti vindeci traumele din vietii trecute.
Auralit 23 te poate ajuta sa iti definesti o linie directa intre tine si flacara ta geamana, sa termini relatii toxice si sa dezvolti relatii sanatoase si de lunga durata.
Categorie: Auralit 23
Amonit
Chakra: radacinii
Vindecare spirituala: Te impiedica sa repeti vechile greseli si sa ramai blocat in anumite roluri fata de parinti, frati sau parteneri de viata.
Semnificatia magica: pune un cristal langa patul tau si vei avea parte de vise despre lumi din trecut, despre taramuri legendare de mult disparute, precum Atlantida, Avalon sau Lemuria, dar si vise profetice.
Formula de energizare: nu ma tem de imbatranire, ci primesc cu bratele deschise intelepciunea venita din experienta.
Sursa: Cristale, Cassandra Eason
Categorie: Amonit
Bronzit
Cuvinte cheie: Protecție, calm, talent, concentrare, determinare, vindecare
Chakre: rădăcinii
Spiritual: Bronzitul te ajută dacă ești indecis și nu ai încredere în propriile forte, vindecă rănile și nedreptățile din trecut; dacă ești foarte vulnerabil, folosește-l doar cu cuarț roz sau foarte rar – e o piatră cu o energie foarte puternică.
Emotional: Este un talisman bun pentru a pune în evidență talentul și este excelent pentru viața de familie. Energiile lui perturbă somnul, așa că nu îl folosi în dormitor.
Fizic: ajută la absorbția mineralelor în corp și este util în caz de anemii și afecțiuni ale sângelui. Restabilește echilibrul energetic în cazul unui stil de viață sau al unei activități profesionale epuizante.
Afirmatie: Sunt suficient de puternic pentru a rezista oricui vrea să-mi știrbească stima de sine.
Sursa: Cristale, Cassandra Eason
 
Baritină albastră
Cuvinte cheie: Viziune interioară, aliniere energetică, călătorie în alte dimensiuni
Chakre: Al treilea ochi, coroană
Spiritual: Baritina ne ajută să activăm legătura cu Sinele Superior și să aducem energia în corpul fizic. Poate contribui la ștergerea tiparelor genetice care nu ne mai folosesc și la realinierea vieții noastre în așa fel încât să reflecte niveluri superioare de Vibrație. Ne ajută sp ne găsim menirea supremă.
Emotional: Ne ajută să ne detașăm de formele și structurile noastre care sunt bazate pe frică. Generează o stare de entuziasm față de manifestarea menirii noastre spirituale, combinată cu dorința de a face totul pentru a ne îndeplini această menire. Ne ajută să ne rupem de trecut și să facem loc schimbării pentru a putea evolua.
Fizic: Este un excelent instrument de echilibrare chimică a creierului și de stimulare a neuronilor și sinapselor. Este utilă în cazurile de boli degenerative ale creierului. Facilitează memoria și reținerea informațiilor.
Afirmatie: Îmi deschid ochiul lăuntric pentru a privi mai sus și mai profund către lumile Spiritului.
Sursa: Cartea pietrelor, Vol. I
 
Pietrele Boji
Cuvinte cheie: Protecție, revenire în corpul fizic după meditație, echilibru energetic
Chakre: toate
Spiritual: Echilibrante şi energizante, o pereche de astfel de pietre armonizează energia masculină-feminină în corp şi aliniază chakrele şi corpurile subtile. Realiniază chakrele, repară „găurile" corpului auric şi reîncarcă cu energie.
Emotional: pune în evidenţă blocajele pe toate planurile. Elimină emoţiile închistate, vindecă amintirile dureroase, indică modelele negative de gândire şi comportamentele de autoapărare care trebuie modificate. Atacând cauza indispoziţiei psihosomatice, îndepărtează blocajele corpului fizic şi ale corpurilor subtile.
Fizic: In plan fizic, stimulează circulaţia energiei de-a lungul meridianelor corpului. în plan mental, atrage atenţia asupra amprentelor mentale şi a ordinelor hipnotice din trecut. Stimulează sistemul nervos.
 
 
CALCEDONIA
Calcedonia albastră aduce calm, echilibru, centrare, cunoaştere interioară, comunicare.
Favorizează comunicarea cu divinitatea, vorbirea inspirată şi channeling-ul.
Îi ajută pe cei care se confruntă cu crize frecvente de furie, frică, panică, anxietate. Atenuează tiparele emoţionale şi le dizolvă în câmpul energetic.
Este o piatră benefică pentru tot ce ţine de chakra gâtului, inclusiv sănătatea fizică a acestuia.
Calcedonia mov trezeşte abilităţile psihice, curăţă şi purifică aura, susţine unirea cu Sinele Superior. Induce trezirea extrasenzorială şi oferă protecţie psihică. Favorizează starea de vis şi ajută la realizarea visului lucid.
Creează o senzaţie de securitate emoţională, împotriva negativităţii şi ne ajută să ne simţim conectaţi la sursa noastră superioară. Este utilă, în special, copiilor înzestraţi cu capacităţi extrasenzoriale, pe care îi ajută să îşi accepte aceste însuşiri.
Contracarează efectele narcolepsiei şi ale altor tulburări de somn.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
CALCIT ALBASTRU
Ajută în nevralgii, dureri de gât, dureri de cap, de natură hormonală, în menopauză, erupţii cutanate, arsuri şi opăreli, arsuri solare, hipertensiune arterială, dureri de dinţi, ulcere şi abcese, grăbeşte vindecarea rănilor.
Le arată celor care muncesc prea mult că au nevoie de odihnă, făcându-i să conştientizeze că e momentul pentru o pauză.
Calcitul albastru protejează casa de intruşi şi micile afaceri locale. Pune bucăţi neşlefuite de cristal pe pervazul interior al ferestrei şi ţine o mică piatră şlefuită în geantă sau într-un săculeţ pentru a alunga hoţii.
E foarte bun pentru a calma emoţiile înaintea unui eveniment important. Util pentru memorie şi de mare ajutor când ai nevoie să comunici clar şi inspiraţional. Ţine un calicit albastru când negociezi cu cineva sau te afli la o întâlnire publică pentru a atenua opiniile contrare şi comentariile ostile.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
CALCIT PORTOCALIU
Calcitul portocaliu, numit şi piatra fericirii, asigură optimismul şi buna dispoziţie. Te ajută dacă ai copii mici, pe care vrei să-i dezveţi de pamperşi sau animale de companie care nu ştiu să folosească litiera. Calcitul portocaliu trezeşte sau redeşteaptă delicat dorinţa sexuală şi senzualitatea. Este bun pentru sporirea creativităţii şi a stimei de sine.
În plan fizic, ajută în problemele la vezica biliară, ficat, splină, rinichi, disfuncţii sexuale sau infertilitate la ambele sexe, ensurezis nocturn la copii mari, incontinenţă urinară, indiferent de vârstă. Creşte nivelul de energie din organism, mai ales în caz de oboseală cronică.
Vindecă traumele psihologice provocate de agresiunile sexuale sau abuzurile de orice fel. Alungă afecţiunile psihice de natură alimentară, ca anorexia, bulimia şi obsesia pentru practicarea sportului, precum şi orice fobie. De asemenea, atenuează timiditatea.
Este numit „calcitul care rezolvă probleme”. Oricare ar fi problema sau dilema care te frământă, pune cristalul lângă laptop sau lângă o hârtie şi un pix. Ţine calcitul între palme câteva minute, pune-l jos şi apoi scrie tot ce îţi vine, fără să te gândeşti. Răspunsul va veni din cuvintele pe care le vei scrie.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
CALCOPIRITA
Calcopirita apare rar sub formă de cristale, cel mai adesea având formă de agregate masive în combinaţie cu alte minerale.
Este o piatră excelentă pentru meditaţie şi are puteri vindecătoare pentru corpul fizic – în special, probleme legate de creier şi minte. Induce gândirea logică şi clară. Ajută la găsirea obiectelor pierdute. Deschide conexiunea cu tărâmurile spirituale şi mistice, cu culturile antice.
Stimulează curgerea energiei chi, elimină blocajele energetice ale meridianelor. Ajută la stimularea şi repararea lanţului ADN, la regenerarea celulară. Îndepărtează energiile stagnante din toate chakrele. Deschide şi curăţă chakra coroanei.
Este folositor în cazuri de infecţii, scade febra. Ajută în rezolvarea problemelor aparatului respirator.
Aduce abundenţă şi prosperiate.
Sursa: energiacristalelor.ro
 
CARNEOL
Curaj, vitalitate, sexualitate, încredere, acţiune.
Carneolul activează prima, a doua şi a treia chakră, aducând un flux de forţă vitală, energii sexuale şi creative, voinţă asertivă. Este un sprijin puternic pentru cei care au nevoie de încredere, curaj, pasiune şi putere. Este de mare ajutor pentru sufletele delicate care doresc lucruri bune, dar nu au capacitatea de a le transforma în realitate. Purtat zilnic, Carneolul ajută la trezirea energiilor vitale ale celor trei chakre inferioare, crescând pofta de viaţă şi dorinţa de asumare a riscurile inerente în orice acţiune.
Carneolul este un aliat puternic la care putem apela când trebuie să întreprindem acţiuni majore. El ne dă curajul de a face marele salt şi de a ne dedica unui parcurs nou în viaţă. Cu ajutorul lui înfrângem teama de acţiune sau teama de a greşi.
Carneolul dă corpului fizic vitalitate şi energie. Este un adjuvant excelent în detoxifierea de alcool sau de alte dependenţe.
Sursa: Cartea pietrelor vol. 1
 
CARNEOL PICĂTURĂ
În Calcedonii, Cuarţul este aranjat în straturi fibroase. În antichitate, se credea că cel care poartă Carneol are curaj în luptă şi scapă de timiditate dacă are de vorbit în public, devenind orator elocvent şi îndrăzneţ.
Carneolul activează prima, a doua şi a treia chakră, aducând un flux de forţă vitală, energii sexuale şi creative şi voinţă asertivă. Este un sprijin puternic pentru cei care au nevoie de încredere, curaj, pasiune şi putere. Este de mare ajutor pentru sufletele delicate care doresc lucruri bune, dar nu au capacitatea de a le transforma în realitate. Purtat zilnic, Carneolul ajută la trezirea energiilor vitale ale celor trei chakre inferioare, crescând pofta de viaţă şi dorinţa de a asumare a riscurilor inerente în orice acţiune.
Carneolul este un aliat puternic la care putem apela când trebuie să întreprindem acţiuni majore. El ne dă curajul de a face marele salt şi de a ne dedica unui parcurs nou în viaţă. Cu ajutorul lui înfrângem teama de acţiune sau teama de a greşi.
Carneolul dă corpului fizic vitalitate şi energie. Este un adjuvant excelent în detoxifierea de alcool sau de alte dependenţe.
Sursa: Cartea pietrelor vol. 1
 
 
CAVANSIT
Cavansitul este o piatră a celor mai pure vibraţii ale Razei Albastre. El uneşte energiile chakrelor a cincea şi a şasea, facilitând percepţia clară şi comunicarea articulată a celor văzute şi înţelese. Prin aceasta, Cavansitul se comportă ca  piatră a adevărului interior. Deschide mintea pentru înţelegerea imediată şi ne transformă în canale de comunicare clară a adevărului superior.
Înlesneşte comunicarea ne ajută să intrăm în contact cu noi maeştri sau călăuze, când suntem gata să trecem la un nivel superior. Stimulează al treilea ochi şi dezvoltă capacitatea de a percepe vizual energiile. Este o excelentă piatră de meditaţie, dar se poate dovedi prea stimulatoare pentru cei cu percepţii telepatice.
În plan emoţional, ne ajută să depăşim accesele de deznădejde, dezorientare, confuzie şi cinism. Cavansitul aduce în corpul emoţional o energie voioasă şi plină de optimism. Raza Albastră a acestui mineral ne ajută să depăşim experienţele emoţionale din trecut şi să întâmpinăm viitorul cu curaj şi deschidere.
În plan fizic stimulează sistemul endocrin, în special glanda pituitară şi epifiza. Poate contribui la combaterea bolilor provocate de stres, îndeosebi a migrenelor sau a cefaleelor cauzate de situaţiile stresante.
Sursa: Cartea pietrelor vol. 1
 
CELESTIT
Este una dintre cele mai eficiente pietre pentru accesarea tărâmului angelic şi poate facilita comunicarea dintre sine şi îngerii păzitori sau călăuzele angelice. Stimulează chakra celui de a treilea ochi şi pe cea a coroanei, precum şi chakrele eterice, aflate deasupra capului. Este o piatră blândă, atât sub aspect fizic, cât şi energetic. În timp ce înalţă conştiinţa, Celestitul vă face să vă simţiţi pe un nor, nu propulsaţi într-o rachetă, cu viteza luminii.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
CHAROIT
Charoitul este cunoscut pentru forţa cu care emană Raza Violet. El poate fi folosit pentru purificarea şi curăţarea corpului eteric, eliminând dizarmoniile şi rispind negativitatea. Protejează de atacurile psihice şi alungă visele rele. Facilitează eliberarea de temeri inconştiente, ajutând la vindecarea şi transformarea vechilor tipare ale dezechilibrului.
Lucru cu Charoitul poate aduce sincronicităţi în viaţa voastră. Dacă înveţi să le observi, vei trece prin viaţă de ca şi cum ai fi călăuzit de un fir de aur şi îţi va fi revelată calea potenţialului tău suprem.
Stimulează puternic al treilea ochi, coroana şi Steaua Sufletului. Activează chakrele trei, unu şi Steaua Pământului. Ne ajută să ne recunoaşte menirea şi să o manifestăm. Stimulează abilităţile intuitive şi extrasenzoriale.
Charoitul ne ajută să separăm problemele noastre de ale celorlalţi, să stabilim graniţe energetice şi să interpretăm corect informaţia extrasenzorială.
În plan fizic, contribuie la întărirea generală a organismului şi a câmpului energetic, prin împământarea energiei de înaltă frecvenţă în sistemele fizice.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
PIATRA CRUCII – CHIASTOLIT
Ajută în problemele provocate de reumatism şi gută, slabiciune musculară şi nervoasă, în paralizii şi afectări ale mobilităţii provocate de atacuri cerebrale.
Este o piatră blândă, având un mod de acţiune lent, dar semnificativ, care nu provoacă şocuri. Este benefic celor cu atitudini autodistructive, precum şi care îşi aleg în mod repetat parteneri infideli sau agresivi.
Chiasolitul, cunoscut şi sub denumirea de Piatra Crucii, provine din China şi este unic. Asociat în lumea actuală cu creştinismul, era în vechime un simbol al celor patru puncte cardinale şi al fuziunii energiilor lor. O cruce de chiasolit în centrul casei va radia forţă vitală în toate direcţiile şi va atrage armonia şi sănătatea. Este considerat o punte între dimensiuni, mai ales dacă înveţi arta mediumurilor, practici salvarea spirituală sau investighezi o casă bântuită, având totodată rol de protecţie.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
CHIHLIMBAR
Deşi nu este, tehnic vorbind, un mineral, Chihlimbarul este preţuit de mii de ani pentru proprietăţile sale energetice şi terapeutice. Este un material organic format din răşini vegetale şi naturale fosilizate.
Dintre multele pietre care ne conectează cu Lumina, Chihlimbarul ne poartă spre lumină. Energiile sale sunt cu adevărat solare şi dau purtătorului senzaţii  de căldură, sănătate şi bunăstare. Chihlimbarul poartă vibraţia vieţii organice, provenind de la copaci vii.
Se recomandă purtarea Chihlimbarului de către persoanele care se recuperează după boală sau accident, acesta având o energie caldă şi hrănitoare, care ne pune în legătură cu propria noastră forţă. Încălzeşte fiinţa interioară, activează forţa vitală, dar şi dorinţa de vindecare. De asemenea, stimulează capacitatea înnăscută de manifestare a prosperităţii.
Sursa: Cartea pietrelor vol. 1
 
CIANIT
Cianitul albastru posedă o vibraţie înaltă şi produce transferuri foarte rapide de energie. El deschide canalele extrasenzoriale şi activează centrii mentali, sporind capacitatea intelectuală şi pe aceea de a „descărca” informaţii provenite din sursele superioare. Poate înlesni comunicarea telepatică, mai ales dacă ambele părţi îl folosesc. O piatră de Cianit aşezată sub pernă va stimula puternic experienţa visului lucid. Cianitul albastru face legătura între corpul fizic, corpul astral şi cel cauzal.
Cianitul verde poate crea o punte între sinele individual şi echilibrul dinamic al naturii. În cadrul sistemelor naturale, aşa cum sunt cel al ecosistemelor şi al organismelor vii, există o tendinţă către găsirea unui echilibru stabil. Cianitul verde vă ajută să simţiţi echilibrul perfect, aflat în permanentă mişcare şi curgere a forţei vieţii în univers, Tao. Cianitul verde mediază conectarea cu adevărul inimii.
Cianitul negru îndepărtează energiile blocate la nivelul chakrelor şi reîncarcă energetic sistemul de meridiane. Are proprietăţi de împământare, dar şi de energizare, crescând frecvenţele vibraţionale, fără a genera ieşirea din corp. Este util în vindecarea energetică , elimină dezechilibrele, fluidizează şi armonizează fluxul energetic. Favorizează experienţa conştiinţei interdimensionale, fără pierderea legăturii cu pământul. Vă poate purta înapoi, prin vieţi anterioare, şi înainte prin viitoruri posibile.
În plan fizic, Cianitul ajută în fracturi, operaţii sau alte traume, sprijinind nervii şi ţesuturile să restabilească trasee la locul leziunii. Este ideal pentru cei care lucrează pentru vindecarea creierului de efectele traumatisme craniene, comoţii sau atacuri cerebrale.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
CINABRU
O piatră a alchimiei, a magiei, a transformării, a intuiţiei, a manifestării, a bogăţiei, a agilităţii mentale.
Cuarţul de Cinabru este un talisman de transformare alchimică a sinelui în Sine, de manifestare deplină a proiectului spiritual după care am fost creaţi, împlinirea modelului divin pe care îl purtăm în noi.
Ne ajută să percepem Divinul prin uniune sexuală şi să preţuim acest aspect al experienţei fizice. Ne dăruieşte capacitatea de a simţi forţa Divinului prin natura fizică.
Stimulează corpul emoţional şi ne ajută se ne eliberăm de sentimente reprimate de ranchiună, furie, mânie şi frică. Purtând Cianbru, putem înfrunta cu mai mult curaj propria realitate, renunţând la negare sau raţionalizare.
În plan fizic, este excelent în tratarea infecţiilor vechi sau sistemice, de natura virală sau bacteriană. Contribuie la stimularea sistemului imunitar şi la purificarea sângelui. Este recomandat pentru reglarea problemelor sexuale şi de fertilitate.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
 
CITRIN
Cuvinte cheie: manifestare, voință personală, claritate mentală, creativitate
Element: Foc
Chakre: Rădăcină (1), sexuală/ creativă (2), plex solar (3)
Spiritual: Îngemănează energia minții cu cea a voinței. Ne ajută să identificăm problemele legate de uzul de putere, de stabilirea granițelor și de manifestare. Stimulează mintea și poate favoriza procesul de învățare.
Emoţional: Ne ajută să îndepărtăm gândurile negre și aduce optimism, bună dispoziție și fericire în sistemul energetic. Ne oferă o rezervă de energie în împrejurări solicitante.
Fizic: Este util în problemele legate de digestie și metabolism. Oferă sprijin în curele de slăbire și oferă un plus de energie în timpul exercițiilor fizice.
Afirmaţie: Mă las inspirat de imaginația mea creatoare și, prin puterea voinței mele, aliniată la Voința Divină, îmi transform visurile în realitate.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol. 1
 
CITRIN CATEDRALĂ
O Catedrală este o formaţiune de cristale, având unul în punctul central, înconjurat de altele paralele de diferite dimensiuni şi forme, dar mai mici decât cel principal, toate crescând dintr-o bază comună. Este un cristal minunat, având o energie fantastică.
Având puterea de la soare, calmează, curăţă şi energizează. Foarte protectoare, geoda este un instrument excelent pentru transmutarea energiei negative.
Ajută în cultivarea autodisciplinei şi a puterii personale. Atrage succesul profesional şi bunăstarea. Amplasată în casă sau în zona profesională, atrage abundenţa.
Sursa: healingcrystals.com
 
 
VÂRF CLORIT
Autovindecare, regenerare, legătura cu spiritele pământului şi ale naturii.
Este unul dintre cele mai puternice minerale în vindecarea fizică. Energia lui susţine funcţionarea şi  regenerarea celulelor. Ajută la apărarea organismului şi a sistemelor energetice împotriva radiaţiilor dizarmonice.
În plan spiritual,  canalizează energia de înaltă frecvenţă a sufletulului către sistemele fizice şi energetice. Îi ajută să fie mai receptivi pe cei care se împacă greu cu ideea de a primi vindecare sau energie de la alţii.
În plan emoţional, aduce o stare de încredere şi optimism.
În fizic, acest mineral este excelent pentru chirurgia psihică. Poate canaliza cu uşurinţă energia pietrei către zone din organism.
Sursa: Cartea pietrelor vol. 1
 
CLUSTERE HIMALAYA
Sunt cristale care au crescut împreună pe o matrice. Au o energie integratoare care readuce armonia în organism şi corectează dezechilibrele.
Restabilesc sentimentul deplinătăţii eului celor care au suferit din cauza unei iubiri neîmpărtăşite sau au fost răniţi de persoana iubită.
Sunt folositoare în vindecarea la distanţă, înconjurate de lumânări radiază simultan energi vindecătoare în toate direcţiile. Foarte bune în reiki, absorb vibraţiile negative ale clientului şi ale terapeutului. Pot fi folosite ca punct focal colectiv atunci când predai reiki sau orice altă formă de dezvoltare spirituală de grup.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
COPROLIT
Cuvinte cheie: tranziţie, transformare, creştere personală.
Activează chakrele rădăcină şi bază.
Aceste fosile sunt unealte minunate care să sprijină în trecerea de la vechi la nou, te ajută să fii receptiv la forţele proaspete şi inovative care îţi stau la dispoziţie. De asemenea, coprolitele te sprijină în tranziţie, transformare şi creştere personală, ajutându-te să înţelegi procesul schimbării.
Îţi sunt de folos când vrei să implementezi excelenţa în domeniul în care activezi şi în mediul tău.
Sursa: feelcrystals.com.au
 
COVELINA
Covelina ne conectează puternic cu realitatea fizică şi energiile Pământului, aducând totodată o mare parte din spectrul superior al vibraţiilor din planul eteric sau de dincolo de el. Asemenea omenirii în acest moment de tranziţie, Covelina leagă două lumi şi poate fi un aliat important pentru cei care lucrează pentru realizarea saltului evolutiv, care să ducă omenierea la următorul nivel. Covelina este sensibiă la spectrul de energie în permanentă schimbare de aici, de pe Pământ.
Covelina facilitează călătoria interioară profundă şi asistă la aducerea sinelui-umbră din inconştient în conştient.
Este o piatră benefică pentru vindecători, întrucât asigură împământarea simultan cu deschiderea către energia de înaltă frecvenţă. Ne ajută să ne organizăm gândurile, să avem claritate. Este excelentă pentru explorarea vieţilor anterioare.
Ne ajută să identificăm rădăcinile karmice ale tiparelor emoţionale şi, de asemenea, ale dezechilibrelor sau suferinţelor fizice. Este benefică în cazuri de infertilitate.
Sursa: Cartea pietrelor vol. 1
 
 
CRISOPRAZ
Cuvinte cheie: creștere, compasiune, conectare cu natura, iertare, altruism.
Element: Apă
Chakre: inimă (4), plex solar (3).
Spiritual: Crisoprazul ne ajută să ne conectăm la belșugul de energie și de iubire divină. Sporește capacitatea de a simți și de a oferi iubire. Generează gânduri frumoase și tămăduitoare unii pentru alții și pentru planeta noastră.
Emoţional: Ne ajută să înfruntăm o mulțime de tulburări emoționale,  sprijinind detașarea de acțiunile, emoțiile și concepțiile bazate pe teamă. Este o piatră recomandată celor care-și propun să se vindece de abuzurile suferite, întrerupând astfel ciclul abuzurilor transmise din generații.
Fizic: Sprijină în general vindecarea și regenerarea. Este considerată ,,piatra tinereții’’, pentru că ne ajută să ne păstrăm tinerețea spiritului, a gândirii și a energiei. Favorizează recuperarea după bolile degenerative.
Afirmaţie: Mă privesc pe mine însumi și pe ceilalți prin oglinda compasiunii izvorâte din inimă și evoluez în direcția binelui general.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
 
CRISTAL DE STÂNCĂ - 2 VÂRFURI
Cristalele cu dublă terminaţie aduc o vindecare mai rapidă şi mai dinamică.
Cuarţul transparent, denumit şi cristalul de stâncă, este cunoscut ca piatra de putere şi amplifică orice energie sau intenţie. Este cea mai puternică piatră de vindecare a regnului mineral, capabilă să lucreze în orice condiţii. Protejează împotriva negativităţii , ameliorează durerea, conectează la sinele superior.
De asemenea, măreşte şi întăreşte aura. Ca daruri de la Mama Pământ, cuarţul clar vine cu informaţii care ajută sinele superior să fie asimilat în procesul de creştere spirituală. Este folosit pentru curăţarea, deschiderea şi alinerea chakrelor.
Sursa: universulcristalelor.ro
 
 

Direcţionează energiile vindecătoare. Cu cât este mai transparent, cu atît mai rapid acţionează.
Un vârf de Cristal ţinut pe frunte alungă panica. Un vârf de Cristal transparent pe stomac aduce o mai bună concentrare.
Poate fi un excelent pendul. Pune o întrebare şi observă felul cum îl simţi în palmă; dacă îl simţi cald, răspunsul e pozitiv, dacă simţi un disconfort, acţionează cu precauţie.
Vârfurile de Cristal reprezintă instrumente magice. Un vârf bine şlefuit răspândeşte lumină în casa ta. În fiecare săptămână, ridică Cristalul către o sursă de lumină şi roteşte-l permanent, cu capătul ascuţit spre exterior, vizualizând cum lumina pătrunde în fiecare colţişor al casei tale. Este ideal dacă în familie există nefericire, ghinioane, boli sau o letargie accentuată.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
 
 
CUARȚ AQUA AURA
Cuvinte cheie: calmant și relaxant, legătura cu sferele spirituale, comunicare, protecție psihică.
Element: Apă.
Chakre: gât (5), Al treilea ochi (6).
Spiritual: Favorizează conectarea cu tărâmurile înalt vibraționale, facilitează channelingul  și toate tipurile de comunicare interdimensională.
Emoţional: Calmează corpul emoțional, permițându-ne să fim martori la stările emoționale pe care le experimentăm fără a ne identifica cu ele.
Fizic: Elimină energiile negative din câmpul auric aducând pace interioară și eliberare de stres.
Afirmaţie: Câmpul meu auric este plin de pace și de stare de bine; sunt apărat de rele și acordat la vibrațiile lumilor superioare. 
Sursa: Cartea Pietrelor, vol. 1
 
CUARŢ ALBASTRU
Menţine sistemul imunitar în stare bună. De asemenea, acţionează pozitiv asupra tiroidei, a gâtului, glandelor, splinei. Ajută în absorbţia mineralelor, în cazul febrei fânului, la insolaţii şi arsuri.
Îi ajută pe ce care ţin în ei jignirile adresate de alţii, în loc să se apere şi să spună ce au de spus, creând un stres care poate ajunge să se manifeste în plan fizic.
Calmează copiii şi adulţii excesiv de temperamentali. La locul de muncă, te ajută în căutarea excelenţei în tot ce faci, pe plan familial sau profesional.
Aduce armonie şi ordine în situaţii haotice şi calmează oamenii agitaţi. Oferă claritate în gândire. De aceea, este excelent pentru calculele contabile şi întocmirea de rapoarte. Este foarte bun pentru oricine doreşte o carieră în muzică, fiind o piatră de putere pentru iubitorii muzicii.
Cuarţul albastru amplifică efectele rostirii de rugăciuni, mantre, versete sacre.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
CUARŢ AMFIBOL
Cuarţul amfibol sau cuarţul înger, cum mai este denumit, are o disponibilitate rară. Inserţiile din interiorul lui au aspectul unui înger cu aripile desfăcute. Combinaţiile dintre cuarţul activ şi mineralele fibroase din grupa amfibolilor conferă acestui cristal o mare forţă, prin aducerea capacităţilor misterioase, spirituale, în viaţa de zi cu zi, atât pentru vindecarea de boli, cât şi pentru îmbunătăţirea existenţei cotidiene. Un cristal protector, care e bine să fie înconjurat de alte cristale angelice.
În plan fizic, ajută în probleme ale glandelor, canalelor lacrimale şi ale ochilor, care duc la vedere înceţoşată; de asemenea, ajută în vindecarea arterelor, a venelor, a cicatricilor, a arsurilor, a băşicilor şi în inflamaţii ale pielii, arsuri solare; susţine reducerea depunerilor adipoase, a colesterolului.
Acest cristal minunat te îndeamnă şi te îndrumă să fii tu însuţi. În plan spiritual, oferă acces direct către un ghid spiritual.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
 
CUARŢ ANGEL AURA
Cuarţul Angel Aura are în el ceva delicat şi reconfortant, o gingăşie care stimulează spiritul şi creează buna dispoziţie. Practicând meditaţia cu o astfel de piatră, puteţi să vă mişcaţi cu uşurinţă dincolo de corp şi să ajungeţi la templul interior. Acesta este un loc de purificare şi tihnă, în care călăuzele angelice sunt gata să vă ajute să vă eliberaţi de stres şi să treceţi într-o stare de pace profundă.
Este o piatră de armonizare cu frumuseţea. El vă aminteşte să acordaţi atenţie frumuseţii din jur, a naturii, a spiritului.
Cuarţul Angel Aura ne ajută să ne amintm lecţiile primite în vieţile anterioare şi să ne armonizăm cu menirea noastră spirituală.
În plan fizic, favorizează eliberarea de stres şi armonizarea câmpului energetic cu corpul fizic.
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
 
CUARŢ CU APĂ
Cuarţul cu apă este un cristal care conţine fie apă, fie cuarţ nesolidificat sau incluziuni petrochimice, care crează o bulă în interiorul acestuia, care uneori se mişcă.
Apa din interiorul cristalului este pură, ferită de orice contaminare. Acesta transformă cuarţul de apă într-un cristal ideal pentru cei care caută puritatea, fie că e vorba despre puritatea minţii, a corpului sau a sufletului. Această apă este literalmente elixirul vieţii, conţinând întreaga puritate a planului divin. Cei care meditează cu cuarţ de apă pot ajunge în conexiune cu planul divin. Acesta creează o legătură directă cu Cronica Akaşă.
Cuarţul de apă curăţă şi elimină toxicitatea din întregul sistem. Folosind acest cristal ca elixir ajungi la nivelurile cele mai profunde, curăţând corpul şi spiritul cu această energie pură.
Sursa: crystal-information.com
 
CUARŢ CLORIT
Poate ajuta la probleme legate de infecţii ale vezicii urinare, lucrează împotriva toxinelor şi a efectelor adverse ale tratamentelor.
În plan emoţional, descătuşează inimile îngheţate, eliberează furiile înnăbuşite. Alungă rănile din suflete şi dă o şansă prieteniei.
La locul de muncă, aduce prospeţime, încurajând acceptarea de noi idei.
În plan spiritual, dezvăluie creaturile naturale care trăiesc sub pământ.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
 
CUARȚ ELESTIAL
Cuvinte cheie: infuzie de energie din tărâmurile superioare, iubire Divină, comunicare cu îngerii, ancorarea Sinelui Superior în viața terestră.
Element: Pământ.
Chakre: toate.
Spiritual: Îi poate ajuta pe discipolii spirituali, oferind energie și informații pentru a le susține evoluția. Este o piatră a împământării și funcționează ca un instrument de integrare, permițând corpului fizic să primească și să utilizeze energie luminoasă de înaltă frecvență.
Emotional: Poate ajuta la purificarea corpului emoțional și la dizolvarea filtrelor responsabile de tiparele emoționale repetitive. Mai mult, ne ajută să putem înțelege care sunt rădăcinile acestor tipare și care este rolul lor pe traseul nostru sufletesc.
Fizic: Excelente proprietăți de vindecare, în special în cazul sistemului osos. Ajută la refacerea în urma intervențiilor chirurgicale la nivel osos.  Oferă frecvențele necesare pentru a-l aduce pe pacient într-o stare de echilibru energetic dinamic.
Afirmaţie: Mă deschid către iubirea, cunoașterea, înțelepciunea și binefacerile tărâmurilor superioare și contribui la aducerea lor în această lume.  
Sursa: Cartea Pietrelor, vol. 1
 
CUARŢ GALBEN (CUARŢ LĂMÂIE)
Tradiţia susţine că acest cristal are putere contra veninului de şarpe. Purtat ca pandantiv alungă invidia. Arde săptămânal deasupra lui un beţigaş cu parfum de lămâie sau lămâniţă, pentru a-l curăţa de răutatea umană.
Cuarţul lămâie acţionează mai repede decât citrina. Poartă-l dacă ai interviuri sau examene. Foloseşte-l pentru a lua instantaneu decizii bune şi pentru a obţine bani rapid. Este purtat de investigatorii paranormali, dacă natura bântuirii nu e cunoscută sau dacă există o activitate de tip poltergeist.
Este unul dintre cele mai bune cristale împotriva manipulării mentale.
Reduce dependenţa, mai ales cea de tutun, dar şi tulburările alimentare care produc fluctuaţii de greutate. Aduce prosperitate.
Alungă ameţelile, problemele legate de rinichi şi vezica urinară, funcţionarea deficitară a creierului, diabet, lipsă de energie, este bun pentru pentru grăbirea recuperării, detoxifiere, accelerarea metabolismului, de ajutor în orice cură de slăbire, vindecă răcelile persistente şi infecţiile pielii.
Acţionează ca un memento al lucrurilor frumoase şi contracarează energiile negative.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
CUARȚ PORTOCALIU
Cuvinte cheie: creativitate, sexualitate, pasiune, curiozitate, inspirație, zburdălnicie, inocență.
Element: Foc.
Chakre: sexuală/ creativă (2).
Spiritual: Încurajează creativitatea, spiritul ludic și însușirea de noi cunoștințe.
Emoţional: Ne ajută să depășim teama, în special teama de a fi inferiori. Ne ajută să lăsăm deoparte egoul și să ne cântărim sincer abilitățile, dându-ne seama ce mai avem de învățat. Este recomandat celor care au avut parte de experiențe sexuale negative și își doresc să își recapete inocența, pentru a experimenta sexualitatea într-o manieră jucăușă și plină de curiozitate.
Fizic: Stimulează glandele endocrine, în special gonadele. Este eficient în combaterea infertilității sau a lipsei de interes sexual.  
Afirmaţie: Am în fața vieții o atitudine jucăușă și entuziastă, plină de curiozitate, creativitate, pasiune și umor.    
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
 
CUARȚ ROZ
Cuvinte cheie: iubire, delicatețe, vindecare emoțională eliminarea stresului, uniune cu divinul.
Element: Apă.
Chakre: inimă (4).
Spiritual: unul dintre cei mai umili, dar și cei mai puternici aliați spirituali. Ne îndreaptă inimile căte iubire și scaldă trupul, mintea și spiritul în această frecvență tămăduitoare și înălțătoare. 
Emoţional: Calmează mentalul, ajutându-ne să ne eliberăm de griji, teamă, anxietate și vechi traume emoționale. Curăță corpul emoțional de tiparele induse de ego și ne ajută să ne deschidem spre a primi și împărtăși iubire, compasiune și bunătate.
Fizic: Poate ajuta inima să facă trecerea de la fiziologia bazată pe stres la frecvențele superioare ale fiziologiei bazate pe iubire. Este o piatră ideală pentru prematuri și copiii cu probleme și afecțiuni cardiace, dar poate fi folosită de toți cei care au nevoie de o inimă mai puternică și mai stabilă.   
Afirmatie: Îmi deschid inima pentru a primi și împărtăși energia iubirii.     
Sursa: Cartea Pietrelor, vol 1
 
CUARŢ ROZ – 2 VÂRFURI   
Cristalele biterminale permit energiei să circule în ambele direcţii prin corpul pietrei. Cuarţul roz cu două vârfuri poate fi folosit pentru a realiza o punte peste blocajele sau spărturile existente în câmpul energetic sau în sistemul de meridiane. Atunci când este purtat ca pandantiv, poate direcţiona energia de-a lungul coloanei chakrelor, întărind fluxul de energie şi contribuind la menţinerea sănătăţii energetice.
De asemenea, cele două terminaţii simbolizează necesitatea de a da şi de a primi energie. Ele ajută la extinderea conştiinţei, la înlăturarea excesului de energie şi la împământare.
Cuarţul roz este piatra cardinală a iubirii - iubirea de sine, iubirea pentru partenerul de viaţă, pentru copii, familie, prieteni, comunitate, pământ, univers, divinitate. Meditând cu o astfel de piatră, veţi fi învăluiţi de energia dragostei, iar chakra inimii va fi activată. Când trăim cu adevărat dragostea, nu ne gândim cine dă şi cine primeşte, cei doi devenind o singură fiinţă.
Sursa: Cartea pietrelor vol. 1
 
CUARŢ RUTILAT
Este unul dintre cele mai bune cristale pentru a spori talentul, în special în artizanat şi creaţie. Semnificaţia sa magică este că fiecare cristal adăposteşte un înger păzitor care-l va proteja de rele pe propietar sau pe cel care îl deţine.
În diferite tradiţii au fost propuse numeroase denumiri pentru a descrie ceea ce pare a fi o şuviţă de păr auriu în interiorul unui cristal – de exemplu „părul îngerilor”. De altfel, cuarţul rutilat este un excelent cristal de comunicare cu îngerii. Mai este cunoscut şi sub numele de „părul de aur” al zeiţei dragostei la romani, Venus, sau al zeiţei vikinge a frumuseţii, Freya. Conform legendei, părul auriu al zeiţelor a fost păstrat de pământeni după ce a fost tăiat, fiindcă nu ar fi suportat să îl vadă aruncat.
În plan fizic, ajută în afecţiuni pulmonare, precum bronşita şi astmul, pentru regenerarea celulelor creierului, a celulelor sanguine, în caz de transplant şi transfuzii.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
CUARŢ ŞAMANIC
Cuarţul Şamanic, cunoscut şi sub denumirea de Clorit Şamanic,  este un cristal clar în care sunt frumoase straturi de minerale diverse. Este un cristal care ajută în transe, experienţe vizionare şi curăţarea sufletului. Deschide către comunicarea cu spiritele, fiind puternic asociat cu Mama Pământ şi facilitând vindecările prin excursii în natură.
Susţine realizarea de sine, oferă sprijin şi eliberare de regretele referitoare la evenimente din trecut. Oferă protecţie şi discernământ. Dizolvă negativitatea, împământează, armonizează corpul cu mintea şi cu spiritul.
Poate fi folosit pentru în curăţarea memoriei celulare şi a liniei ancestrale.  Este excelent pentru rezolvarea problemelor şi pentru obţinerea răspunsurilor. Formulând problema sau întrebarea, cu ajutorul Cuarţului Şamanic, ceri să vezi soluţia şi aceasta apare ca o imagine.
Cuarţul Şamanic lucrează cu energiile subtile. În plan fizic, poate fi folosit împotriva gripelor şi infecţiilor virale.
Sursa: ravencrystals.com
 
CUARŢ TITAN AURA
Cuvinte cheie: Sporirea forţei vitale şi a energiei, activarea Corpului Curcubeu, umor şi relaxare, bucuria de a trăi.
Elemente: Foc, Furtună.
Chakre: toate.
Spiritual: Cuarţul titan energizează şi înviorează simţitor toate chakrele. Trezeşte şi activează orice centru de energie, alungând suferinţa şi înlocuind-o cu o bucurie nemărginită. Poate aprinde şi activează Corpul Curcubeu de Lumină. Dacă purtăm asupra noastră această piatră strălucitoare sau dacă medităm cu ea, ni se pot revela lucruri cu totul noi despre relaţiile noastre la toate nivelurile. Putem descoperi căi noi de conectare cu călăuzele şi îngerii noştri, căi pe care nu le credeam posibile. Acestea ar putea include talente nebănuite şi daruri Divine.
Emoţional: ne ajută să însănătoşim relaţiile tensionate. Interacţiunile cu ceilalţi nu fac decât să reflecte aspecte ale propriei persoane. Aceasta ne dă posibilitatea de a să ne vedem mai clar pe noi înşine. Cu ajutorul lui putem accelera procesul de învăţare individuală.
Fizic: Stimulează întregul sistem endocrin şi joacă un rol important în reactivarea sistemelor imunitare deficitare.
Afirmaţie: Îmi accept existenţa cu bucurie, entuziasm şi bună dispoziţie. Simt prin mine un flux viguros de energie vitală.
 
VÂRF DE CUARŢ
Amplifică intenţia, sporeşte energiile din mediu, curăţă, purifică, vindecă, stimulează memoria.
Este cea mai adaptabilă şi multidimensională din întreg regnul mineral. Proprietăţile sale esenţiale sunt amplificarea energiei, programabilitatea şi memoria. Poate fi programat prin intenţie concentrată pentru a ne sprijini atingerea oricărui scop, din viaţa lăuntrică sau exterioară.
Favorizează limpezimea pe toate planurile. Acţiunea sa stimulează şi deschide toate chakrele şi traseele energetice din corp, iluminând şi extinzând câmpul auric.
Stimulează sistemul nervos, creşterea unghiilor şi a părului. Poate contribui la îndepărtarea aderenţelor din ţesutul conjunctiv.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
 
DANBURIT
Cuvinte cheie: comunicare angelică, channelig, călătorie în alte dimensiuni, pace, eliberare de stres.
Element: Vânt.
Chakre: inimă (4), coroană (7), transpersonale şi eterice (8 şi mai sus).
Danburitul este o poatră excelentă pentru cei care simt nevoia să se elibereze de stres şi de griji. Calmează inima şi transmite că totul e bine. Este extrem de necesar în lumea plină de anxietăţi a prezentului. Dacă ţineţi  un Danburit în fiecare mână, puteţi experimenta o stare de calm, ceea ce ajută în meditaţie. Cei care au tulburări de somn sunt sfătuiţi să ţină un Danburit în mână sau să îl pună sub pernă sau ambele, pentru a aduce pacea în subconştient. Linişteşte dialogul zgomotos al minţii.
Spiritual: Danburitul încurajează comuniunea cu fiinţele superioare şi facilitează comunicarea de cunoştinţe şi informaţii primite de la ele în timpul meditaţiei. Este o piatră excelentă pentru conectarea cu entităţile şi energiile îngereşti. Încurajează rezonanţa cu inima Divină şi manifestarea energiei de înaltă frecvenţă prin corpul fizic.
Emoţional: Danburitul linişteşte corpul emoţional, aducând o frecvenţă a mângâierii şi a ajutorului angelic. El poate domoli suferinţa, frica sau anxietatea intensă, resentimentele sau furia.
Fizic: Energiile Danburitului au eficienţă maximă în plan spiritual şi emoţional. Danburitul poate induce o stare de calm şi de optimism celor bolnavi.
Afirmaţie: Îmi extind conştiinţa pentru a mă trezi în lumile superioare. Invoc îngerii să mă sfătuiască şi să mă călăuzească.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
 
DANBURIT AURIU AGNI
Cuvinte cheie: claritate, adevăr, tăcere interioară, curaj spiritual, legătura cu îngerii, Marele Soare Central.
Element: Furtună.
Chakre: plex solar (3), coroană (7), Steaua Sufletului (8).
Galbenul este culoarea limpezimii mentale, iar meditaţia cu Danburitul Auriu Agni aduce relaxarea gândirii necontenite, călăuzindu-ne spre niveluri mai adânci de înţelegere. Pe măsură ce gândirea se linişteşte, suprafaţa minţii devine din ce în ce mai calmă, iar vederea pătrunde în adâncuri.
Rezonează cu chakra a treia, care constituie sediul voinţei şi cu al treila ochi, fereastra vederii interioare.
Spiritual: Danburitul Auru Agni ne arată în ce moment am folosit în mod nepotrivit puterea, în trecut sau în prezent, şi ne sprijină să ştergem asemenea tipare şi experienţe din arhiva karmică. Înlesneşte înţelegerea lecţiilor spirituale care stau în spatele întâmplărilor din viaţa noastră.
Emoţional: Această piatră ne ajută să învingem lăcomia, avariţia, ataşamentul şi maipularea celorlalţi în interes personal. Cu ajutorul lui devenim mai încrezători atunci când acţionăm pe baza unor impulsuri şi informaţii spirituale. El ne poate face să ne simţim mai dăruiţi cu putere pe drumul nostru spiritual.
Fizic: Ne este de folos în problemele digestive, mai ales în cele legate de digestie leneşă sau metabolism.
Afirmaţie: Mă dăruiesc adevărului, transparenţei şi binelui suprem. Îmi folosesc puterea personală în slujba Luminii.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
 
DUMORTIERIT
Cuvinte cheie: inspiraţie divină, capacitate psihică, călăuzire interioară, capacitate sporită de învăţare, disciplină mentală.
Element: Vânt.
Chakra: al treilea ochi (6).
Spiritual: Dumortieritul poate fi folosit pentru a deschide sau a extinde conexiunile extrasenzoriale şi capacităţile intuitive. Facilitează legătura cu Mentalul Divin şi ne ajută să primim călăuzire divină. Dă viziune şi inspiraţie superioară. Ne poate ajuta să vedem dincolo de obstacole. Creează deschidere către visele profetice.
Emoţional: Ne ajută să înţelegem că avem un rol în planul divin. Le este de folos celor care se cred marginalizaţi ca să se simtă mai conectaţi cu divinitatea, dar şi cu cei din jur. Ne insuflă puterea de a depăşi obstacolele vieţii, curajul să trecem prin toate încercările şi să ieşim la lumină.
Fizic: Energiile sale sunt benefice pentru cei care îşi simt mintea înceţoşată, au probleme de concentrare, de atenţie, ori suferă de blocaje energetice. Dumortieritul nu este foarte activ la nivel fizic, dar poate susţine echilibrul mental în general.
Afirmaţie: Mă deschid către perceţia extrasenzorială, către inspiraţia Divină, către discipilina mentală şi mă angajez să-mi folosesc darurile pentru binele tuturor.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
 
EGIRIN
Cuvinte cheie: curăţare, protecţie, energie, încredere.
Elemente: Pământ, Foc.
Chakre: toate.
Cristalele de Egirin sunt instrumente puternice pentru îndepărtarea energiilor negative, a blocajelor energetice şi pentru activarea fluxului pozitiv care ar trebui să funcţioneze la nivelul respectiv. Reprezintă o protecţie excelentă şi ne ajută să găsim curajul de a proiecta lumina interioară, chiar şi în locurile întunecate şi negative. Sunt pietre ale încrederii şi forţei.
Spiritual: ne ajută să vedem luminiţa de la capătul tunelului, când suntem deprimaţi, deznădăjduiţi, nefericiţi sau aliniaţi în orice mod cu energiile negative. Poartă energiile faptelor luminate, ale înţelegerii karmice şi ale devotamentului spiritual.
Emoţional: contribuie la schimbarea emoţiilor negative, cum ar fi acuzele, ruşinea, vinovăţia, autocompătimirea etc. Este util celor care se străduiesc să scape de comportamente adictive.
Intrând în rezonanţă cu energia Egirinului, ajungem la conştientizarea problemelor şi a karmei noastre legate de folosirea puterii personale.
Fizic: acţionază asupra ficatului, splinei şi vezicii biliare. Ajută organismul să prelucreze şi să elimine toxinele aflate la nivel fizic şi energetic.
Afirmaţie: Îmi purific energiile de orice disonanţă şi influenţă negativă. Înaintez hotărât spre plenitudinea vieţii mele.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
ENSTATIT
Adesea numit „piatra cavalerilor”, este asociat cu standarde de etică şi cu necesitatea de a-i proteja pe cei vulnerabili. Este calmant şi energizant în acelaşi timp. Dacă te confrunţi cu o situaţie dificilă - de exemplu încercarea de a obţine custodia copiilor sau o proprietate, după divorţ – îţi dă curajul de a lupta.
În plan fizic, ajută în cazul membrelor luxate sau fracturate, în cazul pierderii pe termen scurt a memoriei, lovituri la cap, operaţii pe creier sau accidente cerbrale, boli cardiace şi transplanturi.
Dă curajul de a spune ce trebuie spus, mai ales când tăcerea e provocată de o rană profundă.
Purtat zilnic întrerupe seria de ghinioane.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
EPIDOT
Cuvinte cheie: eliminarea negativităţii, îmbrăţişarea tiparelor pozitive, atragerea a ceea ce oferim.
Elemente: Pământ, Apă.
Chahre: toate.
Epidotul este o piatră care, de obicei, sporeşte ceea ce omul are deja, în conformitate cu binele suprem al fiecăruia. De exemplu, dacă sunteţi plini de iubire şi generozitate, lucrul cu Epidotul va aduce în viaţa voastră şi mai multe daruri, atât în voi înşivă, cât şi venind de la ceilalţi. Însă, dacă sunteţi plini de gânduri negative, de invidie şi intoleranţă, Epidotul vi le va întoarce cu prisosinţă.
Atunci când este utilizat în mod conştient şi programat pentru a spori anumite rezultate pe care le urmăriţi, Epidotul poate fi un instrument foarte puternic. El poate fi folosit pentru a crea abundenţă şi prosperitate, pentru a atrage noi legături sentimentale, pentru a stimula procesul de creaţie etc. Totuşi, trebuie să existe în voi măcar o sămânţă din ceea ce încercaţi să atrageţi.
Spiritual: ne învaţă să ridicăm vibraţia gândurilor, a cuvintelor şi a acţiunilor noastre, astfel încât să ne transformăm realitatea fizică. El ne dezvăluie cu blândeţe tiparele negative pe care le păstrăm sau situaţiile în care ne complacem cu bună ştiiinţă în negativitate, ca mod de a ne proteja din punct de vedere emoţional.
Emoţional: ajută la îndepărtarea tiparelor negative din corpul emoţional. El îi poate ajuta pe cei care au obiceiul să critice, să fie sarcastici, sau ironici, sau au alte expresii ale negativităţii să-şi ridice energia corpului emoţional la niveluri pozitive, elevate. Cu ajutorul lui învingem deznădejdea şi stările de depresie şi să adoptăm o atitudine pozitivă.
Fizic: ridică imediat vibraţia în zonele congestionate, pline de deşeuri sau exagerat de dense. Ne ajută să descoperim tiparele fundamentale aflate în spatele bolilor fizice. Este un ajutor excelent când se lucrează asupra tumorilor canceroase, a cistitei, a fibroamelor şi a altor manifestări asemănătoare.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
EUDIALIT
Deschiderea chakrei inimii, urmarea îndemnurilor inimii, iubire de sine, vindecarea corpului emoţional.
Elemente: Pământ, Apă.
Chakre: inimă (4), rădăcină (1).
Acestă piatră reprezintă Raza Roşie şi Raza Roz, ceea ce indică legătura cu prima şi a patra chakră. Este o piatră a forţei vitale şi a forţei iubirii, unind dorinţele inimii cu viaţa fizică. Energiile Eudialitului aduc rezonnanţă şi armonie între drumurile aparent paralele, cel al supravieţuirii şi al împlinirii.
Poate fi folosit în autovindecare pentru a repara corpul emoţional şi pentru a aduce mai multă energie şi forţă vitală. Incluziunile negre prezente în Eudialit purifică energiile şi oferă protecţie psihică celor care îl utilizează.
Emoţional: această piatră ne ajută să învingem neîncrederea în noi înşine, tendinţele de autocritică şi dispreţ de sine. Este excelent pentru depresie sau pentru cei care se simt detaşaţi de planul terestru. Ne ajută să fim mai prezenţă în corpul fizic şi să avem mai multă grijă de el.
Fizic: stabilizează sistemul nervos. Este util în boli precum scleroza laterală amiotrofică, scleroza multiplă, maladiile Parkinson şi Alzheimer. Contribuie la stabilizarea pacienţilor în stare critică şi poate ajuta la plecarea din această lume, atunci când vine vremea. Este minunat pentru nou-născuţii prematuri sau copiii blnavi.
Afirmaţie: Îmi deschid inima şi dăruiesc iubire lumii şi mie însumi. Simt iubirea divină curgând prin mine.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
FENACIT
O piatră asociată cu ritualuri, ca simbol al căsătoriei, un dar apreciat în momentele importante din viaţă.
Este un cristal ca o lumină în întuneric, este puternic şi debordează de energie. Combinat cu consilerea sau alte terapii, susţine introspecţiile dureroase subtile.
Considerat de mulţi terapeuţi ca având o vibraţie mai înaltă ca oricărui alt cristal, este un puternic conector cu îngerii păzitori, cu arhanghelii şi îngerii vindecători. Ţinut între palme stimulează capacităţile de clarviziune. Atenţie, nu este indicat să fie ţinut pe frunte, având energii prea puternice.
Este de ajutor în probleme legate de dezechilibre cerebrale, afecţiuni ale nervilor, în vindecarea întregului corp, util în boli pentru care tratamentul alopat nu a dat rezultate sau pe durata cărora organismul a fost slăbit de chimioterapie sau radioterapie, în afecţiuni genetice, boli autmune, HIV şi SIDA.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
 
FLUORINĂ
Dezvoltare şi claritate mentală, capacitate de decizie îmbunătăţită, curăţarea câmpurilor energetice.
Element: Vânt.
Chakre: toate
Fluorina acţionează ca un „aspirator psihic”, îndepărtează confuzia din atmosferă, gândurile dezordonate, negativitatea şi orice fel de „paraziţi” astrali, care dăunează mediului vostru înconjurător. Ea vă poate ajuta să gândiţi clar şi să faceţi discriminări subtile, dar importante, în ceea ce priveşte tipurile de energii şi oamenii pe care îi acceptaţi în lumea voastră.
Pentru cei care vor să facă alegeri rapide şi lucide, Fluorina este un aliat important.
Fluorina violet este ideală pentru purificarea şi accesarea mentală a domeniilor Spiritului.
Fluorina galbenă măreşte puterile mentale şi stimulează capacitatea intelectuală.
Fluorina verde curăţă şi vindecă chakra inimii  şi apropie mintea de inimă.
Spiritual: Fluorina conferă structurare şi concentrare energiilor incoerente sau divergente. Este ideală pentru îmbunătăţirea receptării informaţiilor extrasenzoriale.
Emoţional: un remediu pentru confuzie, şovăială, inconstanţă, necinste, dar şi pentru tulburări cauzate de tipare mentale incoerente. Ne ajută să învingem teama de viitor. Dă capacitatea de a vedea dincolo de sentimente, când suntem copleşiţi.
Fizic: contribuie la echilibrarea chimiei cerebrale, stimulează capacităţile de învăţare, memorare şi activitatea creierului. Este utilă în ameţeli şi vertij. Îmbunătăţeşte echilibrul fizic. Întăreşte oasele şi dinţii.
Afirmaţie: Mintea şi inima mea sunt treze, vioaie, limpezi şi active, lucrând pentru ca eu să fac cele mai bune alegeri, urmându-mi ţelul vieţii.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
 
GRANAT
Granatele sunt instrumente de manifestare a imaginaţiei creatoare în lumea tridimensională. Diferitele varietăţi de Granat se armonizează cu tot atâtea tipuri şi niveluri de manifestare, toate fiind însă bune pentru ancorarea visurilor şi a dorinţelor în universul fizic.
Numele mineralului are la origine cuvântul latinesc „granatum”, care înseamnă rodie, întrucât şi forma şi culoarea sa sunt asemănătoare cu ale seminţelor acestui fruct.
Granatul are energia prosperităţii şi a preţuiri plăcerilor omeneşti.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
GRANATUL ALMANDIN
Granatul Almandin este o piatră a vremurilor străvechi, când oamenii avea legături profunde cu pământul şi viaţa era mai solicitantă din punct de vedere fizic. Energiile lui sunt strâns legate de planetă, el putând îmbunătăţi vibraţional vitalitatea şi rezistenţa fizică. Granatul Almandin activează şi întăreşte chakra de bază, portalul nostru de conectare cu lumea fizică. Este excelent pentru cei cărora le lipseşte împământarea sau energia. În acelaşi timp este o piatră a adevărului tangibil. Îi ajută pe cei care au tendinţa să înalţe castele de nisip să îşi dovedească latura realistă a fiinţei aici, pe Pământ. Şi chiar dacă vor părea mai puţin avântaţi în visurile lor, cel puţin vor fi sinceri.
Spiritual: ne ajută să găsim bucurie pe plan fizic, făcându-ne să ne simţim susţinuţi în nevoile şi dorinţele noastre de a da şi a primi iubire. Ne poate da acces la amintiri despre vieţi anterioare şi ne ajută să ştergem tiparele karmice.
Emoţional: ne ajută să învingem panica, îngrijorarea, frica şi anxietatea, mai ales când sunt legate de aspecte financiare. El ne poate învăţa să căpătăm încredere în abundenţa infinită a universului, să ne simţim liniştiţi şi conectaţi cu pământul.
Fizic: ajută organismul să se conecteze la energia regeneratoare a Terrei. El susţine refacerea după accidente, precum şi sănătatea ovarelor şi a testiculelor.
Afirmaţie: Sunt împământat şi mă simt în siguranţă în corpul meu fizic.  Mă hrănesc din sursele adânci de forţă şi vitalitate.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
GRANAT CU BIOTIT
Este un amestec de Granat cu biotit (mică de magneziu şi fier, mică neagră), considerat o piatră a vieţii. Activează chakra rădăcinii. Aduce sănătate în trup, dar şi sănătatea gândirii. Ne ajută să privim rațional și logic mediul în care trăim şi să înţelegem circumstanţele vieţilor noastre, fiind capabili să dăm de-o parte detaliile neseminificative şi să obţinem o imagine clară de ansamblu.
În plan fizic, este de folos în bolile de ochi și pentru diagnosticarea bolilor, în general.
Sursa: krystalgrotten.com
 
HEMATIT
Hematitul este piatra cea mai eficientă pentru ancorarea în propriul corp şi în lumea fizică. El poate să combată starea de dezorientare şi confuzie, ajutându-ne să vedem problemele de ordin practic şi să intervenim cu acţiuni corespunzătoare. Echilibează câmpul auric şi aliniază chakrele. El trage în jos energiile străine prin sistemul de meridiane către chakra de bază.
Spiritual: Hematitul ne învăţă lecţia complementalităţii polilor opuşi, a echilibrului contrariilor şi a manifestării luminii. Este o piatră de împământare puternică şi ne ajută să canalizăm energii de frecvenţă înaltă, rămânând conectaţi cu pământul şi cu propriul corp.
Emoţional: ne ajută să vedem jumătatea plină a paharului, lumina de la capătul tunelului. Ne dă putere, curaj şi tărie să mergem mai departe în ciuda greutăţilor. Puterea acestei pietre poate fi folosită de cei care urmăresc integrarea Sinelui-Umbră.
Fizic: este excelent ca suport energetic pentru recuperarea după o boală a sângelui şi stimulează producerea de hematii în măduva osoasă. Acţionează ca întăritor pentru ficat. Facilitează procesul de detoxifiere.
Afirmaţie: Prin intermediul corpului meu împământez energiile tărâmurilor de lumină în această lume.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 1
 
HOWLIT
Howlitul alb calmează din interior şi, sub formă de bijuterie, risipeşte stresul şi iritabilitatea. Asigură un flux energetic delicat şi pozitiv.
O piatră care favorizează artiştii şi toate formele de artă.
Încurajează dorinţa de a învăţa.
Emoţional: o piatră împotriva frustrării,  îi calmează pe cei care se confruntă cu obstacole din cauza limitelor fizice sau a circumstanţelor, combinând răbdarea cu tenacitatea. Bun pentru cei care aşteaptă ca alţii să le pună ordine în viaţă.
Fizic: ajută în probleme provocate de gingii şi dinţi, unghii, păr, oase, artrită, reumatism, dureri de articulaţii şi oase, oase fracturate sau disocate, probleme ale coloanei vertebrale, absorbţia de calciu, atenuarea durerilor, osteoporoză, lactaţia.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
JASP ROŞU
Curaj, acţiune.
Element: Pământ.
Chakre: rădăcină (1), sexuală/ creativă (2).
Jaspul roşu contribuie la sporirea rezistenţei şi a vitalităţii, iar prin utilizare mai îndelungată poate mări forţa vitală, chi, la nivelul câmpului energetic. Întăreşte chakra rădăcinii şi legătura cu pământul. Îmbunătăţeşte memoria, ajutându-ne să ne amintim visele şi alte experienţe interioare. Modelul său energetic este atât de stabil, încât tinde să stabilizeze energiile celor care îl poartă sau îl plasează în preajma lor. Aceasta aduce o stare de sănătate bună, echilibru emoţional, exprimare sinceră şi acţiuni juste. Piatra are un fel de nobleţe naturală care îl molipseşte pe posesorul ei. Jaspul roşu acţionează treptat, dar rezultatele sunt de durată.
Spiritual: Jaspul roşu activează şi stimulează chakra de bază şi susţine ascensiunea kundalini.
Emoţional: Jaspul roşu ne ajută să ne eliberăm de jenă sau de vinovăţie în probleme de sexualitate. Este un aliat al celor care au nevoie să îşi revină după experienţe sexuale violente.
Fizic: Jaspul roşu este o piatră a forţei şi a energiei fizice. Este optim pentru cei care au nevoie de sprijin pentru a-şi reveni după debilităţi fizice provocate de boli. Le este util şi celor care fac culturism sau haltere, datorită capacităţii sale de a ajuta la generarea de ţesut muscular. Poate fi folosit pentru a spori efectele exerciţiilor fizice şi a susţine sistemul circulator şi pe cel respirator. Ajută şi la stabilizarea sarcinii, favorizează dezvoltarea sănătoasă a fătului.
Afirmaţie: Vigoarea mea fizică, echilibrul emoţional şi integritatea personală devin mereu mai puternice, la fel ca bucuria mea de a trăi.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 2
 
 
JASP POLICROM – PĂDURE TROPICALĂ
Vindecarea Pământului, legătura cu natura, bucuria de a trăi.
Element: Pământ.
Chakre: toate.
Jaspul păure tropicală face legătura dintre inimă şi natură. Trezeşte conştiinţa, aducând informaţia că fiinţa umană nu este separată de lumea plantelor, a animalelor şi a mineralelor. Această conştiinţă este însoţită de un sentiment minunat de bucurie. O bucată de Jasp pădure tropicală purtată asupra noastră ne readuce sentimentul organic de bucurie în faţa vieţii.
Ne aduce în armonie cu modelul nostru natural, îmbunătăţit, de organisme vii. Trăind în vibraţia propriului nostru tipar organic, vom renunţa la obiceiuri ca supraalimentaţia, consumul de alcool, fumatul etc. De asemenea, creşte dorinţa de a ne hrăni sănătos, de a face mişcare şi de a petrece mai mult timp în natură.
Spiritual: Jaspul pădure tropicală ne conectează la reţeaua sacră a vieţii ţesută de natură. Este o piatră puternică în lucrul cu spiritele naturii şi aduce energia pură a luminii naturale în orice sală de terapie şi în orice ambient.
Emoţional: Jaspul pădure tropicală aduce speranţă, reînnoire, tonifiere şi energie. Le este e folos celor care au pierdut pe cineva drag sau care sunt deprimaţi, precum şi celor care şi-au pierdut  interesul faţă de confruntările vieţii.
Fizic: Jaspul pădure tropicală poate fi folosit pentru fortificarea ficatului şi detoxifierea organismului.
Afirmaţie: Mă bucur pe deplin de trupul meu viu, biologic, şi am un comportament iubitor faţă de pământ şi de făpturile sale.
Sursa: Cartea pietrelor, vol. 2
 
JASP PICASSO
O rocă metamorfică, suferind multe transformări din cauza căldurii şi a presiunii în timpul formării ei, Jaspul Picasso ne aminteşte că niciodată nu e prea târziu pentru a ne bucura din plin de viaţă.
Ţine o piatră şlefuită în palmă atunci când ai de gând să refuzi o invitaţie sau când te simţi vinovat pentru că ţi-ai acordat timp pentru tine. O piatră şlefuită poate fi folosită, cu efecte vizibile şi benefice, şi pentru a intra într-o stare de transă, indiferent că o faci prin şedinţe de spiritism, călătorii extracorporale, contactul cu îngerii  şi ghizii spirituali sau printr-o profundă stare meditativă.
Emoţional: aducător de bucurie, dacă este purtat constant, excelent pentru persoanele deprimate, care s-au săturat de oameni şi viaţă.
Fizic: util în afecţiuni ale intestinului subţire, arterelor, colonului, picioarelor, tălpilor, în constipaţie, în boala Parkinson, scleroză în plăci, pentru vindecarea întregului corp prin stimularea sistemului imunitar.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
JASP OCEANIC – OCEAN
Bucuria de a trăi, eliberarea de negativitate şi stres, relaxare, exprimarea pozitivă a sinelui, vindecarea fizică şi emoţională.
Element: Pământ.
Chakre: plex solar (3), inimă (4), gât (5).
Jaspul ocean este o piatră a bucuriei şi a bunei dispoziţii. Vibraţiile lui binefăcătoare ne dau impulsul de a simţi, a vorbi şi a acţiona pozitiv. El susţine exprimarea iubirii prin vorbe şi fapte şi ne ajută să ne dăm seama ce şi pe cine iubim cu adevărat. Alungă înfumurarea şi obiceiul de a lua lucrurile şi persoanele dragi, sănătatea, prosperitatea sau siguranţa existenţei drept lucruri care ni se cuvin. Ne face conştienţi de mometul prezent şi rispeşte grijile privind viitorul şi amărăciunea legată de trecut. Ne scapă de stres şi de tendinţa de a fugi de realitate, ajutându-ne să înţelegem valoarea lui „aici şi acum”.
Spiritual: Jaspul ocean ne aduce aminte să acceptăm cu bucurie corpul fizic şi lumea materială ca temple ale sufletului şi ca recunoaştere a Creaţiei. Ne ajută să localizăm şi să eliminăm tiparele energetice restrictive sau înţepenite, care pot produce dezechilibre sau boli în plan fizic.
Emoţional: Jaspul ocean calmează şi alină corpul emoţional. Poate contribui la păstrarea unei stări emoţionale centrate şi împiedică reacţiile emoţionale excesive sau identificarea egoului cu sinele.
Fizic: Jaspul ocean susţine regenerarea ţesuturilor, vindecarea organelor şi echilibrarea sistemului endocrin. Este util în reglarea tiroidei şi a secreţiei de adrenalină. Ajută sistemul endocrin să menţină echilibrul biochimic al organismului.
Afirmaţie: Mă eliberez de tiparele negative din gânduri, vorbe şi fapte, care pot avea o influenţă nocivă asupra sinelui meu emoţional/fizic, şi primesc cu bucurie nenumăratele binefaceri ale vieţii.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
JASP PIELE DE LEOPAD
Un cristal cu acţiune lentă, care trebuie purtat pe perioade lungi aproape de piele. Este util şi purtat în formă de mărgele, ca brăţară sau colier, timp de câteva luni, pentru rearmonizarea mecanismelor interne ale corpului, te va ajuta să te fereşti de situaţiile care nu aduc lucruri bune. În acelaşi timp, vei fi ghidat către noi oportunităţi, pentru a vedea lucrurile dintr-o perspectivă nouă. Ţi-ai putea găsi sufletul pereche astfel.
E un cristal cu puternice calităţi terapeutice când e vorba de animale de companie mari, dar cu o putere energetică prea mare pentru pui de animale sau copii.
Aduce lucrurile de care avem nevoie cu adevărat, restabileşte agerimea mentală şi instinctele primare.
Emoţional: atrage energiile pozitive în viaţa ta, ajutându-te să treci peste traumele din trecut, traume cauzate de o disciplină severă la vârsta copilăriei.
Fizic: ajută în probleme provocate de glande, hormoni, înţepături sau muşcături de insecte, boli ale sistemului nervos afectând coordonarea, eczeme, urticarii şi alergii ale pielii, viruşi şi infecţii ale tractului urinar sau ale intestinelor, ale sistemului reproducător.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
JASP ALBASTRU (VERDE)
Chakre: a inimii (4)
Jaspul verde a fost folosit din timpuri foarte vechi. Bijuterii din acest cristal au fost găsite într-unul dintre cele mai vechi situri arheologice, la Mehrgarh, în Pakistan, unde a fost folosit pentru şlefuirea pietrelor semipreţioase, încă din mileniul IV î. Hr.. Cristalele într-o singură nuanţă au fost preţuite foarte mult, sub formă de bijuterii fine, în multe epoci şi în multe culturi.
Este cristalul suprem pentru tulburările de somn. Îi ajută pe copiii mici să dezvolte cicluri regulate de somn.
Emoţional: ajută la depăşirea fobiilor legate de microbi, a fobiilor legate de insecte  şi în sindromul obsesiv-compulsiv.
Fizic: ajută în rezolvarea problemelor referitoare la rinichi, vezica urinară, cistită, rău de mişcare, transpiraţie excesivă, digestie, retenţie de fluide,  bronşite, răceli, tuse, gripă.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
JASP KAMBABA
Chakre: a inimii (4) şi a rădăcinii (1).
Este o piatră sedimentară, conţinând primele dovezi ale existenţei vieţii pe pământ – alge fosilizate sau microorganisme primordiale.
Folosesşte-l pentru a reveni la origini în orice moment al vieţii tale, fie că e vorba despre reafirmarea priorităţilor, renunţarea la planuri prea ambiţioase sau recalcularea propriului buget. Aduce fericire şi te protejează în timpul vacanţelor petrecute în sânul naturii. Ţine cristalul în dormitor pentru a aduce un somn adânc şi odihnitor. Jaspul Kambaba îi întăreşte pe cei a căror inimă a fost rănită de o respingere bruscă sau de un abandon în iubire, oferindu-le posibilitatea de a găsi căi de ieşire din marasmul emoţional şi de a aborda logic problemele care trebuie rezolvate.
Emoţional: aduce pace şi linişte minţilor tulburate.
Fizic: stimulează sistemul imunitar, dezvoltarea celulară şi a ADN-ului, abilitatea de a face faţă unor boli ereditare, ale sistemului digestiv. Este indicat pentru stabilizarea dietei, pentru mai buna asimilare a vitaminelor şi mineralelor. Curăţă corpul de toxine, îmbunătăţeşte starea generală a organismului. Este de folos în probleme cauzate de paraziţi ai pielii sau părului, leziuni ale pielii, unghiilor, maxilarului, probleme dentare sau legate de gât şi craniu.
Sursa: Cristale de Cassandra Eason
 
JASP OCHI DE PASĂRE
Este asociat cu plexul solar şi cu chakra rădăcinii.
Te ajută să vezi situaţia în ansamblu, să vezi marea imagine. Este de folos în comunicare, aducând claritate în ceea ce e de spus, dar şi în a înţelege ce transmite interlocutorul.
Este o piatră de protecţie, regenerare şi vindecare, în general.
În Egiptul Antic era asociat cu sângele zeiţei Isis şi se credea că asistă femeile însărcinate şi le ajută să alăpteze.
Sursa: https://www.crystal-life.com
 
GABBRO INDIGO
Unul dintre cele mai folositoare lucruri pe care le aduce Gabbro Indigo este faptul că extinde cunoaşterea şi oferă informaţii. I se mai spune „sufletul înţelept” pentru că merge în adâncimi, descoperind cele mai profunde lucruri ale sinelui. Această piatră te ajută să le tratezi cu încredere, curaj şi iubire.
Folosind Gabbro Indigo atragi mesaje clare în meditaţii şi vise, aceasta fiind o piatră minunată pentru învăţarea intuitivă şi conectarea cu conştiinţa superioară.
Gabbro Indigo dezvăluie cu blândeţe partea întunecată din tine. Te îndeamnă să te gândești la amintirile și la vechile tipare pe care le-ai păstrat ascunse. Această piatră expune aspecte întunecate și modul în care au contribuit în crearea celor mai puternice motivații ale tale. Te ajută, de asemenea, să vezi cum aspectele tale cele mai întunecate se împletesc cu cel mai înalt eu. Energiile pietrei te ajută să vindeci întunericul din tine și te încurajează să acționezi cu un scop mai înalt și mai luminat. Gabbro Indigo aduce mesajul că înțelepciunea poate fi învăluită în întuneric și mister.
Te ajută, de asemenea, să realizezi că dorințele și visele tale nu vor fi întotdeauna aceleaşi cu nevoile tale, dar universul îți va oferi oamenii și experiențele de care ai nevoie pentru a atinge aceste dorințe.
Gabbro Indigo este o piatră excelentă pentru meditație, deoarece este foarte împământată. Facilitează conexiunile spirituale, fără a lăsa energiile să devină atât de puternice, încât să nu reușești să apreciezi ce ai învățat de pe tărâmurile superioare.
Această piatră te sprijină să faci față schimbărilor din viaţă, dar şi în dezvoltarea psihică și spirituală.
Are o acțiune eficientă care poate stimula sistemul imunitar și poate ajuta organismul să se vindece de orice fel de infecție. Este cunoscut faptul că reduce stările febrile și ajută la vindecare de vânătăi sau entorse. De asemenea, este benefică pentru inimă.
Gabbro Indigo va fi de mare ajutor atunci când vine vorba de creșterea intelectuală, deoarece are un efect pozitiv asupra abilităților mentale. Această piatră va promova gândirea inspirată și acțiunea rapidă.
Gabbro Indigo vă va oferi sprijin emoțional, mai ales dacă aveți o personalitate puternică și dominantă.
Te face să îți dai seama că nu poți fi responsabil pentru toată lumea și că trebuie să îi lași pe cei din jur să-și urmeze inimile, chiar dacă uneori asta te poate răni.
Această piatră vă va reaminti că nu controlați viațile persoanelor dragi și că trebuie să renunți la nevoia de a le controla sau manipula. Oricât de mult îi iubești și dorești ca aceștia să facă parte din viața ta, ei vor face adesea lucrurile diferit de ceea ce crezi tu că este cel mai bine.
https://meanings.crystalsandjewelry.com
 
KIANIT
Este recomandat pentru meditaţie şi pentru accesarea lumilor spirituale. Linişteşte mintea, amplifică şi transmite energie de înaltă frecvenţă, stimulează capacităţile psihice şi intuiţia. Permite accesul la nivelul cauzal, iar apoi manifestarea energiei prin gândire. Stabileşte o conexiune cu ghizii spirituali şi induce starea de compasiune. Ancorează vibraţiile spirituale în dimensiunea fizică, conferind integritate spirituală şi conducând la maturizare. Facilitează amintirea viselor şi promovează visele vindecătoare. Este foarte utile persoanelor aflate pe punctul de a trece în lumea de dincolo.
Kianitul aliniază instantaneu chakrele şi corpurile subtile. Purifică şi deblocheză canalele subtile şi meridianele energetice. Redă vitalitatea corpului fizic şi organelor sale. Atunci când este folosit în scopuri terapeutice, stabilizează câmpul biomagnetic.
Fiind incapabil să reţină vreo energie negativă, nu e necesar să fie vreodată curaţat.
La nivel psihologic, Kianitul încurajează rostirea aevărului personal, transcederea temerilor şi blocajelor. Activează chakra gâtului şi încurajează exprimarea de sine şi comunicarea. Ajută la depăşirea ignoranţei şi la revelarea adevărului spiritual şi psihologic.
La nivel mental, Kianitul alungă confuzia şi elimină blocajele, iluziile, starea de mânie, frustrările şi stresul. Îmbunătăţeşte gândirea logică şi liniară, stimulează mintea superioară şi o conectează cu planul cauzal.
În plan spiritual, Kianitul te ajută să renunţi la credinţa într-un destin orb sau în karma implacabilă. Revelează rolul jucat de sine în crearea cauzelor şi măsurilor necesare pentru echilibrarea trecutului. Facilitează procesul ascensiunii prin atragerea în dimensiunea fizică a corpului de lumină şi prin conectarea minţii superioare cu frecvenţele cele mai înalte.
În plan fizic, Kianitul tratează problemele musculare, febra, sistemul urogenital, tiroida şi paratiroida, glandele suprarenale, gâtul şi creierul. Este un analgezic natural. Scade tensiunea sanguină şi vindecă infecţiile.
Elimină greutatea în exces, stimulează cerebelul şi reacţiile motorii ale corpului.
Kianitul echilibrează energiile yin şi yang.
Sursa: „Totul despre cristale” de Judy Hall, vol. 1
 
KUNZIT
Iubire Divină, vindecare emoţională, activarea înţelepciunii inimii.
Element: Apă.
Chakre: Inimă (4).
Energia minunată a Kunzitului ne învaţă cât de important este să ne bucurăm şi să sărbătorim. Bucuria este capacitatea de a ne deschide inima şi de a primi cu adevărat iubirea emanată de sursa divină, indiferent sub ce formă ar putea să se înfăţişeze aceasta într-un moment sau altul. Uneori se manifestă sub forma unui dar material, alteori ca un sentiment profund şi sigur că nu suntem niciodată singuri şi că suntem iubiţi. Iubirea divină îşi face simţită prezenţa în fiecare clipă şi în fiecare lucru, pentru că ea este energia care stă la baza întregii creaţii. Rezistenţa opusă faţă de aceasta dă naştere bolilor, dezechilibrelor şi problemelor pe care le cunoaşte omenirea. Dacă ne putem deschide pentru a primi în mod conştient şi deplin iubirea divină, atunci se poate realiza vindecarea completă pe toate planurile.
Kianitul activează vocea tăcută a inimii, iniţiind o comuniune fără cuvinte între latura mentală şi cea emoţională. Inima este cea care „ştie” cu adevărat care este cea mai bună cale de acţiune. Cunoaşterea sa este directă, datorită legăturii cu toate aspectele acestei realităţi prin câmpul electromagnetic universal.  Chiar dacă intuiţiile inimii sunt inexplicabile prin intermediul logicii, înţelepciunea sa este de necontestat. Kunzitul poate trezi inima şi o poate încuraja să comunice mai intim cu mintea.
Spiritual: Kuzitul ne conectează la energia iubirii divine, care susţine întreaga creaţie.
Emoţional: ne ajută să renunţăm să ne mai opunem vieţii şi să devenim receptivi la experienţa dragostei şi a energiei.
Fizic: Kunzitul este un excelent sprijin pentru vindecarea oricăror blocaje sau obstrucţii fizice. El detensionează şi susţine sistemul nervos parasimpatic.
Afirmaţie: Mă deschid spre a primi iubirea divină şi îi ascult glasul tăcut răsunând în inima mea.
Sursa: „Cartea pietrelor”de Robert Simmons & Naisha Ahsian, vol. 2
 
LABRADORIT
Labradoritul este o piatră protectoare cu mari virtuţi mistice. Este considerat un aducător de lumină. Elevează conştiinţa şi o conectează cu energiile universale.
Labradoritul respinge energiile nedorite din aură şi împiedică scurgerile de energie. Formează un scut care protejează de energiile negative ce apar în timpul terapiei. Poate conduce în alte lumi şi permite accesul la vieţile anterioare. Este o piatră a cunoaşterii esoterice.  Facilitează iniţierea în mistere.
Labradoritul aliniază corpul fizic cu cel eteric şi revelează mintea spirituală. Elevează conştiinţa şi ancorează energiile spirituale în corpul fizic. Stimulează intuiţia şi capacităţile psihice, scoate la lumină mesajele subconştientului şi facilitează înţelegerea lor.
La nivel psihologic, Labradoritul alungă temerile şi nesiguranţa, elimină gândurile negative generate de dezamăgirile anterioare, inclusiv din alte vieţi. Întăreşte credinţa în sinele superior şi în univers. Elimină proiecţiile altor oameni, inclusiv gândurile lor care au devenit captive în aura personală.
Calmează mintea hiperactivă şi stimulează imaginaţia, generând idei noi. Echilibrează mintea raţională şi analitică cu vederea interioară. Conduce la contemplaţie şi introspecţie. Aliniază gândirea intelectuală cu înţelepciunea intuitivă. Permite astfel destrămarea iluziilor, identificarea cauzelor profunde ale problemelor şi revelarea intenţiilor reale care se ascund în spatele gândurilor şi acţiunilor. Aduce la suprafaţă amintirile reprimate din trecut.
Labradoritul este un tovarăş nepreţuit în perioadele de schimbare, întrucât conferă putere şi perseverenţă. Este o piatră a transformării, care pregăteşte corpul şi sufletul pentru procesul ascensiunii.
În plan fizic, tratează afecţiunile ochilor şi creierului, uşurează stresul şi reglează metabolismul. Vindecă răceala, guta şi reumatismul. Echilibează hormonii şi reduce tensiunile menstruale. Coboară tensiunea sanguină.
Sursa: „Totul despre cristale” de Judy Hall, vol. 1
 
LACRIMĂ DE APAŞ
Cuvinte cheie: împământare, protecţie, bucuria trăirilor fizice, purificare emoţională.
Elemente: Pământ, Foc.
Chakre: rădăcină, sexuală/creativă, inimă.
 
La fel ca majoritatea varietăţilor de Obsidian, Lacrima de apaş poate fi folosită pentru împământare şi protecţie împitriva energiilor negative. Se conectează uşor la corpul emoţional  şi pot servi la purificarea şi videcarea vechilor răni sau a poverii emoţionale din trecut, din această viaţă sau din una anterioară.
Lacrima de apaş facilitează procesarea şi eliminarea tiparelor emoţionale rigidizate, mai ales a acelora care au fost menţinute sub nivelul conştient. Este ajutorul ideal în munca de identificare şi eliminare a unor astfel de blocaje prin consiliere spirituală, terapie, exerciţii de respiraţie sau respiraţie conştientă.
De asemenea, poate fi un excelent talisman de protecţie împotriva forţelor negative de tot felul. Creşte nivelul de armonizare psihică, astfel încât putem simţi apropierea persoanelor, a situaţiilor sau a energiilor primejdioase. Poate acţiona ca un aspirator de vibraţii negative, menţinându-ne curaţi prin magnetizarea şi neutralizarea frecvenţelor discordante.
Spiritual: Lacrima de apaş ne ajută să înţelegem valoarea planului fizic şi lecţiile spirituale pe care le putem învăţa de la acesta. Este utilă pentru protecţia psihică şi ne poate face să ne dechidem către tărâmurile spiritelor naturii şi ale altor locuitori ai Pământului din această dimensiune sau din altele.
Emoţional: îi ajută pe aceia care se simt prizonieri în domeniul fizic să descopere bucuria experienţei terestre. Are darul de a le arăta cu blândeţe acest dar depresivilor. Contribuie la combaterea tiparelor de gândire negativă şi ne ajută să găsim gânduri mai luminoase cu care să ne clădim realitatea personală.
Fizic: această piatră dă forţă şi rezistenţă organismului în general. Contribuie la revigorarea şi la purificarea sângelui, stimulează creşterea părului şi a unghiilor. Sprijină sistemul imunitar.
Afirmaţie: Afirm că Pământul este casa mea, că sunt ancorat, protejat şi în siguranţă. Mă eliberez de toate rănile şi de toată negativitatea care mi-ar putea împieduca dezvoltarea spirituală.
Sursa: „Cartea pietrelor” de Robert Simmons & Naisha Ahsian, vol. 2
 
LAPISLAZULI
În credinţa budistă, Lapislazuli era recomandat ca o piatră aducătoare de linişte interioară, care îndepărtează gândurile negre. În Europa se credea că poate să vindece diverse boli şi să acţioneze ca antidot la veninul de şarpe.
În Egiptul antic, din Lapislazuli se confecţionau sarcofage şi podoabe pentru faraoni. Ca piatră a regalităţii şi a spiritualităţii nu a avut rival.
El poartă încă vibraţia Regelui şi a Reginei interioare, care zac ascunşi în fiecare dintre noi. Pentru cei care doresc să trezească această latură a sinelui, Lapis este un aliat statornic în călătoria lăuntrică profundă. A te cunoaşte în profunzime înseamnă a-ţi reînvia natura interioară divină.
Lapislazuli activează centrii extrasenzoriali ai celui de-al treilea ochi, oferind intuiţie dezvoltată şi acces la călăuzirea spirituală. Este o piatră a conştiinţei vizionare, care aduce informaţii noi minţii sub formă de imagini şi nu de cuvinte. Stimulează capacitatea intelectuală, făcând din noi elevi sau profesori mai buni.
Este o piatră a adevărului şi are efect stimulator asupra chakrei gâtului, ceea ce înseamnă că ne ajută să recunoaştem, dar şi să rostim adevărul în toate împrejurările. Este, totodată, o piatră a iniţierii.
Spiritual: Lapslazuli trezeşte cel de-al treilea ochi şi măreşte capacitatea de a vizualiza şi de a primi călăuzire sau informaţie vizuală. Stimulează călătoriile în timpul meditaţiei şi facilitează vizualizarea vieţilor paralele şi alternative. Este o piatră a clarviziunii şi a precogniţiei.
Emoţional: ajută conştiinţa să facă saltul dincolo de lumea fizică. Permite identificarea unor obiceiuri, tipare şi lecţii pe care nu reuşim să le observăm în mod conştient şi care pot să ne împiedice să evoluăm din punct de vedere spiritual.
Fizic: Lapisaluli ne ajută să descoperim rădăcinile karmice ale bolilor. Se poate dovedi extrem de util în identificarea tiparelor uzuale de gândire şi a emoţiilor care împiedică vindecarea.
Afirmaţie: afirm supremaţia şi puterea sinelui meu superior şi mă aliniez cu adevărul meu cel mai înalt.
Sursa: „Cartea pietrelor” de Robert Simmons & Naisha Ahsian, vol. 2
 
LARIMAR
Calmare, domolire, aliniere a corpului emoţional, îmbunătăţirea comunicării, putere feminină, legătură cu energiile Zeiţei.
Elemente: Apă, Foc.
Chakră: Gât (5).
Larimarul este o piatră care aduce beneficii imense chakrei gâtului, oferind capacitatea de comunicare clară, puterea şi stabilitatea emoţională care ne permit să vorbim din inimă.
Larimarul este o piatră a puterii feminine, care conferă energiile Zeiţei şi facilitează contactul cu femininul divin din fiecare. El menţine o stare de bine dătătoare de încredere şi relaxarea pe care le oferă conştiinţa propriilor capacităţi.
Relaxarea este un alt beneficiu al Larimarului. El calmează corpul emoţional, îndepărtează ataşamentele nedorite şi atenuează stresul. Răcoreşte spiritele încinse şi domoleşte însufleţirea excesivă. Poate fi folosit pentru a reduce frecvenţa şi intensitatea bufeurilor. Este un antidot util atunci când energiile kundalini devin incomod de active.
Se contectează la energiile mării şi ale cerului, ajutând femeile să trezească femininul divin din interiorul lor. Emană vivacitate şi bună dispoziţie, însoţite de încredere şi de un sentiment al puterii cu care ne naştem fiecare.
Plasat pe chakra gâtului vă ajută să descătuşaţi vocea celei mai adânci înţelepciuni.
Este talisman pentru cântăreţi, protejând vocea.
Spiritual: Larimarul ne învaţă valoarea grijii şi a respectului de sine. Încurajează comunicarea şi exprimarea energiei emoţionale.
Emoţional: are însuşiri de vindecare şi tămăduire deosebite. Este util, în special persoanelor care suferă de fobii, atacuri de panică, dezechilibre provocate de stres şi stări de furie sau teamă excesivă. Ne ajută să renunţăm la atitudinea critică şi la interpretarea realităţii în termenii dictaţi de ego.
Fizic: este un ajutor preţios în timpul sarcinii, al naşterii şi pe durata ulterioară acesteia. Este adjuvant în hipertensiune şi în bolile cauzate de stres. Poate reduce simptomele excesului de energie a elementului Foc, cum ar fi infecţiile, febra şi stările inflamatoare. Este piatra indicată în caz de răceală pentru reglarea producţiei de mucus, calmarea febrei şi a durerilir în gât.
Afirmaţie: Sunt calm, liniştit şi senin. Mă aflu în legătură cu puterea mea feminină şi îmi comunic limpede înţelepciunea şi dorinţele.
Sursa: „Cartea pietrelor” de Robert Simmons & Naisha Ahsian, vol. 2
 
LEPIDOLIT
Lepidolitul este o piatră a seninătăţii în toate sensurile. Ne încurajează să înfruntăm atitudini ostile fără să înălţăm bariere, să găsim căi de a acţiona armonios, să privim problemele ca pe nişte oportunităţi de a învăţa ceva. Sporeşte graţia fizică. Îndeamnă ochii să vadă frumuseţea chiar şi când este mânjită de noroi. Când suntem deprimaţi, Lepidolitul ne ajută se ne cufundăm de bună voie în suferinţă şi să înţelegem că ce ne afectează cel mai tare nu este suferinţa, ci încercarea de a o reprima.
Este foarte eficient în calmarea nervilor suprasolicitaţi. Ne ajută să ne eliberăm de stres şi de griji şi ne îndrumă spre acceptarea necondiţionată. Are efect maxim atunci când trecem prin dificultăţi – când ne confruntăm cu oameni furioşi, cu probleme financiare, cu pierderea locului de muncă, a unei relaţii sufleteşti sau când este necesar să facem schimbări majore într-un interval scurt.
Lepidolitul este un sprijin minunat în toate tipurile de dezechilibru, în plan mental sau emoţional. Poate ameliora hiperactivitatea şi deficitul de atenţie. Are efecte excelente în tulburările de somn, inclusiv când e vorba despre coşmaruri, insomnii sau anxietate.
În plan spiritual, ne încurajează să ne eliberăm de identificarea cu egoul şi să acceptăm momentul prezent ca sălaş pentru suflet.
Sursa: „Cartea pietrelor” de Robert Simmons & Naisha Ahsian, vol. 2
 
MAGNETIT
Magnetitul este o rocă magnetică cu polaritate pozitiv-negativ foarte puternică.
Este o piatră a ancorării în dimensiunea fizică. Dacă este folosită de un vindecător experimentat, realiniază fluxurile energetice distrorsionate ale corpului sau ale Pământului.
Magnetitul poate atrage sau respinge, la fel cum poate energiza sau seda. Există momente în care corpul încearcă să se vindece, caz în care un organ sau un meridian poate fi suprastimulat. În astfel de situaţii, Magnetitul calmează organul sau meridianul prin polaritatea lui negativă. În situaţia inversă, el poate activa prin polaritate sa pozitivă. Este benefic în cazul leziunilor generate de sport, întrucât estompează durerea şi elimina crampele musculare.
Magnetitul aliniază temporar chakrele şi meridianele corpului. Conectează chakra bazală şi cea a Pământului cu energia telurică ce susţine forţa vieţii şi vitalitatea corpului fizic.
Magnetitul stimulează telepatia, îmbunătăţeşte meditaţa şi vizualizarea. Asigură o perspectivă echilibrată şi amplifică încrederea în propriile intuiţii.
Datorită calităţilor sale magnetice, atrage iubirea, angajamentul şi loialitatea.
La nivel psihologic, poate alunga emoţiile negative (tema, mânia, durerea sufletească, ataşamentele excesive), conferind în schimb proprietăţi pozitive precum tenacitatea şi capacitatea de a îndura.
Această piatră te învaţă cum să ieşi din diferite situaţii negative şi promovează obiectivitatea. Echilibrează intelectul cu emoţiile şi conferă stabilitate interioară.
În plan fizic este benefic în cazuri de astm, vindecă bolile sângelui şi ale sistemului circulator, ale pielii şi ale părului. Stimulează organele lente şi le sedează pe cele hiperactive. Este un antiinflamator natural, vindecă durerile şi crampele musculare. Opreşte sângerearea din nas.
Sursa: „Totul despre cristale”, vol. 1 de Judy Hall
 
MALACHIT
Guvernare luminată, creativitate, încredere, protecţie, inimă vindecată.
Element: Foc.
Chakre plex solar (3), inimă (4).
Este unul dintre puţinele minerale de culoare verde care reprezintă elementul Foc. Deţine polaritatea masculină (yang) a conductabiltăţii electrice intense a cuprului.  Energia Malachitului întăreşte capacitatea de a acţiona în plan terestru şi de a da substanţă gândurilor şi ideilor. Stimulează plexul solar şi susţine alinierea voinţei personale cu voinţa divină şi exprimarea acestora. Energia sa ne îndeamnă să creăm, să ne manifestăm dorinţele şi visurile.
Malachitul poartă în el frecvenţa conducătorului iluminat. Aceasta îi ajută pe cei aflaţi în funcţii de mare responsabilitate să ducă la îndeplinire voinţa divină, fără motivaţii bazate pe ego.
Poate fi un aliat puternic pentru cei care se cantonează în aşteptarea unei schimbări a realităţii lor personale. El ne poate ajuta să descoperim fisuri în zidul care ne opreşte progresul, astfel încât să ne folosim de voinţă pentru a depăşi limitările, barierele şi apatia. Stimulează pasiunea superioară pentru viaţă şi creaţie. Ne dă puterea de a ne asuma în mod conştient răspunderea de a ne clădi viaţa pe care o dorim.
Minunatul verde al Malachitului dezvăluie capacitatea sa de vindecare la nivel fizic şi emoţional.
Spiritual: Malachitul ne aminteşte că am venit aici pentru a fi părtaşi la creaţie cu universul şi că soarta este o iluzie. Ne ajută să conştientizăm şi să ne folosim puterea în mod constructiv şi creator. Poate fi folosit ca instrument de împământare  şi ca ajutor în identificarea acţiunilor necesare pentru a preface în realitate visurile, viziunile şi dorinţele. Ne arată graniţele energetice şi emoţionale şi ne ajută să le respectăm, atât în ceea ce priveşte propria persoană, dar şi pe ceilalţi. Poate acţiona puternic pentru a ne apăra de abuzul de putere la nivel psihic, energetic şi emoţional.
Emoţional: este ideal pentru a ieşi din confuzia emoţională care ne împiedică să facem alegeri conştiente. Ne ajută să depăşim polaritea agresor/victimă şi să găsim forţă în noi înşine. Malachitul le poate fi util persoanelor care au multe idei creatoare, dar nu sunt în stare să se organizeze sau să acţioneze pe baza lor. Este un aliat excelent pentru cei care se tem să-şi folosească puterea din cauza experienţelor avute în trecut cu persoane abuzive. Ne poate sprijini să învingem teama de confruntare sau de autoexprimare. Poate să vină în ajutorul celor care se tem să se fac văzuţi sau observaţi, celor care ezită să îşi asume rolul legitim de părtaşi la creaţie în univers.
Fizic: Malachitul poate contribui la restabilirea forţelor şi a vitalităţii după boală, la refacerea şi reconstrucţia ţesutului după intervenţii chirurgicale. Susţine formarea de hematii, sprijinind astfel oxigenarea organismului şi vitalitatea generală.
Este excelent în reducerea inflamaţiilor provocate de entorse, întinderi sau alte leziuni. Ajută la eliminarea toxinelor din organism. Poate fi utilizat ca adjuvant în perioadele de post, în detoxifiere şi alte riualuri de purificare. Atenuează durerile provocate de artrită sau de alte boli inflamatoare. Este un ajutor de nădejde pentru digestie, stimulând funcţiile stomacului şi ale colonului.
Afirmaţie: Îmi aliniez voinţa personală cu voinţa divină, aşa cum o percep eu, şi merg mai departe cu certitudine şi încredere.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
MERLINIT
Magie, intuiţie, legătură cu energiile elementare, amintirea vieţilor anterioare, deschiderea simţurilor, însuşiri de medium.
Element: Furtună.
Chakre: plex solar (3), al treilea ochi (6).
Merlinitul poate îndepărta vălul care desparte lumea vizibilă de lumea invizibilă, deschizând porţile către sporirea capacităţilor intuitive. Meditaţia cu Merlinitul ne poate ajuta să intrăm în contact cu sufletele morţilor care doresc să transmită mesaje fiinţelor vii.
Merlinitul constituie un suport pentru învăţarea tuturor tipurilor de magie. El deschide canalele psihice pentru înţelegerea intuitivă şi atrage dascălii din alte planuri pentru înţelegeri şi conştientizări în starea de vis şi meditaţie. El ne ajută să înţelegem legătura dintre astrologie, tarot, numerologie şi alte „ştiinţe oculte”.
Fiind o piatră a elementului Furtună, ne conectează cu toate celelalte forţe primordiale – Pământ, Apă, Vânt, Foc – dându-ne posibilitatea de a apela la ele pentru ajutor în întreprinderile şi aspiraţiile noastre.
Poate fi un catalizator puternic al recuperării vieţilor trecute.
Spiritual: energia Merlinitului este adecvată lucrului cu energiile naturale, fiind un instrument excelent pentru şamani, wiccani şi alţi practicanţi pe drumul care duce către puterea de creaţie prin intermediul lumii naturale. Cu ajutorul său, ne putem îmbunătăţi capacitatea de percepţie dincolo de tărâmul fizic, către tărâmurile spirituale şi energetice. Energia sa ne dă curajul să ne confruntăm cu sinele-umbră şi să integrăm în mod conştient acest aspect al fiinţei noastre.
Emoţional: ruşinea, cuplabilzarea, ura de sine sunt toate cauzate de incapacitatea de a accepta toate aspectele sinelui. Merlinitul ne dă şansa de a înţelege că nu există greşeli, ci doar lecţii de viaţă. El ne poate ajuta să ne împăcăm cu trecutul. Ne îndeamnă la iertarea, acceptare şi iubire de sine. Totodată ne pote ajuta să facem faţă suferinţei provocate de pierderea cuiva drag, aducându-ne aminte că spiritul este veşnic.
Fizic: Merlinitul contribuie la crearea mişcării în câmpul energetic. El cheamă elementul Furtună să aducă toate sistemele într-o stare de echilibru dinamic. În loc să elimine pur şi simplu blocajele, el ne ajută să pătrundem în miezul acestora, să le descoperim originea şi lecţiile pe care le conţin.
Merlinitul poate contribui la vindecarea inimii fizice, atunci când apar dezechilibre la nivel cardiac sau ca urmare a dispreţului de sine, a ruşinii sau a fricii resimţite pe perioade îndelungate.
Poate fi util în combaterea durerilor de cap provocate de deschiderea celui de-al treilea ochi şi a chakrei coroanei, precum şi în stabilizarea sistemului nervos.
Afirmaţie: Păşesc în universul mistic şi în cel al magiei, având ca unic ţel evoluţia spirituală şi binele suprem.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
METEORIT
Chakre: a rădăcinii şi a plexului solar.
Unul dintre cei mai întâlniţi meteoriţi sferici de mici dimensiuni, este neschimbat încă de la formarea Sistemului Solar şi nu seamănă cu nicio rocă de pe Pământ.
Meteoriţii au fost folosiţi încă din vechime în Egiptul antic. Exista pentru ei o hieroglifă care însemna „metal ceresc” şi unele piramide erau acoperite cu plăci din meteorit. Piatra Neagră de la Mecca este un meteorit despre care tradiţia islamică susţine că ar fi trimis din Paradis pentru a le arăta lui Adam şi Eva unde să construiască primul templu de pe Pământ.
Meteoriţii sunt de ajutor, fie că eşti convins de existenţa vieţii extraterestre, fie că nu, pentru a aduce viziuni şi mesaje din Cosmos. Este indicat să îl porţi dacă vrei să-ţi schimbi modul de viaţă pentru a urma un vis.
Este o piatră pentru cei implicaţi în astrologie sau criptozoologie, de folos pentru cei care au avut întâlniri cu fiinţe extraterestre, în vis sau în realitate.
Utilizări practice: pune meteoritul la intrarea în casă, pentru a o proteja de incendii şi de hoţi. Poartă cristalul ca amuletă împotriva infracţiunilor violente, a atentatelor, a atacurilor teroriste, mai ales cele implicând arme.
La locul de muncă: meteoritul te ajută să vezi lucrurile din perspectiva altor oameni, dacă aceştia sunt foarte încăpăţânaţi, şi îţi dă inspiraţia de a schimba datele problemei şi obiceiurile înrădăcinate.
Sens divinatoriu: poate că e momentul să abandonezi prejudecăţile atunci când ai de-aface cu o persoană sau o situaţie neobişnuită, cu o viziune a vieţii total diferită de a ta.
Spiritual: te ţine foarte ancorat în realitate, atunci când rişti să te laşi pradă unor tentaţii pe care mai târziu le-ai putea regreta.
Fizic: ajută în probleme provocate de spasme musculare, tensiune musculară, crampe, boli ale sistemului digestiv, boli dificil de diagnosticat  sau tratamente care dau rezultate cu dificultate, răni sau dureri la nivelul capului, al creierului, afecţiuni oculare precum strabism sau cataractă, dezfigurări faciale.
Sursa: „Cristale” de Cassandra Eason
 
MOLDAVIT
Transformare, evoluţie spirituală rapidă, activarea chakrelor, purificare, protecţie, incidenţă crescută a sincronicităţilor.
Element: Furtună.
Chakre: toate, în special inima (4) şi al treilea ochi (6).
O piatră legendară, asociată cu un meteorit care a inversat polii magnetici ai Pământului, cu Sfântul Graal şi cu vestita Piatră a Shamballei,  în vremurile moderne, Moldavitul a devenit una dintre cele mai apreciate pentru aplicaţiile metafizice. Efectele sale variază, de la blânde până la copleşitoare, de la purificare în plan fizic la revelaţii spirituale, dar numitorul comun pare să îl constituie revitalizarea şi accelerarea evoluţiei personale.
Energiile Moldavitului pot activa toate chakrele şi pe fiecare în parte. Vibraţiile sale se concentrează de obicei în zonele în care există blocaje sau suferinţe, curăţând mai întâi aceste zone şi apoi intrând în rezonanţă cu întregul sistem energetic. Rezonanţa cu Moldavitul poate lua multe forme: se pot deschide chakrele; pot creşte frecvenţa şi semnificaţia sincronicităţlor; experienţele onirice pot deveni considerabil mai vii şi mai semnificative; se poate realiza conectarea cu călăuzele spirituale; se pot produce vindecări fizice, emoţionale sau spirituale; pot apărea schimbări ale locului de muncă şi la nivelul relaţiilor; meditaţia poate deveni mai profundă şi mai puternică. Toate însă pot fi privite ca manifestări ale unei modificări în planul energiilor personale. Acesta este genul de schimbare pe care o poate stimula Moldavitul. Cu vibraţiile sale înalte şi intense, el poate rezona cu modelul nostru energetic în aşa fel încât creează o intensificare a vitalităţii spirituale şi o accelerare a înaintării pe calea destinului celui mai înalt. Este în bună măsură efectul pe care legenda spune că l-ar fi avut vestita Piatră a Graalului asupra celor care intrau în contact cu ea.
Spiritual: Moldavitul înlesneşte acele experienţe la care cei mai mulţi se aşteaptă atunci când vine vorba despre experienţe spirituale. Legătura cu călăuzele, expansiunea conştiinţei, pe lângă care orice halucinogen este doar o glumă, precum şi ocazia de a experimenta în profunzime cele mai înalte frecvenţe, toate sunt posibile atunci când este invocată energia acestui aliat.
Emoţional: fiţi gata să scrutaţi hăul celor mai adânci şi mai întunecate temeri, secrete şi tenebre ale fiinţei voastre. Moldavitul aduce la suprafaţă ceea ce aveţi mai mare nevoie să recunoaşteţi, să respectaţi, să integraţi sau să îndepărtaţi, aşa că pregătiţi-vă să priviţi cu adevărat în această oglindă. Însă, odată ce aţi tulburat apele, Moldavitul va arunca asupra adâncurilor cea mai puternică lumină, scoţând la iveală monştrii ascunşi acolo şi faptul că nu sunt decât şoricei!
Fizic: Moldavitul este o piatră a activării, nu a vindecării propriu-zise.  Dacă vă simţiţi frustraţi de faptul că nu reuşiţi să identificaţi rădăcinile dezechilibrelor sau ale bolilor de care suferiţi, atunci puteţi să-i invocaţi energia. Ea determină adesea o criză a vindecării, care ne arată în mod clar cum am ajuns în situaţia respectivă şi ce trebuie făcut pentru a o depăşi.
Afirmaţie: Mă deschid către transformare şi chem manifestarea menirii mele supreme.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
MORGANIT
Chakre: a inimii.
Morganitul este considerat o piatră protectoare pentru avocaţi.
Foloseşte Morganitul pentru a dovedi compasiune faţă de oameni cu probleme emoţionale sau boli psihice care îi fac să se comporte cu ostilitate.
Dacă vei purta Morganit asupra ta câteva săptămâni, îţi vei putea exprima mai uşor nevoile emoţionale considerate nerezonabile, dar necesare pentru a echilibra relaţia cu partenerul.
Utilizări practice: ţine la tine o bucată din acest cristal când te întâlneşti cu contabili sau cu reprezentanţi bancari, pentru a fi sigur că vei fi tratat corect.
Semnificaţie magică: deschide canalele de comunicare cu îngerul păzitor.
Sens divinatoriu: poate că te simţi ca un peştişor într-un bazin imens, dar poţi vorbi cu glas tare, curajos, într-o dispută în care ştii că ai dreptate.
Fizic: ajută în problemele legate de laringe, limbă, glanda tiroidă, plămâni, sistemul nervos, în palpitaţii şi anomalii cardiace, în arsuri şi opăreli.
Formulă de energizare: Nu mă voi grăbi să îi judec pe alţii.
Sursa: „Cristale” de Cassandra Eason
 
NUUMIT
Chakre: plexul solar.
Nuumitul are energii naturale extrem de puternice, care îi dau puteri de protecţie extraordinare şi acces direct la natura crudă. Antidot perfect la traiul din jungla urbană, care toceşte instinctele şi poate genera dependenţă faţă de tehnologie. O piatră şlefuită plasată lângă o sursă de căldură apără casa de dezastre naturale. Poartă-l dacă ai iniţiative ambiţioase sau dacă te simţi epuizat, dar trebuie să faci faţă situaţiilor care se ivesc. Ţine-l pe centrul frunţii pentru a trimite un val de energie naturală prin tot corpul.
Utilizări practice: aduce stabilitate într-un loc nou. Bun dacă ai divergenţe cu tatăl sau bunicul tău. Bun pentru taţii singuri.
La locul de muncă: purtarea unei pietre şlefuite încurajează reacţiile intuitive logice. Dacă eşti adesea ignorat pentru că alţii posedă mai multe cunoştinţe, această piatră te va ajuta să fii luat în serios.
Semnificaţie magică: bun pentru vindecarea şamanică.
Sens divinatoriu: ascultă vocea sinelui ascuns.
Spiritual: apără împotriva intervenţiilor malefice exterioare subtile, dar persistente.
Fizic: pentru orice problemă de sănătate, în infecţii care se vindecă greu sau reapar, în boli de sânge, rinichi, diabet, nivel scăzut al zahărului în sânge, hipotensiune, leşinuri şi ameţeli, boli de ochi, urechi, boli ale sistemului nervos central, ale valvelor inimii şi arterelor.
Sursa: „Cristale” de Cassandra Eason
 

MERLINIT (OPAL DENDRITIC)
Magie, intuiţie, legătură cu energiile elementare, amintirea vieţilor anterioare, deschiderea simţurilor, însuşiri de medium.
Element: Furtună.
Chakre: plex solar (3), al treilea ochi (6).
Merlinitul poate îndepărta vălul care desparte lumea vizibilă de lumea invizibilă, deschizând porţile către sporirea capacităţilor intuitive. Meditaţia cu Merlinitul ne poate ajuta să intrăm în contact cu sufletele morţilor care doresc să transmită mesaje fiinţelor vii.
Merlinitul constituie un suport pentru învăţarea tuturor tipurilor de magie. El deschide canalele psihice pentru înţelegerea intuitivă şi atrage dascălii din alte planuri pentru înţelegeri şi conştientizări în starea de vis şi meditaţie. El ne ajută să înţelegem legătura dintre astrologie, tarot, numerologie şi alte „ştiinţe oculte”.
Fiind o piatră a elementului Furtună, ne conectează cu toate celelalte forţe primordiale – Pământ, Apă, Vânt, Foc – dându-ne posibilitatea de a apela la ele pentru ajutor în întreprinderile şi aspiraţiile noastre.
Poate fi un catalizator puternic al recuperării vieţilor trecute.
Spiritual: energia Merlinitului este adecvată lucrului cu energiile naturale, fiind un instrument excelent pentru şamani, wiccani şi alţi practicanţi pe drumul care duce către puterea de creaţie prin intermediul lumii naturale. Cu ajutorul său, ne putem îmbunătăţi capacitatea de percepţie dincolo de tărâmul fizic, către tărâmurile spirituale şi energetice. Energia sa ne dă curajul să ne confruntăm cu sinele-umbră şi să integrăm în mod conştient acest aspect al fiinţei noastre.
Emoţional: ruşinea, cuplabilzarea, ura de sine sunt toate cauzate de incapacitatea de a accepta toate aspectele sinelui. Merlinitul ne dă şansa de a înţelege că nu există greşeli, ci doar lecţii de viaţă. El ne poate ajuta să ne împăcăm cu trecutul. Ne îndeamnă la iertarea, acceptare şi iubire de sine. Totodată ne pote ajuta să facem faţă suferinţei provocate de pierderea cuiva drag, aducându-ne aminte că spiritul este veşnic.
Fizic: Merlinitul contribuie la crearea mişcării în câmpul energetic. El cheamă elementul Furtună să aducă toate sistemele într-o stare de echilibru dinamic. În loc să elimine pur şi simplu blocajele, el ne ajută să pătrundem în miezul acestora, să le descoperim originea şi lecţiile pe care le conţin.
Merlinitul poate contribui la vindecarea inimii fizice, atunci când apar dezechilibre la nivel cardiac sau ca urmare a dispreţului de sine, a ruşinii sau a fricii resimţite pe perioade îndelungate.
Poate fi util în combaterea durerilor de cap provocate de deschiderea celui de-al treilea ochi şi a chakrei coroanei, precum şi în stabilizarea sistemului nervos.
Afirmaţie: Păşesc în universul mistic şi în cel al magiei, având ca unic ţel evoluţia spirituală şi binele suprem.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
OBSIDIAN CU APE AURII (AURIU)
Videcarea abuzului de putere, activarea voinţei superioare, amplificarea manifestării.
Element: Pământ.
Chakre: rădăcină (1), plex solar (3).
Aceste pietre, ca şi alte varietăţi de Obsidian, sunt utile pentru îndepărtarea energiilor negative şi purificarea câmpului auric. Obsidianul cu ape aurii are asemenea efecte îndeosebi asupra chakrei plexului solar. Atunci când canalul este liber până la izvor, voinţa individuală se aliniază cu cea divină, iar puterea de manifestare creşte considerabil. Cei care folosesc astfel de pietre în mod sârguincios vor constata o capacitate crescută de a-şi crea propria realitate, însoţită de întărirea dorinţei de a manifesta ceea ce este mai potrivit pentru binele cel mai înalt al tuturor fiinţelor. Astfel, atunci când avem puterea de a muta munţii din loc, constatăm de obicei se află deja acolo unde trebuie.
Obsidianul cu ape aurii ne ajută să ne descoperim talentele ascunse. El ne poate sprijini să atingem succesul în plan concret valorificându-le, mai ales atunci când ele sunt exprimate în mod nemijlocit, fără a le compromite sau adapta în funcţie de circumstanţele exterioare.
Spritual: mulţi oameni au probleme legate de recuperarea puterii personale şi folosirea ei pentru binele superior. Obsidianul cu ape aurii ne sprijină în acest demers şi ne dă posibilitatea să devenim mai conştienţi de modul în care facem uz (corect sau incorect) de putere. El ne poate ajuta să ne aliniem voinţa la planul divin şi să ne conectăm la puterea Pământului pentru vindecare.
Emoţional: ne poate ajuta să ne simţim capabili de a fi făuritori şi stăpâni ai propriei vieţi. Este ideal pentru a spori hotărârea şi siguranţa privind menirea noastră în viaţă.
Fizic: Obsidianul cu ape aurii poate fi de ajutor în tulburări digestive, ulcere, reflux esofagian şi alte probleme ale stomacului. Contribuie la curăţarea, energizarea şi echilibrarea chakrei a doua şi a plexului solar. Poate fi util pentru bărbaţii cu probleme de impotenţă cauzate de stres.
Afirmaţie: Vindec toate abuzurile de putere din trecut şi mă armonizez cu manifestarea voinţei divine.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
OBSIDIAN CURCUBEU
Refacere după traume emoţionale, călătoria prin adâncul tenebrelor către lumină.
Element: Pământ.
Chakre: rădăcină (1).
Obsidianul curcubeu ne ajută să întreprindem călătoria interioară care duce, în mod neaşteptat, către lumină. De cele mai multe ori, aşteptăm să găsim lumina spirituală deasupra, dar majorităţii fiinţelor omeneşti îi este imposibil să evadeze din închisoarea propriului psihic rănit, fără a coborî mai întâi. Călătoria în adâncuri este pe cât de uimitoare, pe atât de necesară. Pe măsură ce coborâm, descoperim bucăţi uitate din fiinţa noastră, rămase în locurile unde s-au produs traume. Recuperând-le şi continuând drumul în jos, putem ajunge să cunoaştem o pustietate mai vastă şi bezna mai adâncă înainte de a reveni brusc la lumină, chiar la nadirul imersiunii noastre.
Spiritual: Obsidianul curcubeu este o piatră minunată pentru împământarea luminii în aură şi în corpul fizic. El ne ajută la curăţarea şi la alinierea tuturor chakrelor, deoarece elimină blocajele şi opacităţile.
Emoţional: aduce speranţă, iluminare şi energie în zonele blocate şi stagnante ale corpului emoţional. Ne ajută să ne simţim mai optimişti şi mai dispuşi să înfruntăm viaţa. Este o alegere minunată pentru atenuarea depresiilor sau a schimbărilor bruşte de dispoziţie.
Fizic: Obsidianul curcubeu este util în vindecarea vânătăilor, a fracturilor sau a altor leziuni la nivelul ţesuturilor. Poate fi aşezat în zona cordului pentru a ajuta la stabilizarea inimii fizice în perioadele de stres. Este o piatră utilă pentru aducerea datelor din memoria celulară în sfera conştiinţei, astfel încât amintirile reprimate să nu se transforme în boli fizice.
Afirmaţie: Aleg de bunăvoie drumul prin întunericul inconştientului, pentru a recupera părţile pierdute ale fiinţei mele şi a reveni în lumină spre a renaşte.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
OBSIDIAN FULG DE NEA
Perseverenţă, intuiţie, armonizarea cu călăuza spirituală, amintirea vieţilor anterioare, comunicare cu spiritele.
Element: Pământ.
Chakre: rădăcină (1), al treilea ochi (6).
Obsidianul fulg de nea ne dă capacitatea de a vedea jumătatea plină a paharului, îndepărtând gândurile negative şi demoralizatoare, inspirându-ne idei noi despre cum ne putem îmbunătăţi traiul, indiferent de cât de bun sau de rău ar fi acesta. Obsidianul fulg de nea ancorează gândirea şi elimina fanteziile care doar irosesc energie. El sporeşte totodată sensibilitatea psihică, făcând-ne capabili de a observa sincronicităţile semnificative care ne pot îndruma spre menirea noastră superioară.
Spiritual: Obsidianul fulg de nea ne ajută să conştientizăm îndrumarea şi ajutorul care ne stau la dispoziţie prin intermediul naturii. Este o alegere excelentă pentru armonizarea cu totemele şi cu aliaţii din lumea animală. Cu ajutorul său putem deveni mai sensibili la fluxul şi mişcarea energetică subtilă din jurul nostru.
Emoţional: ne ajută să depăşim autocompătimirea sau tendinţa de victimizare. Ne dă tăria şi voinţa de a schimba în bine realitatea.
Fizic: acest aliat poate fi folosit la fel ca Osidianul negru. El contribuie, din punct de vedere energetic, la limitarea răspândirii celulelor canceroase în organsim. Ne ajută să fim mai receptivi la energiile tămăduitoare şi la atitudinile favorabile vindecării.
Afirmaţie: Pe drumul evoluţiei mele, capăt ajutorul Universului şi al tuturor prietenilor întru Spirit. Cer să mi se arate tot ce trebuie să aflu pentru vindecarea şi trezirea mea spirituală.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
OBSIDIAN MAHON
Eliberare de limitările interioare, vindecarea dispreţului de sine.
Element: Pământ.
Chakre: rădăcină (1), sexuală/creativă (2).
Obsidianul mahon le este de folos celor care aleg abundenţa, lepădându-se de obsesia lipsurilor. El ne ajută să descoperim limitările pe care le-am creat singuri din pricina fricii şi a sentimentului separării. Susţine, purifică şi energizează prima şi a doua chakră.
Spiritual: Obsidianul mahon contribuie la deschiderea şi curăţarea canalului de împământare, care este important dacă vrem să ne facem purtătorii unui spectru complet de frecvenţe energetice.
Emoţional: ajută la dizolvarea tiparelor ancestrale de abuz, negativitate, ură sau frică, înrădăcinate în ADN şi în corpul emoţional. Contribuie la disiparea traumei pe care o provoacă naşterea, atât mamei, cât şi copilului. Poate fi un susţinător minunat în experienţa renaşterii.
Fizic: Obsidianul mahon întăreşte organele şi ţesuturile. Sprijină detoxifierea prin îmbunătăţirea funcţiei hepatice şi a celei renale, sporind capacitatea organismului de a elimina otrăvurile.
Afirmaţie: Sunt vrednic de binecuvântările unei vieţi bune şi îmbelşugate.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
OBSIDIAN NEGRU
Protecţie psihică, împământare, eliminarea negativităţii, comunicarea cu spiritele.
Element: Pământ.
Chakre: rădăcină (1).
Obsidianul negru îndepărtează viguros energiile malefice din organism şi din mediu. Este ca un aspirator psihic, care curăţă câmpul auric de discordanţe, ataşamente negative, reziduri din planul astral, dar şi de propriile emanaţii de furie, lăcomie, teamă, ranchiună etc. Este o puternică piatră de împământare, stimulând chakra de bază să se conecteze cu Steaua Pământului, situată sub tălpi, şi mai adânc, cu miezul Pământului.
Spiritual: Obsidianul negru ne ajută să ne dăm seama atunci când persistăm în negativitate şi să ne luminăm aura îndepărtând tiparele emoţionale negative. Le poate fi de folos celor foarte sensibili din punct de vedere psihic şi emoţional pentru a menţine integritatea câmpului lor energetic.
Emoţional: Obsidianul negru ne învaţă lecţii fundamentale în plan emoţional. El ne conduce către înţelegerea şi acceptarea laturii întunecate a sinelui, făcând ca acesta să beneficieze de evoluţie şi de lumină. Ne ajută să scăpăm de tiparele negative bazate pe emoţii, cum ar fi abuzul de sine, tulburările de alimentaţie şi dependenţele, atunci când suntem gata să ne asumăm răspunderea propriei vindecări.
Fizic: Obsidianul negru contribuie la eliminarea blocajelor din sistemul de meridiane. Energia sa participă la rezolvarea problemelor reproductive provocate de abuzurile din trecut sau izvorâte dn abuzul de sine din prezent. Deschide şi purifică chakra rădăcinii şi chakra a doua.
Afirmaţie: Îmi curăţ de negativitate câmpul energetic şi mă ancorez în inima Pământului.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
OBSIDIAN OGLINDĂ ŞI SFERĂ
Obsidianul negru este util în practicarea oricărui tip de divinaţie în medii cristaline (scrying), inclusiv comunicarea cu spiritele. Dacă aşezaţi un ambient semiobscur şi apoi vă aşezaţi şi priviţi îndelung într-o sferă sau o oglindă (felie bine şlefuită) de Obsidian negru, este foarte posibil ca imaginea unor persoane iubite care au plecat din această lume să apară reflectate pe suprafaţa pietrei. Concomitent le puteţi simţi mesajul sub forma gândurilor care vă răsar în minte. Afinitatea Obsidianului negru pentru lumea sufletelor, laolaltă cu însuşirile protectoare, îl face ideal pentru asemenea practici.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
OBSIDIAN SĂGEŢI – CUŢIT
Obsidianul a fost folosit ca material pentru vârfurile de săgeată din vremuri imemoriale. Medicina modernă a redescoperit lamele din Obsidian în scopuri terapeutice, în tehnici chirurgicale delicate, căci tăieturile se videcă mai repede.
Utilizari prectice: Dacă la serviciu te confrunţi cu multă ostilitate, cu bârfe sau cu un şef agresiv, plasează pe biroul tău săgeţi de Obsidian (bucăţi înguste în grupuri de câte şapte), cu vârfurile îndreptate spre exterior, într-un semicerc perfect, pentru a crea o zonă de calm.
Este un cristal împotriva agresiunilor. Poartă-l sub formă de medalion până când atacurile vor înceta.
Sens divinatoriu: fii activ atunci când cauţi ce îţi doreşti.
Spiritual: reprezintă găsirea căii personale. Ca medalion, te ajută să rămâi pe drumul tău.
Fizic: ajută în probleme legate de digestie, răni, blocaje, infecţii pulmonare, tuse cronică, afecţiuni masculine, gastroenterită, durere acută. Ajută în intervenţiile chirurgicale.
Sursa: „Cristale” de Cassandra Eason
 
 
OCHIUL LUI SHIVA
Ochiul lui Shiva este o agată dungată naturală care vine din India şi este şlefuită în forma ochiului uman. O piatră protectoare despre care se crede ca îmbunătăţeşte abilităţile psihice, intuiţia, percepţia extrasenzorială, imaginaţia şi concentrarea.
Stabilizează aura, curăţă şi netezeşte energiile disfuncţionale, transmută şi elimină negativitatea. Ajută la concentrare şi aduce starea de bine, trezeşte talentele latente.
Este asociată cu al treilea ochi al zeului Shiva, care reprezintă înţelepciunea şi deschiderea spirituală. În India este folosită ca talisman de apărare împotriva deochiului şi a ghinionului. Se crede că aduce bogăţie dacă este purtată timp îndelungat.
Sursa: https://www.concepttropic.ro
 
 
OCHI DE TIGRU
Echilibrul extremelor, discernământ, vitalitate, forţă, simţ practic, corectitudine.
Elemente: Foc, Pământ.
Chakre: plex solar (3), sexuală/creativă (2), rădăcină (1).
Ochi de tigru susţine vitalitatea şi energia fizică şi facilitează respiraţia şi metabolismul celular. Energia sa contribuie la păstrearea echilibrului între extreme. Poate fi vorba despre extremele reprezentate de latura luminoasă şi cea întunecată a sinelui, de latura umană şi cea spirituală sau de stări emoţionale opuse ca bucuria şi tristeţea.
Ochiul de tigru ne ajută să ieşim din lumea dualităţii – bine şi rău, frumos şi urât, întuneric şi lumină – şi să pătrundem într-un tărâm unde toate polarităţile sunt emanaţii ale aceleiaşi unice surse. Ochiul de tigru ne dă posibilitatea să facem alegeri bazate pe discernământ, nu pe judecată, conform călăuzirii superioare pe care o primim.
Spiritual: Ochiul de tigru ne învaţă lecţia echilibrului între polarităţi şi a unităţii ascunse în spatele unor aparente opoziţii. El contribuie la echilibrarea laturii fizice cu cea spirituală şi la concretizarea spiritului prin activităţi tipic pământeşti.
Emoţional: îi ajută pe cei care obişnuiesc să treacă de la o extremă la alta să-şi găsească echilibrul în viaţa emoţională. Favorizează stabilirea armoniei între persoane care au opinii, credinţe şi atitudini diferite în faţa vieţii. Este un aliat excelent în demersul de a crea armonie în viaţa de familie şi de a clădi relaţii acolo unde diferenţele de opinii sau de manifestări provoacă neînţelegeri.
Fizic: Ochiul de tigru ajută sângele şi susţine vitalitatea generală a organismului. Întăreşte sistemul imunitar şi contribuie la reglarea hormonală şi biochimică.
Afirmaţie: Acţionez cu încredere, claritate, echilibru, corectitudine, entuziasm şi forţă.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
OCHI DE TIGRU ALBASTRU/OCHI DE ŞOIM
Ochiul de Şoim este varianta albastră a Ochiului de Tigru. Folosiţi Ochi de Şoim atunci când meditaţi în aer liber la lumina soarelui ca să atingeţi o stare de linişte a minţii şi să pătrundeţi în tărâmuri spirituale ce va pot da viziuni şi percepţii de natură personală sau globală. Se zice că este un cristal care face să simţiţi instantaneu dacă cineva minte.
Atunci când sunteţi stresaţi, puneţi-vă un Ochi de Şoim pe chakra celui de-al treilea ochi şi relaxaţi-vă câteva minute. Bun pentru clarviziune şi călătoriile făcute cu mintea sau în afara corpului.
Vindecare emoţională: se crede că alină teama excesivă că i-aţi putea răni pe cei dragi sau că aceştia ar putea păţi ceva rău.
Folosinţe practice: bun pentru siguranţa în călătorie.
La locul de muncă: Ochiul de Şoim ar trebui purtat pentru a promova sau trece cu succes de interviuri pentru o noua slujbă.
Semnificaţie magică: este un talisman împotriva energiei negative, mai ales a celei transmise de persoane despre care nu ne putem imagina că ne doresc răul.
Afirmaţie: Pot călători cu mintea în locurile în care-mi doresc foarte mult să mă aflu.
Sursa: https://www.concepttropic.ro
 
 
OCHI DE TIGRU ROŞU
Chakre: rădăcină (1), plex solar (3).
Este asociat cu forţa şi curajul unui taur şi reprezintă un puternic scut împotriva oricărei forme de agresiune, dacă e purtat la gât.
Acţionează ca un antidot împotriva furiei şi poate calma eventualii agresori. Cristalul te va ajuta în meditaţie şi în risipirea blocajelor creative. Dacă eşti foarte timid din fire, este excelent pentru a te face remarcat şi răsplătit pentru eforturile tale.
Emoţional: aduce entuziasm şi optimism; calmează furia şi iritabilitatea, mai ales la bărbaţi.
Emoţional: aduce entuziasm şi optimism; calmează furia şi iritabilitatea, mai ales la bărbaţi.
Fizic: ajută în problemele cauzate de anemie, celule roşii, infecţii oculare şi vedere slabă pe timp de noapte, redă vitalitatea şi vigoarea corpului, îmbunătăţeşte libidoul la ambele sexe, atenuează disfuncţiile sexuale şi creşte potenţa masculină. Este util în boli psihosomatice, în menstruaţii dificile, în recuperarea după intervenţii chirurgicale majore.
Sursa: „Cristale” de Cassandra Eason
 
 
ONIX
Forţă interioară, focalizarea atenţei, puterea voinţei, autocontrol, disciplină, raţiune.
Element: Pământ.
Chakre: rădăcină (1), plex solar (3), al treilea ochi (6).
ONIXUL ALB (inclusiv varietăţile de culoare gri-deschis) acţionează asemănător cu alte forme masive de Cuarţ alb. El stimulează chakrele superioare, în special al treilea ochi şi coroana. Poate să favorizeze lucrul cu visele şi să faciliteze conectarea la energiile Lunii.
Spiritual: Onixul alb poate dezvolta vederea spirituală şi experienţele onirice. Este util în stimularea percepţiilor extrasenzoriale şi este folosit adesea pentru inspiraţie spirituală.
Fizic: Onixul alb poate atenua durerile de cap şi este întrebuinţat ca întăritor al ochilor şi al nervilor optici.
ONIXUL NEGRU stimulează Steaua Pământului şi chakra de bază, favorizând ancorarea şi legătura cu energia electromagnetică a planetei. Este excelent pentru cristalomanţie şi practicile magice. Este utilizat de mii de ani ca piatră magică şi este considerat drept unul dintre cele mai bune materiale pentru confecţionarea de instrumente magice.
Spiritual: Onixul negru ne învaţă cum să ne folosim în mod adecvat puterea şi cum să concentrăm energia pentru a crea o forţă pozitivă. Este excelent pentru persoanele care îşi exersează însuşirile telekinetice.
Fizic: Onixul negru poate contribui la stimularea legăturii dintre tălpi şi chakra de bază. Acest lucru le poate fi de folos celor care suferă de o slăbiciune a picioarelor, celor care nu reuşesc să se ancoreze sau să elimine toxinele sau excesul de energie.
Afirmaţie: Mă aplec asupra tuturor sarcinilor alese, cu perfectă concentrare, disciplină fermă, perseverenţă şi eficienţă sporită.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
ONIX CURCUBEU
 
OPAL ALBASTRU ANDIN
Chakre: a comunicării (5).
Opalul albastru este piatra negociatorilor şi a diplomaţiolor, folosită pentru a exprima cu claritate puncte de vedere solide, profesional sau personal. O piatră care-ţi va da curaj dacă ai impresia că eşti nedreptăţit de autorităţi şi te va ajuta să găseşti un sprijin şi să nu te laşi copleşit.
Fizic: benefic în caz de epuizare, oboseală cronică, dezechilibre metabolice,  absorbţia mineralelor, la tratarea obezităţii, la naştere şi în caz de boli ale copilăriei.
Emoţional: eliberează creativitatea la persoanele care au fost silite să fie conformiste la vârste fragede.
Utilizări practice: dăruieşte sau poartă Opal albastru pentru a deveni mai implicat şi a-ţi depăşi temerile legate de pierderea libertăţii.
Sens divinatoriu: dacă nu crezi în abilităţile tale, nu te aştepta ca alţii să creadă în ele.
Sursa: „Cristale” de Cassandra Eason
 
 
OPAL GALBEN
Chakre: plex solar (3).
Emoţional: creşte nivelul de fericire şi te face să vezi situaţiile mai optimist. Creează imboldul de a căuta activ soluţii pozitive. Redă dorinţa de a trăi.
Fizic: se crede că ar fi bun în caz de pietre la rinichi sau la vezica biliară, în infecţii, malabsorbţie, tulburări de apetit, oboseală cronică, Parkinson, pierderi de memorie, diabet. Uşurează naşterea şi ajută la declanşarea naturală a travaliului. Bun pentru ochi sub formă de elixir.
Utilizări practice: o piatră norocoasă, care te face să fii la locul potrivit, în momentul potrivit; atrage prieteni în locuri neaşteptate.
La locul de muncă: aduce stabilitate, încurajează toleranţa şi buna dispoziţie.
Semnificaţie magică: ţine cristalul în lumina soarelui la răsărit, la amiază şi la apus, în special în zilele de duminică. Va atrage suficientă lumină solară cât să te ajute să zâmbeşti toată săptămâna.
Sens divinatoriu: fă ceva pentru plăcere, nu pentru profit sau din datorie.
Formulă de energizare: am tot ce am nevoie ca să fiu fericit.
Sursa: „Cristale” de Cassandra Eason
 
 
OPAL PERUVIAN (ROZ)
Chakre: a inimii (4).
Poate reda oricui încrederea după un atac, un abuz sau o trădare. Poartă Opal roz pentru a aduce bucuria în viaţa ta, dacă nu te mai simţi atras de nimic. Îţi poate întări dragostea atunci când viaţa ţi se pare grea. Va împiedica sentimentele să-ţi stea în cale, atunci când vei simţi nevoia de a fi sincer cu cineva care ţi-a înşelat încrederea. Te va ajuta să vezi mai bine realitatea, mai ales dacă partenerul începe să ţi se pară sufocant şi insuportabil. Te ajută să dobândeşti desăvârşirea emoţională şi să nu mai tragi după tine trecutul, când eviţi problemele cu care te confrunţi.
Fizic: poate ajuta la vindecarea copiilor, animalelor, a persoanelor foarte bătrâne sau foarte bolnave; util în iritaţiile, uscăciunea sau crăparea pielii; pentru vedere, inimă, nivel scăzut al zahărului în sânge, diabet.
Emoţional: calmant pentru copiii şi adulţii copleşiţi de greutăţi, util pentru animalele timide adoptate.
Semnificaţie magică: opalul roz este piatra sacră a lui Pachamama, zeiţa incaşă a Pământului. Poartă-l pentru a atrage dragostea.
Sursa: „Cristale” de Cassandra Eason
 
 
OPAL PREŢIOS ALB
Intensificarea emoţiilor, purificare.
Element: Apă.
Chakre: toate.
Opalul preţios alb poartă în el sămânţa focului sacru – energia spirituală intensă care devorează aspectele impure ale sinelui, fără să ne lase pârjoliţi, adică să provoace extenuare şi disconfort. Cu cât suntem mai dispuşi să ne eliberăm de ataşametele noastre pentru mânie, teamă, traume sau alte tipare negative, cu atât va acţiona mai eficient. Dacă însă ne cramponăm de ele cu obstinaţie, ne va produce durere chiar şi eliminarea energiilor nesănătoase.
Spiritual: putem recurge la ajutorul Opalului preţios alb pentru a aduce energia angelică şi văpaia spiritului în câmpul energetic. El este extrem de util, întrucât inundă aura cu energia întregului spectru luminos şi ne poate ajuta să ne percepem cu mai mare acuitate călăuzele spirituale.
Emoţional: această piatră aduce în planul conştientului eventualele tipare emoţionale care trebuie eliminate. Prezenţa lor poate presupune o perioadă de vulnerabilitate intensă atunci când începem să lucrăm cu această piatră. Însă, după perioada iniţială de purificare, el ne poate ajuta să devenim mai optimişti şi mai iubitori.
Fizic: opalul preţios alb ajută pielea, părul şi unghiile. Este util în afecţiuni ale epidermei ca eczemele, psoriazisul şi acneea rozacee. Poate fi folosit pentru a preveni căderea părului, dar şi degradarea părului sau a unghiilor.
Afirmaţie: Îmi conştientizez emoţiile şi sorgintea acestora şi las lumina să mă elibereze de ele.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
ORTHOCERAS
Chakre: coroană (7), rădăcină (1).
Orthoceras, o moluscă străveche, a trăit acum circa 400 de milioane de ani.
Spiritual: această piatră reprezintă un instrument superb cu care poţi face regresii în vieţi anterioare, fie singur, meditând, fie conducând o şedinţă pentru altcineva şi folosind fosila ca element de legătură între lumi. Este bună pentru a simţi şi a echilibra energiile telurice din casa ta.
Emoţional: purtat ca pandantiv sau ţinut într-un săculeţ, aduce un sentiment de acceptare şi de perspectivă pozitivă atunci când totul pare să meargă rău.
Fizic: se consideră că ar contribui la o viaţă lungă şi sănătoasă şi la eliminarea toxinelor din organism. Pune un cristal pe locul unde simţi o durere cronică şi vei simţi cum durerea se atenuează treptat. Se crede că ar ajuta la îndreptatea coloanei vertebrale şi a scheletului, fiind un element de nelipsit din cabinetul de consultaţii al unui osteopat sau chiropractician. De asemenea, sporeşte puterea vindecătoare a altor cristale.
Semnificaţie magică: foloseşte împreună cu o persoană dragă două cristale aproape identice, ţinând fiecare câte unul, pentru a facilita legăturile telepatice dintre voi.
Sursa: „Cristale” de Cassandra Eason
 
 
PERIDOT
Creştere, prosperitate, căldură, stare de bine.
Element: Pământ.
Chakre: plex solar (3), inimă (4).
Peridotul este un generator puternic de frecvenţă a creşterii. Poate fi folosit pentru a manifesta sporirea bogăţiei, a stării de sănătate, dar şi a bucuriei şi a stării de bine în plan emoţional. Această piatră vă permite să vă extindeţi uşor capacitatea de a primi darurile universului, acceptându-vă dreptul legitim de a avea parte de belşug fără margini pe toate planurile vieţii. Fiind mai mult decât o piatră a prosperităţii financiare, acest aliat vă poate spori capacitatea de a primi la toate nivelurile. Într-un astfel de proces, el poate scoate la iveală zonele în care problemele legate de stima de sine v-au împiedicat în trecut să primiţi abundenţa.
Spiritual: Peridotul ne ajută să percepem şi să cinstim sursa tuturor formelor de abundenţă, adică frecvenţa iubirii generate de Creator. Deschizând-ne fiinţa pentru a primi mai mult din acest prinos de iubire universală, Peridotul ne poate ajuta să acceptăm abundenţa pe toate planurile existenţei. În plus, el ne dăruieşte cunoaşterea lumilor nepământene, aşa cum este tărâmul zânelor. Este util în conectarea şi comunicarea cu alte fiinţe terestre, precum cele aparţinând regnului vegetal şi animal. Este o piatră minunată pentru comunicarea cu animalele şi vindecarea acestora.
Emoţional: Peridotul ajută la eliminarea blocajelor legate de acceptarea darurilor. Mulţi adepţi ai spiritului se pricep foarte bine să dăruiască din iubirea, timpul şi energia lor, dar nu ştiu la fel de bine să şi primească. Blocajele sunt adesea situate în partea posterioară a chakrelor  şi se prezintă ca nişte nori care persistă în corpul emoţional. Peridotul poate ajuta la dizolvarea lor şi ne învaţă să primim cu graţie şi cu recunoştinţă darurile pe care ni le face viaţa.
Fizic: Peridotul poate fi folosit pentru a atenua anginele şi diversele dezechilibre legate de inimă. El ajută la fortifierea sângelui şi poate fi util în combaterea anemiei şi a oxigenării deficitare. Este excelent ca adjuvant în recuperarea după dependenţa de tutun sau de inhalanţi.
Afirmaţie: Primesc cu recunoştinţă ceea ce mi se cuvine prin naştere: succesul, abundenţa şi prosperitatea pe toate planurile.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
PIATRA LUNII
Mister, descoperirea sinelui, intuiţie, înţelegere, visuri, Zeiţa.
Element: Vânt.
Chakre: al treilea ochi (6), coroană (7).
Piatra Lunii este nestemata Marii Preotese, cea care păzeşte tainele feminităţii. În lumina pe care o reflectă, putem proiecta şi apoi vedea adevărurile ascunse în adâncul fiinţei noastre, ferite de lumina conştiinţei. Piatra Lunii este un talisman pentru călătoria interioară şi, atunci când o folosim pentru meditaţie, ne poate purta în străfundurile sinelui. Lucrurile care ni se dezvăluie acolo le recunoaştem de multe ori ca fiind piesele lipsă din tabloul existenţei noastre – părţi ale sufletului care au fost abandonate sau uitate. Piatra Lunii ne poate ajuta să călătorim şi în vieţile anterioare. Este o piatră ideală pentru a fi purtată în timpul şedinţelor de regresie într-o altă viaţă. Ea le poate dezvălui femeilor puterea lor feminină şi legătura cu Zeiţa. Bărbaţilor le dă posibilitatea de a-şi exprima latura femină, un pas important pe calea întregirii sinelui.
Spiritual: Piatra Lunii simbolizează răbdarea şi faptele săvârşite la timpul lor. Ea ne învaţă cât de important este să urmăm mersul Divin în loc să cârtim împotriva ritmului său aparent greoi. Tot ce înseamnă creaţie are etapele proprii de creştere, la fel ca o plantă. Piatra Lunii ne învaţă să identificăm stadiul în care se află creaţia noastră şi să acţionăm în mod corespunzător pentru a acorda grija necesară etapei respective. De exemplu, în cazul în care creaţia noastră se află abia în primele stadii de creştere, ar putea fi contraproductiv să încercăm să-i culegem roadele. Nimeni nu se apucă să tragă de un lăstar ca să-l facă să crească mai repede. Şi totuşi, exact la asta ne îndeamnă nerăbdarea noastră în timp ce aşteptăm manfestarea unei creaţii. Piatra Lunii ne ajută să înţelegem care sunt paşii potriviţi şi momentul optim pentru a ne îngriji de creaţiile noastre şi, la sfârşit, pentru a culege roadele.
Piatra Lunii este un instrument puternic pentru conştiinţa şi intuiţia psihică. Capacităţile extrasenzoriale ne dau posibilitatea să ne deschidem către călăuzirea exterioară venită din partea fiinţelor superioare.
Emoţional: ne ajută să ne punem ordine în sentimente şi să căpătăm o perspectivă superioară asupra a ceea ce înseamnă şi încotro ne poartă ele. Ne face să ne eliberăm de frustrare şi să acceptăm mersul firesc al ciclurilor vieţii. Ne dă răbdare şi capacitatea de a rămâne obiectivi atunci când primim informaţii empatice de la ceilalţi.
Fizic: conform tradiţiei, Piatra Lunii ne ajută să ne punem în armonie cu fazele pe care le cunoaşte energia satelitului Terrei. De aceea, poate fi utilă în reglarea ciclului menstrual, în timp ce pe bărbaţi  îi poate ajuta să se adapteze la schimbările hormonale subtile prin care trec odată cu fazele lunii. Poate contribui la eliminarea retenţiei de apă în organism.
Afirmaţie: Chem energiile femininului adânc şi mă deschid către darurile zeiţei.
 
Piatra Lunii albă
Piatra Lunii albă întruchipează energia Lunii pline aflate la apogeul puterilor ei.  Această piatră stimulează toate aspectele percepţiei extrasenzoriale şi poate îmbunătăţi lucrul cu visele şi cu viziunile. Ca şi Luna plină, poate amplifica trăirile emoţionale. Folosită de femei, ea activează energia kundalini şi deschide ochiul interior. Energia sa îi ajută pe bărbaţi să ajungă la un echilibru emoţional şi să-şi dezvolte receptivitatea.
 
Piatra Lunii portocalie
Energia blândă şi plină de iubire a acestei varietăţi susţine inima şi stimulează mentalul. Ea ne dă puterea să vedem în toate împrejurările latura pozitivă, iubitoare, a existenţei divinului. Piatra Lunii portocalie ne domoleşte neliniştea sau grijile şi ne ajută totodată să ne bucurăm de experienţele pozitive ale vieţii. Transmite corpului emoţional o energie mângâietoare şi este excelentă pentru copiii intuitivi sau foarte sensibili.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
PIATRA SOARELUI
Calităţi de conducător, bunăvoinţă, forţă, revărsare de binefaceri, energie masculină luminată.
Element: Foc.
Chakre: sexuală/creativă (2), plex solar (3).
Piatra Soarelui este o piatră a puterii personale, a libertăţii şi a conştiinţei extinse. Dintre toate mineralele de pe pământ, ea reflectă cu adevărat însuşirile luminii solare – deschidere, bunăvoinţă, căldură, forţă, limpezimea minţii, dar şi dorinţa şi capacitatea de a revărsa binefaceri asupra celorlalţi. Acestea sunt, de altfel, calităţile râvnite ale unui conducător, iar Piatra Soarelui poate aprinde în fiinţa purtătorului ei flacăra celui destinat să conducă. Oamenii care sunt chemaţi să se afle în frunte pot descoperi în Piatra Soarelui un ajutor pentru a găsi siguranţa interioară şi autodisciplina necesare pentru a merge mai departe. Cei reţinuţi de temeri şi de neîncredere în ei înşişi vor constata că Piatra Soarelui topeşte sentimentul de nevrednicie care îi poate împiedica să fie pe deplin ceea ce sunt. Piatra Soarelui emană un spectru bogat şi pozitiv de energii şi, atunci când ne ancorăm la el, simţim uneori o revărsare de bogăţie în viaţa noastră. Ea generează un sentiment de abundenţă în legătură cu toate nevoile şi dorinţele noastre şi ne poate ajuta cu adevărat în manifestarea prosperităţii, precum şi în dobândirea de cunoştinţe şi atingerea înţelepciunii.
Spiritual: Piatra Soarelui ne învaţă să ne punem competenţele şi însuşirile în serviciul celorlalţi. Este o piatră a abundenţei, care ne ajută să acţionăm pentru a ne manifesta dorinţele în planul terestru. Piatra Soarelui emană Raza de Soare şi ne pune în armonie cu lumina şi energia Marelui Soare Central.
Emoţional: ea încălzeşte şi stimulează corpul emoţional. Aceasta ne poate ajuta să transformăm furia în energie, atitudinea critică în bucurie. Ea ridică nivelul vibraţional al tiparelor noastre emoţionale.
Fizic: Piatra Soarelui încălzeşte corpul, stimulează metabolismul, digestia şi vitalitatea. Ea ajută la echilibrarea sistemului endocrin şi intervine în tulburările de reproducere cauzate de dezechilibrele hormonale.
Afirmaţie: Îmi revendic locul de drept în fruntea celorlalţi, pentru a revărsa binefaceri şi a le primi, la rândul meu.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
PIETRESIT
Percepţie, intuiţie, sporirea voinţei, precogniţie, călătorii interdimensionale, autotransformare.
Element: Furtună.
Chakre: plex solar (3), al treilea ochi (6).
Pietresitul determină o activare unitară a chakrei plexului solar şi a celui de-al treilea ochi, generând o creştere puternică a energiei voinţei şi a capacităţilor intuitive. Sub influenţa Pietresitului, puterea de pătrundere în esenţa situaţiilor conduce la acţiuni hotărâte, menite să influenţeze rezultatele în aşa fel încât să corespundă speranţelor şi dorinţelor noastre. Cu alte cuvinte, vedem ce se întâmplă, ştim ce vrem şi pornim să obţinem. Beneficiind de darul Pietresitului de a ne spori forţele, avem şanse mai mari să ne atingem scopurile.
Întrucât Pietresitul are acest mod de a stimula al treilea ochi, capacitatea noastră de a înţelege natura simţurilor se extinde într-o conştientizare a viitorului sau a multitudinii de probabilităţi din care ia naştere viitorul. Cititorii de tarot sau practicanţii altor tipuri de divinaţie pot constata că viziunile lor sunt mai clare şi previziunile mai exacte. Toţi cei care utilizează Pietresitul  pot simţi o creştere a frecvenţei momentelor de cunoaştere telepatică.
Spiritual: este o piatră a activării spirituale. Ne ajută să găsim direcţii noi şi să mergem mai departe atunci când drumul pare blocat sau când nu mai reuşim să vedem încotro ne îndreptăm. Activează puternic sistemul de chakre, înlesnind împământarea unui spectru complet de energie electromagnetică, ceea ce sporeşte cantitatea de energie de lumină în corp şi în câmpul energetic.
Emoţional: Pietresitul poate înteţi focul sub chakra de bază, dându-ne hotărârea de a acţiona şi de a ne schimba viaţa. El ne poate face neînfricaţi, ajutându-ne să învingem nesiguranţa şi şovăiala.
Fizic: stimulează corpul fizic, dându-i energie şi forţă. Este o piatră a sistemului nervos, utilă în stimularea şi fortificarea nervilor şi a creierului.
Afirmaţie: Limpezimea vederii interioare îmi dezvăluie cele mai bune căi de acţiune, pe care le aleg fără ezitare.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
PINOLIT
Înţelegere de sine, adevăr.
Chakre: rădăcină (1), coroană (7).
Frecvența Pilolitului ne permite să primim și să înțelegem perspectiva superioară a situațiilor, ajutându-ne să cunoaştem motivele din spatele unei situații și să învățăm din ele.
Energia Pinolitului ne ajută să vedem adevărul situațiilor și al problemelor din viață și, astfel, să recunoaştem și să eliberăm emoţiile negative ataşate acestora, căpătând o mai bună înțelegere de sine.
Prin chakra rădăcină, această piatră combinată ajută la împământarea şi curgerea fluxului de energie, astfel încât să putem avansa și să ne extindem cunoaşterea a ceea ce este bine pentru noi.
Sursa: https://www.soulfulcrystals.co.uk
 
 
PIRITĂ
Energie masculină, manifestare, acţiune, vitalitate, voinţă, creativitate, încredere.
Element: Pământ.
Chakre: plex solar (3).
Pirita este excelentă pentru creşterea puterii celei de-a treia chakre, atât la bărbaţi, cât şi la femei. Aceasta creşte rapid vitalitatea şi ne dă imboldul de a îndeplini sarcini ambiţioase în lumea fizică. Ea întăreşte voinţa, ajutându-ne să renunţăm la obiceiurile proaste şi să stabilim modele noi de sănătate şi de energie pozitivă. Ne ajută să învingem frica şi anxietatea şi să dezvoltăm o atitudine optimistă faţă de tot ce ne propunem să întreprindem. Ea poate identifica influenţele negative din mediul în care trăim, dându-ne curajul de a le alunga din viaţa noastră.
Poate fi un instrument util pentru echilibrarea polarităţilor şi obţinerea armoniei în câmpul auric. În cristaloterapie, este bine să o aplicăm pe chakra a treia, în palme şi la nivelul chakrei de bază. Astfel vom ancora ferm câmpul auric în corpul fizic, în alinierea potrivită pentru funcţionarea optimă a sinelui spiritual în lumea fizică.
În meditaţie, ţinând câte o Pirită în fiecare mână, putem realiza o reechilibrare instantanee şi o explozie înviorătoare de energie.
Utilizare practică: când nu aveţi posibilitatea să trageţi un pui de somn, ţineţi în mână o bucată de Pirită.
Spiritual: Pirita ne ajută să integrăm energia de înaltă frecvenţă în corpul fizic. Este un aliat care ne susţine să acţionăm pentru a crea abundenţa în viaţa noastră. Frecvenţa sa este utilă în stimularea energiei creatoare şi în promovarea unui comportament sexual sănătos.
Emoţional: Pirita ne îndeamnă să ne învingem teama şi să trecem la acţiune. Ea poate fi folosită pentru a ne scoate din cochilie şi a ne încuraja să fim mai dinamici şi mai siguri pe noi.
Fizic: sulful care intră în compoziţia Piritei contribuie la curăţarea organsmului de infecţii şi la stimularea bunei funcţionări a sistemului endocrin. Este excelentă pentru combaterea impotenţei masculine şi a infertilităţii. Componenta Fier concentrează acţiunea Piritei în sânge şi ţesuturi, făcând-o utilă în combaterea bolilor de piele, a infecţiilor fungice şi a invaziilor virale la nivel celular.
Afirmaţie: Voinţa mea este puternică şi mă folosesc de ea pentru a realiza manifestarea speranţelor  şi a dorinţelor mele cele mai altruiste.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
PREHNIT
Pace interioară, fuziune între inimă şi voinţă, comunicare cu fiinţele nonfizice.
Elemente: Pământ, Apă.
Chakre: plex solar (3), inimă (4).
Prehnitul realizează legătura dintre inimă şi voinţă, făcând ca puterea personală să fie folosită pentru a urma îndemnurile inimii. Când voinţa este legată mai mult de inimă decât de mintea-ego, acţiunile noastre capătă un caracter paşnic, iar dorniţele sunt, în orice situaţie, aliniate cu binele cel mai înalt. Prehnitul astâmpără neliniştea, nervozitatea şi îngrijorarea. Ne ajută să fim ancoraţi în prezent şi să evităm exercitarea nesănătoasă a imaginţei (de exemplu, să vizualizăm posibilele catastrofe ale viitorului). Prehnitul ne aminteşte de existenţa puterii personale şi totodată ne îndeamnă să punem această putere în slujba iubirii.
Spiritual: Prehnitul oferă o perspectivă reflexivă şi calmă din care putem explora natura experienţelor noastre. El facilitează legătura centrată pe inimă cu întreaga fire.
Emoţional: Prehnitul este o piatră blândă şi ocrotitoare, care ne poate ajuta să ne eliberăm de identificarea egoului cu rănile trecutului. Este ca un săpun emoţional, cu ajutorul căruia ne curăţăm aura de reziduurile emoţionale. Poate acţiona ca un ajutor de urgenţă la nivel afectiv: contribuie la eliminarea imediată a identificării cu rănile emoţionale şi împiedică micile supărări să se transforme în traume emoţionale.
Fizic: Prehnitul ajută la echilibrarea şi vindecarea sistemului circulator şi limfatic. El poate contribui la eliminarea toxinelor şi a rereziduurilor din organism prin sistemul limfatic şi aparatul urinar. Este util în cazul infecţiilor tractului urinar sau ale ganglionilor.
Afirmaţie: Îmi pun puterea personală în slujba inimii, iar voinţa mea este gata să se supună dorinţelor acesteia.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
PREHNIT CU EPIDOT
Cristalul de Prehnit cu Epidot este bine format și luminos de obicei. Această piatră are o culoare frumoasă de măslin. Prehnitul promovează iubirea necondiționată și stimulează creșterea spirituală. Este o piatră minunată pentru a aduce pace, bucurie și armonie în viața cuiva. Epidotul este folosit pentru a oferi protecție împotriva vătămărilor fizice, atunci când sunteți angajat în activități periculoase. De asemenea, este folosit pentru a ajuta pe cineva rănit, fie prin traume fizice sau psihice. Calmează, protejează și păzește.
Cristalul de Prehnit cu Epidot vă ajută să vă concentrați și să sporiţi eforturile în căutarea înțelepciunii, luminându-vă calea către înțelegere. Măslinul are culoarea receptivității la noi sensuri și idei. Cristalele de culoarea măslinelor sunt excelente pentru a vă ajuta la începutul căutării de cunoștere în drumul către iluminare. Această piatră ajută ucenicul, studentul și asistentul.
Sursa: https://www.crystalvaults.com
 
 
PRESELI BLUESTONE
Chakre: Steaua Pământului, rădăcină, plex solar.
Preseli Bluestone este piatra din care sunt alcătuite monolitele de la Stonehenge. Este o varietate puternică de cristal, care are o serie de atribute excelente.
Aceste cristale sunt ajutoare puternice pentru a vă spori spiritualitatea, deoarece vă conectează la energia mistică a lui Merlin și la magia lui.
Preseli Bluestone este o piatră prețioasă foarte populară, folosită în vindecarea emoțională și spirituală. Ea reprezintă întărirea sufletului, regresia în vieți trecute, stabilitatea emoțională, veridicitatea și curajul.
Utilizarea regulată a Preseli Bluestone vă aduce curaj și vă ajută să faceți față situațiilor dificile cu determinare. În mod similar, oamenii care par să-și piardă hotărârea cu ușurință, ar trebui să țină această piatră cu ei pentru a-și spori puterea voinței.
Cei care simt că sunt încă blocaţi în viața trecută, pot fi ajutaţi de Presli Bluestone să înţeleagă de ce. Această piatră îi poate face chiar conștienţi de greșelile din viețile trecute, pentru a le evita în prezent, permițându-le astfel să trăiescă mai atenţi și în siguranță.
Preseli Bluestone vă poate ajuta să distingeţi adevărul de falsitate, ceea ce vă va determina să luaţi decizii mai înțelepte în viață.
Folosiți Preseli Bluestone pentru a obține claritatea minții și pentru a vă recăpăta atenția. În mod similar, Preseli Bluestone a fost folosit din vechime pentru a găsi direcția potrivită în viață.
Folosiți această piatră pentru a obține protecție împotriva răutăţii şi a energiei negative. Preseli Bluestone vă oferă posibilitatea de a rămâne calmi în fața adversității.
Cei care suferă de un complex de inferioritate severă, îşi pot îmbunătăţi părerea despre ei înşişi, prin folosirea regulată a Preseli Bluestone.
Deoarece această piatră minunată poate ascuți mintea, este utilă pentru persoanele care sunt mereu în căutare de răspunsuri și cunoștințe.
Asocierea acestei pietre puternice cu chakra gâtului vă poate ajuta, de asemenea, să vă îmbunătățiți abilitățile de comunicare și să deveniți mai elocvent în vorbire.
Preseli Bluestone are capacitatea de a vă sincroniza mintea, corpul și inima, ajutându-vă să trăiți o viață cu adevărat echilibrată.
Sursa: https://meanings.crystalsandjewelry.com
 
 
RODOCROZIT
Vindecare emoţională, recuperarea amintirilor pierdute şi a talentelor uitate, iubire de sine, compasiune.
Elemente: Foc, Apă.
Chakre: inimă (4), plex solar (3).
Rodocrozitul este un puternic tămăduitor al inimii, creând o punte de legătură între chakrele inferioare de foc şi chakrele superioare de apă. Datorită legăturii sale cu ambele elemente, are capacitatea de a tempera febra emoţională şi de a oferi capacitatea de înţelegere a problemelor care ţin de inimă şi de voinţă. Vibraţia Rodocrozitului favorizează vindecarea rănilor emoţionale. Frecvenţele lui rezonează cu copilul interior, îngăduindu-ne să ne recăpătăm simţul ludic şi bucuria de a trăi. Energiile vindecătoare pe care le posedă ne ajută în recuperarea înclinaţiilor şi a capacităţilor înnăscute, pe care le-am pierdut în urma unor trauma sau suferinţe emoţionale din trecut.
Spiritual: Rodocrozitul ne ajută să redescoperim practica sacră a jocului. Stimulează creativitatea şi exprimarea şi ne ajută să ne aliniem la frecvenţa iubirii.
Emoţional: este aliatul principal în vindecarea copilului interior, în special în cazul unor traume emoţionale profunde, care ne-au făcut incapabili să simţim bucuria sau să ne exprimăm creativitatea. Ne poate ajuta să avem mai multă încredere şi să ne folosim voinţa pentru a ne clădi realitatea dorită.
Fizic: Rodocrozitul este ideal în caz de dezechilibre ale sistemului nervos. El oferă vindecare energetică tecii de mielină care îmbracă şi protejează nervii şi le poate fi de mare ajutor celor care vor să renunţe la cafea şi la alte stimulente. Este o protecţie excelentă împotriva anxietăţii şi a stresului.
Afirmaţie: Cu iubire pentru mine şi ceilalţi, mă implic în procesul de vindecare a rănilor din trecut şi primesc cu bucurie reîntregirea fiinţei mele.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
RODONIT
Descoperirea şi dezvoltarea talentelor ascunse, compasiune, iubire, generozitate, altruism.
Elemente: Foc, Pământ.
Chakre: inimă (4), rădăcină (1).
Rodonitul ne ajută să ne dăm seama în ce constau înzestrările noastre şi cum le putem valorifica spre bine suprem al tuturor. Este o piatră a învăţării şi a dezvoltării, care ne încurajează să extindem sau să aprofundăm însuşirile de care dispunem, astfel încât să le folosim pentru a-i ajuta pe ceilalţi. Rodonitul poartă energia cooperării la nivelul comunităţii. El ne vorbeşte despre responsabilitatea de a ne folosi capacităţile pentru a sprijini naşterea spirituală a Pământului şi a ne ajuta reciproc în aceste vremuri ale transformării.
Rodonitul este cu adevărat o piatră a puterii. Puterea nu este altceva decât capacitatea de a ne da seama cum ne putem folosi energia sau talentele pentru a realiza schimbarea la nivel planetar. Rodonitul ne ajută să ne recunoaştem darurile şi să le valorificăm pentru a efectua această schimbare.
Spiritual: Rodonitul ne ajută să ne înţelegem menirea, aşa cum este ea revelată de darurile sau înzestrările noastre. Toţi oamenii au îndemânări, daruri sau însuşiri pe care le pot utiliza în slujba spiritului. Rodonitul ne ajută să le preţuim şi să le perfecţionăm pentru a sluji binele suprem.
Emoţional: Rodonitul este o piatră a preţuirii de sine. El ne dă siguranţă în legătură cu menirea noastră. Ne poate ajuta să căpătăm mai multă conştiinţă de sine şi să simţim un îndemn mai limpede către calea spirituală.
Fizic: Rodonitul este un ajutor excelent pentru pierderea în greutate, detoxifierea şi purificarea corpului fizic. Deşi nu este propriu-zis un purificator, el stimulează şi întăreşte organele şi glandele, permiţându-le să purifice mai eficient organismul. Este util pentru eliminarea calculilor biliari sau renali şi poate sprijini vindecarea ficatului de boli sau de agresiuni.
Afirmaţie: Îmi revendic talentele şi darurile ascunse şi le folosesc cu iubire în beneficiul tuturor.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian
 
 
RUBIN
Forţă vitală, curaj, pasiune, vigoare, entuziasm, spirit de aventură, oblăduire.
Element: Pământ.
Chakră: rădăcină (1).
Conform unei vechi legende birmaneze, cine îşi implantează un Rubin în carne devine invulnerabil. În Europa Evului Mediu se credea că Rubinul aduce sănătate, rezolvă neînţelegerile şi alungă gândurile rele. A fost multă vreme preţuit ca piatră a regilor, iar despre împăratul chinez Kublai Khan se spune că ar fi oferit un întreg oraş în schimbul unui Rubin uriaş.
Purtând asupra noastră un Rubin, beneficiem de energizarea şi activarea corpului fizic, mental şi emoţional. Rubinul spreşte pasiunea şi curajul, îngăduindu-ne să ne devotăm cu toată fiinţa asipraţiilor noastre. El alungă din gând deznădejdea sau sentimentul înfrângerii şi deschide zăgazurile optimismului şi ale hotărârii necesare pentru a atinge obiective dificile. Îi dă celui care îl poartă un sentiment de putere şi îi întăreşte încrederea în sine şi gustul pentru aventură.
Vibraţia Rubinului este cea a entuziasmului în faţa vieţii, insuflând o dorinţă sinceră de a face actele de credinţă necesare pentru a merge mai departe. Dacă vă simţiţi blocaţi în rutina de orice natură – în carieră, în relaţii sau în viaţa spirituală - , Rubinul vă poate furnza energia necesară pentru a pune lucrurile în mişcare. El este un adevărat magnet pentru noutate şi aventură. Vibraţiile sale par să atragă oportunităţi pentru schimbări neaşteptate de decor şi/sau de situaţie. Când purtaţi asupra voastră un Rubin este ca şi cum îngerii sincronicităţii v-ar vedea mai bine, trimiţându-vă surprize benefice. Iar pe cei înclinaţi spre timiditate şi nesiguranţă, Rubinul îi îndeamnă să spună da, înainte de a găsi un motiv să spună nu.
Spiritual: Rubinul ne învaţă să ne bucurăm de existenţa în lumea fizică. El ne ajută să devenim conştienţi de energia spirituală care se află pretutindeni în universul material şi ne arată cum să deprindem capacitatea transformării ideilor şi intenţiilor în manifestare fizică. Rubinul ne ajută să ne ştergem din memoria celulară urma concretă a vechilor traume emoţionale sau a abuzului fizic.
Emoţional: este excelent pentru persoanele care detestă faptul că au primit un corp în lumea fizică. El ne poate ajuta să ne simţim mai implicaţi în viaţă şi să ne iubim mai mult corpul fizic şi existenţa omenească.
Fizic: Rubinul este un excelent tămăduitor al primelor două chakre. Poate fi întrebuinţat pentru tratarea circulaţiei deficitare sau a fluxului energetic defectuos la nivelul membrelor inferioare. Adeseori se foloseşte în tratamentul disfuncţiilor sexuale şi al infertilităţii. Poate contribui la reglarea greutăţii corporale, mai ales în cazul în care excesul ponderal este menţinut în scopul ancorării în lumea fizică.
Afirmaţie: Îmi primesc existenţa cu pasiune, ardoare şi curajul de a înfăptui tot ceea ce doresc.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

SAFIR

Venerat ca piatră regală, Safirului i se atribuia puterea de a-i ocroti pe monarhi de primejdii şi de invidie. Se credea, de asemenea, că poate apăra de necinste, înşelăciune, spaimă, sărăcie, ba chiar şi de prostie şi toane rele. Cele trei raze încrucişate ale Safirului stea erau considerate ca reprezentând speranţa, credinţa şi destinul, iar în folclorul german el trecea ca o piatră a victoriei.

SAFIR ALBASTRU

Conştiinţă, disciplină.

Elemente: Vânt, Pământ.

Chakre: al treilea ochi (6), gât (5).

Safirul albastru este o piatră a activării mentale şi psihice, un amplificator al înţelegerii, al percepţiei extrasenzoriale şi al agilităţii mentale. Se crede că ne ajută să descoperim adevărul ascuns în spatele aparenţelor şi să vorbim răspicat, cu glasul înţelepciunii interioare. Din punct de vedere astrologic, Safirul albastru este asociat cu planeta Saturn, arhetipul ordinii, al structurii, al restricţiilor şi al disciplinei. Este un aliat ideal pentru organizarea ideilor şi a percepţiilor şi transformarea lor în realitate.

Spiritual: Safirul albastru dă putere minţii şi sporeşte capacitatea de învăţare. Ne ajută să accesăm nivelurile profunde ale conştiinţei, promovând o înţelegere mai deplină a sinelui. Stimulează al treilea ochi şi coroana şi poate îmbunătăţi vederea psihică şi capacităţile extrasenzoriale.

Emoţional: îi ajută pe cei care sunt influenţaţi de părerile altora, făcându-i mai siguri pe opiniile şi cunoştinţele lor. Este o piatră puternică pentru accesarea şi vindecarea problemelor emoţionale care se insinuează din vieţile alternative sau anterioare.

Fizic: Safirul albastru poate fi de ajutor în dureri de cap, probleme de vedere, tulburări legate de urechea internă şi vertij.

Afirmaţie: Fac apel la resursele minţii şi la inspiraţia dată de spirit ca să pot vorbi cu glasul înţelepciunii.

Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

SAFFORDIT – CINTAMANI

Safforditul este o piatră rară, care se găseşte în Arizona, pe o rază de o sută de mile. Există controverse despre tipul acestei pietre, dacă este o tectită (de origine extraterestră) sau este de origine vulcanică. Unii sunt de părere că este o varietate de Obsidian.

Despre Saffordit se spune că este piatra care îndeplineşte dorinţe. Radiază o energie iubitoare, care împământează. Este folosită ca talisman pentru noroc şi ajută în eliminarea stresului.

Safforditul are un nivel vibraţional foarte ridicat, ajutându-ne să mergem mai departe în viaţă. Ne ajută să defacem straturile cochiliei exterioare şi să ajungem la forma noastră interioară cea adevărată.

Cintamani transformă energia, alimentând vibrațiile iubirii, luminii și harului. 

Îngroparea pietrei poate crea un vortex de energie care creează granițe împotriva forțelor negative sau nedorite. Ţinând piatra alături de tine, aceasta te ajută să creezi pozitivitate în lume și să reduci explozia de negativitate care ne înconjoară.

Safforditul devine ceea ce primeşte şi amplifică. Când o hrănim cu iubire, creşte iubirea. În acest mod, poate aduce abundență și prosperitate pentru sine şi cei din jur.

Sursa: crystalnation.co.uk/blogs

SCAPOLIT

Înţelegere, perseverenţă, autotransformare, eliberare. 

Element: Furtună.

Chakre: toate.

Scapolitul ne ajută să ne fixăm asupra unui scop şi să perseverăm până îl atingem. Este o piatră minunată pentru dezvoltarea autodisciplinei şi a voinţei de a dobândi şi a ne păstra libertatea interioară. Energia sa se revarsă într-un flux constant, spre deosebire de alte pietre, a căror energie pulsează şi fluctuează. Patronul său planetar este Saturn, planeta dătătoare de structură şi de disciplină, iar această piatră ne poate ajuta să creăm formele şi structurile care ne permit să ne împlinim visurile.

Cei care doresc să scrie o carte, să piardă în greutate, să-şi administreze mai bine finanţele, să facă mai multă mişcare, să renunţe la obiceiurile proaste sau să-şi schimbe într-un fel sau altul existenţa cotidiană vor găsi un aliat în Scapolit. Sintagma care îl caracterizează este puterea voinţei – el poate să activeze zonele latente ale sinelui în care sălăşluiesc conştiinţa ţelurilor noastre şi puterea de a le urmări. Scapolitul este deci şi o piatră a destinului, adică dharma. El ne ajută să auzim vocea Sinelui Superior şi să ducem la îndeplinire planul evoluţiei noastre pentru această existenţă. 

Scapolitul are şi puterea de a arunca lumină asupra vieţilor anterioare în care îşi pot avea rădăcinile tiparele autosabotajului. El nu numai că ne ajută să îmbrăţişăm noi tipare, ci ne permite totodată şi să ne eliberăm de cele vechi, care nu mai servesc binelui nostru suprem.

Vechii vizionari hinduşi spuneau că una dintre forţele negative majore pe care trebuie să învăţăm să le depăşim este inerţia – tendinţa ca lucrurile să meargă mereu în aceeaşi direcţie sau să nu ducă nicăieri. Un asemenea tip de inerţie înrobeşte sufletul şi ne împiedică să ne îndeplinim visurile. Vibraţiile Scapolitului sunt excelente pentru a distruge aceste tipare care ne îngrădesc. El ne ajută să facem schimbările dorite, indiferent dacă sunt minore sau revoluţionare. 

Scapolitul este şi o piatră a înţelegerii. Înainte de a distruge tiparele care ne limitează trebuie să le putem vedea şi să le înţelegem rădăcinile. Scapolitul ne ajută să săpăm adânc, să coborâm în profunzimile psihicului pentru a descoperi ce ne ţine pe loc, când s-a instalat şi cu ce trebuie să luptăm pentru a ne croi drum spre libertate. Scapolitul este, în ultimă instanţă, o piatră a libertăţii, cu ajutorul căreia depăşim limitările trecutului şi ne întărim disciplina şi voinţa de care este nevoie pentru a ne păstra libertatea câştigată şi a o extinde.

Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

SELENIT

Activare spirituală, comunicare cu Sinele Superior, cu spiritele călăuzitoare şi cu îngerii.

Element: Vânt.

Chakre: al treilea ochi (6), transpersonale şi eterice (8-14, situate deasupra capului).

Selenitul deschide şi activează rapid al treilea ochi, chakra coroanei şi Steaua Sufletului, situată deasupra capului. Intensitatea energiei emanate de Selenit este mai puternică pentru chakrele superioare decât a oricărei alte pietre. O baghetă de Selenit îndreptată spre al treilea ochi trimite o energie ce poate fi simţită ca o rafală de vânt care pătrunde prin frunte şi iese prin creştet. Selenitul curăţă rapid şi eficient câmpul auric şi poate îndepărta energiile blocate sau negativitatea din corpul fizic şi din cel eteric. Cristaloterapeuţilor le este recomandat să lucreze cu baghete de Selenit, care sunt ideale pentru purificare şi pentru toate tipurile de curăţare energetică. Dacă prindem alte pietre pe baghete de Selenit, energiile lor sunt amplificate de câteva ori. Când combinăm diferite pietre şi le lipim pe o baghetă de Selenit, energiile grupului de pietre sunt împletite şi amplificate, revărsându-se din baghetă ca un întreg armonios.

Spiritual: energia spirituală a Selenitului îndepărtează blocajele şi reziduurile eterice, permiţând energiei să se deplaseze mai liber prin chakrele superioare – în special prin chakrele eterice, care facilitează legătura şi comuniunea cu Sinele Superior.

Emoţional: conţinutul de calciu şi de sulf al Selenitului stimulează corpul emoţional şi ne determină să ne ducem viaţa mai departe. Ne ajută să învingem stagnarea şi ne împiedică să cedăm în faţa iluziilor legate de siguranţă şi confort.

Fizic: Selenitul elimină sau şuntează blocajele şi densităţile existente în câmpul energetic. Baghetele de Selenit pot fi folosite pentru a dirija energia de înaltă frecvenţă spre corp, stimulând vindecarea fizică.

Afirmaţie: Mă unesc cu Sinele meu Superior şi simţurile mele lăuntrice sunt trezite.

Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

SEPTARIAN

Chakre: a rădăcinii (1).

Cristalele de Septarian (numite şi „pietrele dragonilor”) s-au format acum aproximativ 60 de milioane de ani, prin acoperirea materiei organice moarte cu material sedimentar. Când apele oceanului s-au retras, bilele de mâl s-au uscat şi au crăpat. Mineralele formate din materia organică au umplut crăpăturile, creând centre adesea gălbui. Această formaţiune dă Septarianului abilitatea de a armoniza sinele nostru interior cu cel exterior, de a integra trecutul şi viitorul prin intermediul prezentului şi de a depăşi graniţa dintre legăturile cu ceilalţi şi individualitate. Sporeşte coerenţa şi autoritatea.

Fizic: pentru întărirea sistemului imunitar, în afecţiuni ale sângelui, rinichilor, spasme şi dureri musculare, leziuni ale pielii, eczeme, probleme ale părului.

Emoţional: oferă o energie protectoare; încurajează traiul independent la persoanele asistate.

Sens divinatoriu: nu este momentul să acţionezi singur sau să desconsideri opiniile altor oameni.

Formulă de energizare: Ofer şi accept mâna prieteniei.

Sursa: „Cristale” de Cassandra Eason

OU SEPTARIAN

Cristalele de Septarian, sculptate şi şlefuite sub formă de sfere, reprezintă instrumente excepţionale pentru meditaţie, divinaţie şi clarviziune.

Septarianului oferă o energie protectoare. Are abilitatea de a armoniza sinele nostru interior cu cel exterior, de a integra trecutul şi viitorul prin intermediul prezentului şi de a depăşi graniţa dintre legăturile cu ceilalţi şi individualitate. Sporeşte coerenţa şi autoritatea.

Sursa: „Cristale” de Cassandra Eason

SERAFINIT

Autovindecare, regenerare, integritate, legătura cu îngerii.

Elemente: Furtună, Pământ.

Chakre: toate.

Serafinitul este una dintre cele mai puternice pietre în privinţa capacităţii de a aduce toate elementele corpurilor nonfizice în aliniere de-a lungul coloanei EU SUNT a măduvei spinării. El centrează şi energizează deopotrivă, iar frumoasel sale nuanuţe verzi arată cât de bine se potriveşte cu chakra inimii. Mai mult, este o piatră care poate fi utilizată cu succes asupra oricărei chakre sau părţi a corpului unde se doreşte sporirea şi armonizarea energiilor. Poate pune în mişcare energiile blocate la nivelul meridianelor; în acest scop poate fi utilizat singur sau în combinaţie cu acupunctura. Purtat asupra noastră, Serafinitul umple câmpul auric cu vibraţiile integrităţii şi ale bunăstării, având influenţă nu numai asupra purtătorului, ci şi asupra celor care îi privesc. El atrage atenţia datorită energiilor sale agreabile, dar şi frumuseţii lui. Serafinitul este foarte evoluat şi îşi va antrena rapid utilizatorul pe calea propriei evoluţii.

Nu este o greşeală faptul că numele său provine de la Serafimi. Această piatră rezonează puternic cu toate nivelurile tărâmului angelic, chiar şi cu cele mai înalte. Persoanele care doresc să întâlnească îngerii în timpul meditaţiei sau în vis o pot utiliza pentru a facilita armonizările necesare. 

Serafinitul se distinge ca piatră cardinală de vindecare în vremurile noastre. Este instrumentul cel mai adecvat pentru a alinia corpul cu energia luminii. Este ideal pentru persoanele care se simt desprinse de sinele lor fizic, ajutându-le să înţeleagă natura existenţei fizice. Scopul Serafinitului este de a aduce lumină în corp, aceasta exprimându-se în noi ca stare perfectă de sănătate.

Spiritual: Searafinitul leagă nivelul fizic al energiei cu nivelul angelic. Este un instrument puternic de comunicare cu îngerii şi cu spiritele device şi ne ajută să aducem vindecare trupului, minţii, spiritului şi Pământului.

Emoţional: el contribuie la îndepărtarea energiilor emoţionale care nu ne mai sunt de folos. Aduce corpului emoţional o energie care luminează şi înveseleşte; stimulează fluxul şi flexibilitatea energetică, ceea ce ne ajută să avem reacţii emoţionale echilibrate şi armonioase.

Fizic: Serafinitul poate servi la normalizarea creşterii şi a reproducerii tuturor tipurilor de celule canceroase. Este excelent pentru vindecarea tulburărilor sau bolilor sistemice în general. Întăreşte sângele şi poate susţine respiraţia celulară şi transportul substanţelor nutritive către celule.

Afirmaţie: Invoc tiparele vindecării, ale integrităţii şi ale regenerării pentru o stare bună a trupului meu şi pentru evoluţia sufletului şi spiritului.

Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

SFEN (TITANIT)

Minte limpede şi ageră, rapiditate în învăţare, intuiţie, voinţă concentrată.

Elemente: Furtună, Vânt.

Chakre: al treilea ochi (6), plex solar (3).

Sfenul este o piatră a energiei mentale. El acţionează vibraţional pentru a curăţa mintea şi a stimula procesul de gândire. Este o piatră excelentă pentru a îndepărta pânzele de păianjen de pe creier şi a vă ajuta să vă puneţi rapid pe treabă sau să demaraţi activităţile creatoare aflate pe agendă. Pentru cei care rezonează cu Sfenul, el poate înlocui cafeaua de dimineaţă. Este de ajuns să aşezaţi piatra la nivelul celui de-al treilea ochi şi să meditaţi timp de două minute, lăsând energiile pietrei să circule prin creier. Această acţiune poate fi înviorătoare şi efectul ei poate să dureze întreaga zi. 

Sfenul accelerează şi stimulează toate capacităţile mentale. Este un aliat excelent atunci când studiaţi sau citiţi, încercând să asimilaţi cât mai multă informaţie. Ajută memoria şi stabilirea de conexiuni între lucrurile nou învăţate şi baza de cunoştinţe. Poate fi util în învăţarea unei alte limbi sau a unei discipline complet noi, de exemplu, informatica sau matematica. Sporeşte capacităţile intuitive, astfel încât poate fi de folos în deprinderea şi practicarea disciplinelor ezoterice, precum astrologia, numerologia sau cabala. Ne face atenţi la detalii, facilintând autoorganizarea, dar şi rezolvarea unor exerciţii intelectuale cum ar fi enigmele poliţiste sau careurile de cuvinte încrucişate.

Spiritual: Sfenul activează vederea interioară şi extinde conştiinţa către perceperea altor tărâmuri. Stimulează energic starea de vis şi poate ajuta la explorarea vieţilor paralele.

Emoţional: Sfenul ne ajută să înfruntăm necunoscutul cu entuziasm şi curiozitate. Cu sprijinul său învingem frica şi nevoia nejustificată de siguranţă sau stabilitate, ceea ce permite evoluţia.

Fizic: poate susţine energetic rezistenţa oaselor, putând fi folosit în osteoporoză sau refacerea după fracturi. Se poate dovedi util în sporirea acuităţii vizuale şi auditive.

Afirmaţie: În timp ce călătoresc prin lumile interioare, mintea mea este trează şi sprintenă şi funcţionează la parametri optimi, în deplină concordanţă cu voinţa mea canalizată.

Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

SHIVA LINGAM

Activarea energiilor kundalini, vitalitate şi prana, transformare şi renaştere spirituală, iluminare, contopire cu tot ce există.

Elemente: Pământ, Vânt, Apă, Foc.

Chakre: toate.

Shiva Lingam rezonează profund cu energiile Pământului, dar posedă totodată energii puternice ale Apei, Vântului şi chiar ale Focului.

Forma în sine reprezintă aspectul masculin al creaţiei, iar semnele de pe piatră reprezintă aspectul feminin. Efectul energetic al pietrei este acela al fuziunii şi al activării energiei sacre kundalini, care se ridică prin coloana vertebrală, activând chakrele şi aducând iluminare.

Energiile acestor pietre măresc câmpul electromagnetic al corpului şi stimulează meridianele. Atât energetic, cât şi metafizic, Shiva Lingam simbolizează rezolvarea opoziţiilor şi forţa unificatoare a creaţiei.

Spiritual: pietrele Shiva Lingam ne reamintesc că ceea ce percepem ca opoziţii sunt pur şi simplu expresii energetice diferite ale întregului. Dincolo de opoziţiile dintre masculin şi feminin, lumină şi întuneric, bine şi rău, există o forţă unificatoare fundamentală. Shiva Lingam contribuie la unificarea tuturor laturilor şi acceptarea iubitoare a deosebirilor pe care le descoperim la ceilalţi ca expresii ale numeroaselor feţe ale unicului Creator.

Emoţional: astfel de pietre ne pot ajuta să învingem prejudecăţile, izolarea şi nevoia de a fi fiinţă individuală sau aparte. Cuvântul aparte înseamnă separat, dar conţine cuvântul „parte”, care sugerează apartenenţa. Shiva Lingam ne ajută să simţim unitatea, chiar şi în situaţii de aparentă separare.

Fizic: Shiva Lingam stimulează sistemele energetice ale organismului, sprijinind vindecarea generală la toate nivelurile. Ele pot fi folosite pentru a trata impotenţa, infertilitatea şi alte dezechilibre sexuale sau reproductive. Utilizarea lor cea mai importantă este însă legată de întărirea şi echilibrarea întregului organism.

Afirmaţie: Mă dăruiesc Divintăţii şi, cu încredere deplină şi devotament absolut, cer să fiu renăscut şi luminat.

Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

SMARALD

Iubire, compasiune, abundenţă.

Element: Apă.

Chakră: inimă (4).

În Roma antică, Smaraldul era considerat un simbol al fertilităţii şi era asociat cu zeiţa Venus. Legendele creştine vorbesc despre Smarald ca piatră a învierii. Conform altor tradiţii, Smaraldul vindecă diferite boli, domoleşte frica, îmbunătăţeşte memoria, sporeşte puterea de convingere, aduce bucurie şi conferă darul profeţiei. Alchimia străveche vorbeşte despre Tabla de Smarald, o tăbliţă sacră pe care era gravată rețeta transmutării şi a iluminării.

Smaraldul este piatra conştiinţei centrate pe inimă şi a vindecării pe care o aduce pe toate planurile existenţei.

Smaraldul stimulează inima fizică şi curăţă corpul emoţional de tiparele victimizării şi ale respingerii puterii personale. El aduce prospeţime şi vitalitate inimii emoţionale şi fizice. Smaraldul a fost folosit în mod tradiţional ca piatră a iubirii, datorită capacităţii sale de a curăţa şi de a întări centrii inimii emoţionale şi fizice. El ne ajută să privim toate evenimentele, circumstanţele şi persoanele din viaţa noastră cu compasiune şi acceptare. Smaraldul stimulează inima înaltă, centrul iubirii transpersonale situat chiar deasupra şi mai la stânga chakrei inimii. Ne ajută să dovedim compasiune şi înţelegere respectuoasă în raport cu ceilalţi.

Spiritual: Smaraldul ne conectează la frecvenţa iubirii divine, a compasiunii şi a adevăratei recunoştinţe pentru tot ce trăim şi realizăm. El are puterea de a schimba conştiinţa privaţiunilor în conştiinţă a prosperităţii, dezvoltând în noi încrederea că universul ne oferă tot ceea ce ne este necesar. Smaraldul ne dă ocazia să înălţăm recunoştinţa, devenind conştienţi de darurile divinităţii şi acceptâdnu-le. El leagă inima individului cu energia iubirii divine.

Emoţional: această piatră este un minunat vindecător emoţional. Ne oferă prilejul să ne arătăm natura miloasă şi iubitoare, fără teama de a părea vulnerabili. El ne îndeamnă să avem încredere în divinitate în toate privinţele şi să renunţăm la versiunea personală despre ceea ce ar trebui să fie realitatea. Smaraldul ne poate ajuta să învingem sentimentul nevredniciei, teama de lipsuri şi de abandon. El ne învaţă să-i acceptăm pe ceilalţi fără a-i judeca sau a le impune propria noastră concepţie de viaţă.

Fizic: Smaraldul este un mare vindecător al inimii şi poate susţine inima fizică în refacere după diferite tulburări sau afecţiuni.

Afirmaţie: Cu ajutorul iubirii şi al compasiunii toate pot fi vindecate şi binefacerile curg fără oprelişte.

Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

SODALIT

Accesul la inconştient şi abilităţile intuitive, înţelegere şi capacitate mentală sporită, profunzime a intuiţiei.

Element: Vânt.

Chakră: al treilea ochi (6).

Sodalitul trezeşte imagini care vin din adâncurile subconştientului, dându-ne puterea să înţelegem principalele lecţii primite în această viaţă şi să ne dăm seama dacă suntem pe drumul cel bun pentru a ne desăvârşi educaţia. Sodalitul acţionează ca un ghid în călătoriile interioare – prin meditaţie, viziuni despre vremurile mitice sau călătorie şamanică. El ne ajută să ne concentrăm asupra clipei prezente, fără să ne lăsăm distraşi de probleme trecute sau viitoare. Sodalitul contribuie la integrarea în „acum” a tuturor laturilor sinelui, astfel încât să putem întrebuinţa tot ce am învăţat şi am trăit pentru a face faţă lecţiei actuale.

Sodalitul poate fi eficace în atingerea stărilor hipnotice sau de transă. El ne îndepărtează de presiunile şi de grijile vieţii şi ne lasă să ne adâncim în mentalul subconştient sau inconştient. Poate fi util în reamintirea viselor sau în practicarea visului lucid.

Spiritual: Sodalitul ne ajută să înţelegem care ne este menirea. El joacă rolul unui indicator pe drumul personal şi ne ajută să ne lăsăm pătrunşi de experienţa evoluţiei spirituale, fără a fi obsedaţi de „numerele de magie”, care pot însoţi trezirea conştiinţei. De exemplu, poate activa percepţia psihică, împiedicându-ne, în acelaşi timp, să ne fălim cu capacităţile noastre extrasenzoriale.

Emoţional: cultivă detaşarea de preocupările şi de grijile vieţii de zi cu zi. Ne face să privim realitatea dintr-o perspectivă mai înaltă şi mai senină, reducând astfel stresul şi anxietatea.

Fizic: Sodalitul poate contribui la reglarea tensiunii arteriale prin atenuarea retenţiei de apă şi îmbunătăţirea hidratării celulare.

Afirmaţie: Mintea mea este pe deplin trezită la toate nivelurile şi funcţionează la capacitate maximă.

Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

STIBINĂ/STIBNIT

Acordare la noile frecvenţe, transformare, perspective noi, prosperitate, sporirea puterii personale.

Element: Pământ.

Chakre: toate.

Stibnitul contribuie la deplasarea energiei prin corpul fizic. În munca de vindecare, el ajută organismul să asimileze energie şi să schimbe tiparele genetice pentru a reflecta evoluţia spirituală. Deşi ne ajută să închidem circuitul energetic cu pământul, nu este o poartă de împământare sub aspect mental şi poate, de fapt, să fie utilizată în mod eficient pentru a facilta meditaţia şi contactul cu extratereştrii şi cu fiinţele intradimensionale.

Stibnitul este o piatră excelentă pentru vremurile noastre, deoarece ne face să intrăm mai uşor în rezonanţă cu energia de înaltă frecvenţă pe care ni se cere să o purtăm în corp de acum. Acesta poate ajuta la combatarea simptomelor legate de schimbarea energiei, cum ar fi ameţelile, durerile de cap, incapacitatea de a ne concentra şi palpitaţiile provocate de variaţia câmpului magnetic al Pământului.

Spiritual: Stibnitul este o piatră de manifestare a luminii în formă fizică. Este un puternic instrument de meditaţie, întrucât ajută organismul să integreze frecvenţele superioare pe care le întâlneşte.

Emoţional: ne poate ajuta să ne eliberăm de teama de explorare a lumii spirituale şi a tărâmurilor superioare. Promovează curăţarea şi eliminarea reziduurilor din corpul emoţional.

Fizic: Stibnitul este perfect adaptat pentru canalizarea energiei de înaltă frecvenţă şi împământarea ei în corp. Energia sa purificatoare poate fi folosită pentru a ajuta la vindecarea focarelor de infecţie din organism, pentru a combate herpesul, furunculele şi alte leziuni, precum şi infectarea tăieturilor sau a rănilor.

Afirmaţie: Mă armonizez cu noile energii ale Pământului, mă angajez să lucrez pentru aducerea luminii şi invoc măreţia a tot ceea ce este cu adevărat fiinţa mea.

Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

STICHTIT

Activarea energiei kundalini, iubire şi iertare, compasiune, protecţie spirituală, tărie fizică şi emoţională.

Element: Vânt.

Chakre: inimă (4), coroană (7), rădăcină (1).

Stichtitul stimulează energia kundalini, punând în mişcare energiile latente de la baza coloanei vertebrale şi ridicându-le prin chakre până în creştet. El îmbină vibraţiile iubirii şi ale iertării cu cele ale iluminării spirituale, legând chakra inimii cu cea a coroanei. Stichtitul emană energii care protejează împotriva negativităţii, plasându-l pe cel care îl poartă într-un ou de lumină, care apără corpul emoţional. Ca poatră a iertării, Stichtitul ne face să privim mai uşor problemele emoţionale din punctul de vedere al celuilalt, facilitând astfel înţelegerea faţă de cei care ne-au rănit. El desfiinţează conştiinţa graniţei dintre propria persoană şi ceilalţi, înlocuind „dreptatea mea” cu „dreptatea noastră”.

Stichtitul este o piatră a tăriei emoţionale şi fizice, care ne dă puterea să ne revenim rapid după boli, traume, dezamăgiri, furie sau depresie. El readuce plăcerea vieţii de dragul vieţii, ajutându-ne să renunţăm la ideea fixă că universul se organizează în funcţie de planurile şi de dorinţele noastre. Ne aminteşte să vedem lumea cu ochi de copil, cu cugetul plin de bucurie şi lipsiţi de dorinţe şi aşteptări.

Spiritual: sub aspect spiritual, Stichtitul ne aminteşte cât de puternică este inima. Ne îndeană să ne invocăm călăuzele şi ghizii şi la bine, şi la rău și ne ajută să le simţim prezenţa. Activează al treilea ochi şi coroana şi poate stimula experienţele vizionare.

Emoţional: Stichtitul este o piatră a iubirii, unităţii şi colaborării. El ne face să nu avem reţineri în a cere sprijinul celorlalţi şi ne îndeamnă să fim mai generoşi cu cei care au nevoie de ajutorul nostru. Este o excelentă piatră de protecţie împotriva câmpurilor emoţionale negative create de alţii şi ne ajută să dăm dovadă de compasiune faţă de astfel de persoane.

Fizic: Stichtitul calmează sistemul nervos, ajută la menţinerea unui sistem sănătos al tensiunii arteriale şi a unei biochimii pozitive, favorabile vindecării. Poate fi util în cefaleea pricinuită de hipertensiune sau în tensiunea musculară cauzată de stres. Sprijină digestia şi poate contribui la combaterea poftei de anumite alimente sau a bulimiei, ambele de sorginte emoţională.

Afirmaţie: Mă eliberez de temeri şi de idei preconcepute, făcând loc în inimă iubirii fără limite.

Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

SUGILIT

Vise, protecţie şi purificare spirituală, far al luminii.

Element: Vânt.

Chakre: al treilea ochi (6), coroană (7), transpersonale şi eterice (8-14).

Sugilitul are o acţiune puternică de deschidere a chakrei celui de-al treilea ochi, a coroanei şi a chakrelor eterice. El activează vederea interioară şi dezvăluie cele mai ascunse motivaţii, gânduri şi credinţe. Sugilitul este piatra viselor. El ne ajută să ţinem minte visele de peste noapte şi să practicăm visul lucid. În plus, ne împiedică să uităm visurile pe care le-am avut pentru viaţa noastră, visuri la care am renunţat în favoarea a ceea ce am considerat mai realizabil. Ne ajută să regăsim visul cel mai drag al sufletului nostru în această viaţă şi, aducându-ne aminte de el, ne dă curajul şi optimismul de a-l urma.

Această piatră activează inima şi mintea şi ne sprijină să ne găsim adevărata pasiune spirituală şi s-o urmăm pentru a dobândi abundenţa şi întregirea fiinţei.

Spiritual: Sugilitul ne ajută să credem în posibilităţile vieţii. El ne îndeamnă să visăm la altceva decât ceea ce trăim în prezent, dându-ne speranţă şi optimism pentru un viitor mai bun. El poate contribui la respingerea negativităţii şi la umplerea aurei cu lumină de înaltă frecvenţă.

Emoţional: această piatră ne ajută să învingem disperarea, sentimentul înfrângerii şi al lipsei de opţiuni. El ne aminteşte că tot ce visăm se poate împlini şi ne dă tăria şi curajul de a da viaţă unor asemenea visuri. Este ideal pentru cei care au tendinţa de a cădea în negativism sau care nu au încredere în capacităţile lor.

Fizic: Sugilitul este util împotriva coşmarurilor, a insomniilor şi a altor tulburări de somn. Oferă linişte sufletească şi poate contribui la calmarea nervilor şi la alungarea grijilor.

Afirmaţie: Sunt protejat şi mă aflu în siguranţă în balonul meu de lumină şi lucrez pentru a-mi împlini visele personale cele mai profunde, precum şi visul colectiv ca Pământul să fie o planetă a luminii.

Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

SUNGIT - SHUNGIT

Acest mineral are o energie mare și este folosit în ritualurile sale de adepții magiei negre și albe . Vracii spun că Shungitul poate indica dacă există un blestem asupra unui om sau dacă se va îmbolnăvi. Acest lucru se manifestă prin schimbarea culorii pietrei. 

Din Shungit se fac diverse amulete care protejează împotriva influenței negative din partea mediului. Având în vedere proprietățile Shungitului de a absorbi radiațiile, ar trebui să fie amplasat lângă computer. Piatra ajută la scăderea amintirilor care provoacă durere, la stabilizarea stării emoționale și psihologice. Cu ajutorul acestui mineral, puteți curăța energia lucrurilor provenite din surse dubioase. Shungitul ajută la protejarea împotriva provocării și a bârfei.

Pentru a înțelege dacă acest mineral vă este potrivit ca talisman , este suficient să-l purtați câteva zile și piatra va da un anumit semn. Dacă nu se potrivește, atunci va apărea un disconfort. 

Dacă o persoană are probleme în viața personală, ar trebui să aibă bile din acest mineral în casă. Piramida din Shungit are puterea de a vă proteja casa. Talismanele sub formă de cuburi sunt ideale pentru persoanele implicate în afaceri.

Mineralul negru este utilizat pentru a trata răcelile care sunt legate de hipotermie. Dar, în același timp, nu este recomandat să purtați în mod constant produse din această piatră. 

Shungitul pus în apa de băut se utilizează în tratamentul sistemului respirator, a reacțiilor alergice și a bolilor de piele.

Sursa: https://ro.tierient.com/

SUPER SEVEN

Multe lucruri minunate au fost scrise despre cristalul Super Seven, cel mai impresionant fiind că reprezinta frația universală a omenirii.

Super Seven este un cristal deosebit și rar, fiind cunoscut si sub numele de Piatra lui Melody sau Sacred Seven.

Deși nu întotdeauna sunt foarte vizibile toate mineralele din el, o bucată se Super Seven păstrează toate proprietățile celor 7 cristale pe care le conține: Ametist, Cristal de stâncă, Cuarț Fumuriu, Cacoxenit, Rutil, Goethit și Lepidocrozit.

Această piatră este atât de căutată deoarece este printre puținele care păstreaza energia clară a fiecărui mineral pe care îl conține și nu are nevoie de energizare sau curațare.

Deoarece Super Seven deschide toate simțurile și ajută la vizualizarea aurei, este un cristal important ce ajută la dezvoltarea abilităților psihice, inclusiv telepatie, clarviziune, claraudiție și telekinezie.

Natura pietrei face ca aceasta să nu fie asociată niciunei chakre, în schimb, este fantastică la vindecarea, echilibrarea și energizarea tuturor celor șapte chakre (de unde provine și numele "Super Seven").

Sursa: stonemania.ro

TANZANIT
Legarea mentalului cu inima, dezvoltarea percepției spirituale, compasiune în raport cu sinele, adeziune față de adevăr.
Element: Vânt.
Chakre: inimă (4), gât (5), al treilea ochi (6), coroană (7), Steaua Sufletului (8).
Frecvența Tanzanitului ne ajută să împărtășim informații și cunoaștere spirituală dintr-o perspectivă centrată pe inimă. Este excelent pentru consilieri sau pentru persoane ale căror profesii presupun interpretarea intelectuală a experiențelor emoționale. El îi poate ajuta pe empatici să interpreteze informațiile bazate pe emoție, pe care le primesc în mod intuitiv.
Spiritual: aliniază inima și mintea, facilitând experiențe spirituale mai echilibrate și mai centrate. Pentru persoanele care au o minte hiperactivă, dar un deficit de conexiune emoțională cu ceilalți, Tanzanitul poate fi veriga care înlesnește împământarea energiei mentale prin corpul emoțional.
Emoțional: această piatră ne ajută să simțim mai multă compasiune, iubire și centrare. Datorită ei căpătăm capacitatea de a înțelege problemele emoționale, fără să insistăm asupra lor mai mult decât trebuie. Tanzanitul generează o energie a fericirii și atenuează anxietatea.
Fizic: poate fi utilizat pentru a calma mintea hiperactivă și a contribui la munca de vindecare prin sicronizarea energiilor electromagnetice ale inimii cu ale creierului. Poate servi la atenuarea hipertirodiei și a suprasolicitării glandelor suprarenale.
Afirmație: Mintea și inima mea sunt din nou împreună, ca niște îndrăgostiți după o despărțire, iar eu intru în spirala acestui dans al bucuriei.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

TANZANIT CU TSAVORIT
Granatul Tsavorit este strâns legat de Tanzanit, amândouă fiind descoperite în Tanzania.
Tsavoritul este considerat o piatră a prosperității și poate contribui la scăderea anxietății cu privire la problemele financiare. Înlătură stresul în mod natural, aduce fericire și ajută la determinarea adevăratei căi de viață sau a destinului, ghidează către împlinire. Vindecătorii cu cristal folosesc Tsavoritul pentru a accelera vindecarea celulară. De asemenea, este utilizat în afecțiunile cardiace.
Încă din epoca medievală, oamenii foloseau aceste pietre pentru a ușura depresia, pentru a îndepărta visele rele și pentru a atenua bolile ficatului.
Tsavoritul simbolizează puritatea, adevărul, dragostea și compasiunea. Tanzanitul cu Tsavorit pune cunoașterea în slujba iubirii de sine și a prosperității.
Sursa: shoplc.com

TECTITĂ FILIPINEZĂ
Legătură cu ființele extraterestre, comunicare telepatică, ridicarea nivelului vibrațional.
Element: Furtună.
Chakre: toate.
Tectitele negre, așa cum sunt cele din China și Filipine, inițiază fluxul de energie de la Steaua Pământului în sus, prin toată coloana chakrelor, până la Steaua Sufletului. Deși nu sunt pietre de împământare, contribuie la deschiderea și la curățarea chakrelor inferioare, ajutându-ne să rămânem prezenți în corp, în timp ce ne deschidem spre conștiința superioară. Pe măsură ce chakrele se deschid pe rând, Tectita stimulează capacitățile psihice și intuitive.
Forța incredibilă prezentă în momentul formării Tectitelor meteorice și păstrată înlăuntrul acestora are un efect intens asupra câmpului energetic. Frecvența lor extinde rapid conștiința și înviorează aura, contribuind la arderea reziduurilor energetice.
Asemenea pietre sunt instrumente ideale de meditație, care ajută la extinderea conștiinței către frecvențele cele mai înalte. Ele participă apoi la asimilarea acestor frecvențe în corp, la nivel celular.
Spiritual: Tectitele ne ajută să ne extindem conștiința dincolo de Pământ, până la stele. Ele sunt instrumente puternice de călătorie psihică și ne ajută să depășim granițele timpului și ale spațiului pentru a cunoaște alte lumi și tărâmuri. Capacitatea lor de a ajuta corpul fizic să integreze energia de înaltă frecvență este vitală pentru evoluția omenirii în prezent.
Emoțional: astfel de pietre au un efect de împuternicire asupra majorității oamenilor, realizând o extindere rapidă a aurei și aruncând reziduurile energetice.
Fizic: Tectitele pot fi utilizate pentru a ajuta corpul să integreze energiile de înaltă frecvență.
Afirmație: Aleg să sporesc lumina care îmi scaldă aura și să colaborez cu ființele binevoitoare din planurile superioare.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

TECTITĂ TIBETANĂ
Este un meteorit pe care-l putem numi „controlul împământării”. Ne susține în stabilirea unei conexiuni eterice între noi și cristalele noastre. Acești meteoriți sunt folosiți adesea pentru a întări câmpurile energetice ale corpului.
Tectita tibetană ne învață că este important să rămânem împământați. Când avem experiențe spirituale puternice, putem avea tendința de a ne separa de toți și de toate. Cristalele de împământare ne permit să rămânem cu picioarele pe pământ, în timp ce experimentăm cele mai înalte trăiri spirituale.
Cu toate experiențele noastre aici, pe Pământ, și dincolo de planul fizic, trebuie să avem mereu în minte ideea ca tot ceea ce „culegem” din stările înalte ale conștiinței, poate fi plantat în solul fertil al chakrei rădăcină, pentru ca mai târziu din semințele plantate aici să crească unele dintre cele mai puternice energii, care ne ajută mai întâi să ridicăm vibrația propriului corp și mai apoi a locului unde ne aflăm.
Sursa: stonemania.ro

TECTITĂ LIBIANĂ
Încredere, agerime a minții, protecție psihică, acces la arhivele akashice, manifestare, conștiința propriului potențial.
Elemente: Foc, Furtună.
Chakre: toate, în special plex solar (3) și sexuală/creativă (2).
Tectita aurie de Libia posedă energii remarcabile, care pot stimula voința, capacitatea de creație și puterea de manifestare. Ca și alte pietre, cum ar fi Moldavitul și Tectita tibetană, ea transportă energii extraordinare, datorate probabil forțelor uriașe implicate în formarea lor în timpul exploziilor provocate de ciocnirile cu meteoriți. Oricare ar fi explicația intensității, nu este surprinzător faptul că o Tectită aurie de Libia a fost folosită ca piesă centrală în colierul unui faraon egiptean – aceste pietre emană un fel de putere mistică, asociată cu regii-zei din vechime - și pot facilita la fel de bine trezirea în ființa noastră a Regelui interior sau a Reginei interioare.
Persoanele care se ocupă cu recuperarea de cunoștințe străvechi pot constata că Tectita aurie de Libia este o cheie puternică de acces la arhivele akashice.
Spiritual: fiind purtătoare a frecvențelor puternic energizate conferite de originea sa meteorică, Tectita aurie de Libia activează energia creatoare. Ne învață lucruri fundamentale despre stabilirea granițelor relaționale, despre cum să ne folosim în mod just puterea personală și să ne încredințăm voinței divine.
Emoțional: Tectita aurie de Libia poate ajuta persoanele excesiv de timide sau retrase să devină mai sociabile și mai deschise. Contribuie la dezvoltarea unei abordări ludice și creatoare a existenței.
Fizic: Tectita aurie de Libia este un tămăduitor spiritual al problemelor gastrice și digestive ca ulcerul, sindromul de colon iritabil, greața, hiperaciditatea și absorbția necorespunzătoare a substanțelor nutrivitive la nivelul intestinului, mai ales în cazul în care asemenea manifestări sunt generate sau agravate de stările de stres.
Afirmație: Îmi revendic puterea personală legitimă, în temeiul cunoașterii recuperate și al înțelepciunii dobândite pe parcursul numeroaselor mele vieți, folosind-o întru manifestarea binelui suprem.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian


THULIT
Bucurie, plăcere, afecțiune, vindecarea tiparelor negative, generozitate, centrare în inimă, legarea inimii cu mentalul.
Elemente: Apă, Vânt.
Chakre: inimă (4), sexuală/creativă (2), plex solar (3), gât (5).
Thulitul unește energiile inimii cu ale minții, sporind starea de bine și generând o atitudine luminată asupra vieții. Ne poate ajuta să ne dăm seama atunci când lăsăm egoul să ne guverneze întâmplările vieții. El ne va arăta cu blândețe cum mânia, atitudinea critică, aprobarea condiționată și infatuarea ne împiedică să îl vedem mai bine și cu mai multă iubire pe celălalt.
Spiritual: Thulitul ne arată că trebuie să ne bucurăm și că toate greutățile sunt trecătoare. El ușurează inima, făcându-ne să acționăm dintr-o perspectivă luminată. Ne învață ce înseamnă iubirea necondiționată și bucuria veșnică.
Emoțional: ne ajută să ne eliberăm de identificarea cu problemele noastre și combate tendința de a dramatiza. Este excelent pentru persoanele care au sentimentul dezastrului și trăiesc într-o stare de negativitate.
Fizic: Thulitul este o piatră tămăduitoare, atât pentru chakra inimii, cât și pentru plexul solar.
Afirmație: Îmi ascult glasul inimii și înaintez tot mai mult pe drumul iubirii și bucuriei.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

TOPAZ (ALB – INCOLOR)
Spiritualitate, însușiri extrasenzoriale, minte limpede.
Element: Foc.
Chakre: coroană (7), eterice (8-14, situate deasupra capului).
Topazul acționează pentru a ne ajuta în procesul de clarificare a intențiilor, pe care le aliniază cu voința divină și le manifestă în lumea fizică.
Spiritual: această piatră ne ajută să ne manifestăm cea mai înaltă menire spirituală, dându-ne capacitatea să percepem voința divină. Cu ajutorul său ne alinimem cuvintele cu adevărul și descoperim adevărul sau neadevărul ascuns în ceilalți.
Emoțional: Topazul vine în ajutorul celor cărora le e teamă să spună adevărul sau care nutresc dorința de a-i manipula pe cei din jur. Pe aceștia îi poate ajuta să capete curajul de a înfrunta și de a rosti răspicat adevărul. Este totodată un aliat al celor care au nevoie să-și descopere adevărul personal și să-și dea seama când ceilalți mint.
Fizic: poate contribui la întărirea rădăcinii părului și a unghiilor.
Afirmație: În tot ceea ce fac dau expresie celor mai înalte vibrații ale spiritului.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

TRANDAFIRUL DEŞERTULUI
Piatrele ornamentale se întâmplă rareori să aibă și alte scopuri în afară de cele estetice și utilitare. O minune a naturii, Trandafirul Deșertului este o excepție. Compusă din două minerale, această piatră semiprețioasă are aspectul unei flori de trandafir. Deși se prezintă ca fiind destul de fragilă, deține o serie de proprietăți terapeutice, printre care se număra și calitatea de a alunga stresul. În aceste condiții, piatra ornamentală Trandafirul Deșertului își poate găsi locul oriunde în casă sau în gradină, nu doar ca obiect de mare efect, ci și ca suport pentru echilibrul psihic și emoțional.
Este cunoscuta și sub numele de Sand Rose datorită compoziției sale nisipoase. Majoritatea pietrelor au la baza unul din două minerale de selenit sau baritină. La baza procesului de formare stau trei elemente principale: apa, vântul și nisipul.
Trandafirul Deșertului este un element de decor care poate avea o influență foarte importantă în viața omului. Este considerată a fi o piatră deosebit de puternică, care ascunde o energie interioară ce poate anihila energiile negative dintr-un mediu ambiant.
Desert Rose sau Trandafirul Deșertului este numele colocvial dat formațiunii de clustere de cristale de ghips sau barită, care conțin granule de nisip. Fenomenul de rozeta 'cristal' tinde să apară atunci când cristalele se formeaza în condiții aride, cum ar fi evaporarea unui bazin de sare de mica adâncime.
https://www.piatraonline.ro/

TURMALINĂ NEAGRĂ
Purificare, protecție.
Element: Pământ.
Chakre: rădăcină (1)
Cristalele de Turmalină neagră sunt ideale pentru a le asigura protecție psihică celor care sunt nevoiți să lucreze sau să trăiască în locuri sau în condiții dificile. O astfel de piatră purtată asupra noastră poate feri câmpul auric de dezechilibre, chiar și în prezența unor energii distructive. Știm cu toții că uneori întâlnim indivizi sau situații care emană vibrații negative. Este adevărat că și noi emitem uneori astfel de vibrații. Cristalele de Turmalină neagră acționează ca niște aspiratoare eterice , curățându-ne de negativitate și de dizarmonie, atât pe noi, cât și mediul ambiant.
O altă aplicație a Turmalinei negre este legată de purificarea eterică. Dacă purtăm o astfel de piatră în buzunar, o ținem în mână în timpul meditației sau dormim cu ea sub pernă, vom avea parte de o doză înviorătoare de purificare a câmpului auric și a tuturor dimensiunilor corpului eteric. Efectul de curățare poate să reverbereze până la nivelul corpului fizic. Este recomandabilă folosirea și pentru alungarea gândurilor negre, anxietatea, furia și sentimentul lipsei de valoare.
Spritual: Turmalina neagră oferă o cale de împământare pentru aducerea luminii în planul terestru.
Emoțional: acest aliat ne ajută să ne eliberăm de comportamentul obsesiv sau compulsiv și de anxietate sau de tendința cronică de a ne face griji.
Fizic: Turmalina neagră contribuie la purificarea corpului de toxine și deșeuri. Poate sprijini la eliminarea din organism a metalelor grele și a substanțelor poluante din mediu.
Afirmație: Alung toate atașamentele negative dinlăuntrul meu și din afară. Sunt purificat, ancorat și centrat asupra Pământului.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

TURMALINĂ ROZ
Iubire, vindecare emoțională.
Element: Apă.
Chakră: inimă (4).
Turmalina roz susține vindecarea emoțională și activarea chakrei inimii. Ea promovează sentimente de bucurie, fericire și relaxare. Datorită conținutului ridicat de litiu, este o piatră foarte liniștitoare, care poate calma emoțiile și corpul fizic. Este un partener al Turmalinei negre în atenuarea stresului și îndepărtarea grijilor sau a comportamentului obsesiv. În practica meditației, Turmalina roz poate contribui la curățarea și purificarea corpului emoțional. Ea ajută la identificarea tiparelor emoționale care nu mai sunt aliniate cu evoluția noastră spirituală și la schimbarea lor, pentru a reflecta o atitudine superioară în relații și în comunicare.
Spiritual: Turmalina roz activează centrul inimii superiore și capacitatea de a ne lăsa în voia iubirii. Ne ajută să găsim tărie în vulnerabilitate și să ne bucurăm de toate experiențele din care avem ceva de învățat.
Emoțional: echilibrează și purifică energic corpul emoțional. Este una dintre cele mai puternice pietre pentru atenuarea stresului și a dezechilibrelor emoționale pe care acesta le poate provoca. Este foarte eficientă pentru copii, mai ales când este vorba despre hiperactivitate sau despre tulburări de somn.
Fizic: Turmalina roz intervine în alinierea și calmarea inimii, este benefică în angina pectorală, aritmii și recuperarea după atacuri de cord. Ajută la reglarea biochimiei creierului, facilitând o stare mentală echilibrată.
Afirmație: Inima mea este vindecată și întreagă, iar eu răspândesc energiile iubirii.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

TURMALINA ALBĂ – CUARȚ TURMALINAT
Purificare, refacere după influențe nocive.
Element: Furtună.
Chakre: toate.
Cuarțul turmalinat este un reprezentant puternic al elementului Furtună, care combină proprietățile Turmalinei negre cu ale Cuarțului transparent, dându-ne posibilitatea să accesăm și să integrăm întregul spectru de energii electromagnetice, de la cele mai joase frecvențe până la cele mai înalte. Având o gamă completă de vibrații disponibile în câmpul energetic, ne asigurăm că organismul și aura vor primi toate frecvențele necesare pentru echilibru și sănătate. Frecvențele luminoase sunt ca substanțele nutritive în organism. Dacă privăm câmpul energetic de anumite frecvențe, în cele din urmă generăm dezechilibre și boli. În prezent se vorbește foarte mult despre energia de înaltă frecvență. Deși ca specie ne aflăm într-o perioadă de creștere a capacității de a prelucra frecvențele superioare ale luminii, avem încă nevoie de frecvențele joase pentru a ne menține sănătatea fizică și emoțională. În trecut, aceste energii erau absorbite din mediul înconjurător, întrucât oamenii petreceau mai mult timp pe afară, în lumina soarelui și a lunii, aproape de Mama Pământ în toată splendoarea ei. Astăzi, mulți oameni s-au izolat în case, separați de energiile dătătoare de viață ale naturii. Cuarțul turmalinat ne dă posibilitatea să primim aceste energii, îndepărtând totodată densitățile și blocajele care pot împiedica asimilarea lor corespunzătoare.
Spiritual: Cuarțul turmalinat ne dă posibilitatea de a primi întregul spectru de lumină necesar unei stări corespunzătoare de sănătate energetică și fizică. Ne ajută să ne purificăm sub aspect fizic, emoțional și spiritual, astfel încât să ne putem dezvolta în continuare.
Emoțional: ne ajută să identifcăm tiparele emoționale care trebuie să fie purificate și curățate, ca să putem trăi stări spirituale extinse. Contribuie la eliminarea lor, făcându-ne să descoperim ce înseamnă limpezimea emoțională.
Fizic: Cuarțul turmalinat este excelent pentru încăperi și spații de vindecare. Când energiile sunt eliberate în timpul ședințelor de terapie, aceste pietre le purifică și le transformă în energie utilizabilă. Îi poate ajuta pe cei care încearcă să își purifice organismul după abuzul de substanțe nocive sau să-și îmbunătățească alimentația.
Afirmație: Sunt scăldat și înconjurat de lumină spirituală, care mă curăță, mă purifică și mă ocrotește.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian


TURMALINĂ VERDE
Vindecare, forță, vitalitate, integritate.
Element: Apă.
Chakră: inimă (4).
Turmalina verde acționează mai pronunțat asupra inimii și a corpului fizic decât cea roz. Deși ambele sunt pietre ale activării inimii, Turmalina verde contribuie la integrarea energiei în inima fizică și în chakra inimii. Ea susține alinierea câmpului electromagnetic al inimii cu cel al Pământului, ajutând la întărirea inimii. Deoarece poate alinia inima fizică, Turmalina verde se dovedeșe a fi și o puternică piatră de vindecare. Ea liniștește sistemul nervos și emoțiile și facilutează fluxul normal de energie prin corp.
Spiritual: Turmalina verde este ideală pentru canalizarea puterii de vindecare a naturii. Ea ne pune în armonie cu energiile Pământului, deschizând inima și stimulând legătura cu iubirea divină.
Emoțional: ea aduce în corpul emoțional energia înviorătoare a creșterii și a expansiunii. Ne poate face mai expresivi și mai puțin inhibați. Este utilă în combaterea fricii de schimbare sau de disciplinare strictă a stilului și obiceiurilor de viață.
Fizic: Turmalina verde poate contribui la stimularea funcționării și reproducerii celulelor. Este un excelent adjuvant în tratamentul eteric al cancerelor și al altor tulburări ale dezvoltării celulare. Este una dintre pietrele cu cea mai mare putere de vindecare vibrațională a inimii fizice.
Afirmație: Mă bucur de integritate fizică și de vitalitate vibrațională. Puterea inimii mele mă hrănește și mă înconjoară și sunt eu însumi o forță pozitivă în această lume.
Sursa: „Cartea pietrelor”, vol. 2, de Robert Simmons & Naisha Ahsian

WILUITĂ= VEZUVIANIT
Pe vremuri, Vezuvianitul/Wiluitul era considerat o piatră de protecție și vindecare, care oferă numeroase beneficii purtătorului.
În plan fizic, Vezuvianitul/Wiluitul este considerat a întări smalțul dinților. De asemenea, ajută la digerarea nutrienților din alimente. Această piatră bogată în proprietăți atenuează bolile care pot fi cauzate de poluanții mediului, cum ar fi mercurul și plumbul. Prin urmare, se consideră că această piatră este un remediu util în societatea modernă.
Vezuvianitul/Wiluitul este un cristal bogat în minerale în calciu, magneziu și fier. Aceste minerale oferă pietrei un efect uimitor de purificare și curățare asupra organismului. Efect său de purificare și curățare ajută purtătorul să se recupereze după o infirmitate prelungită.
Vezuvianitul/Wiluitul are un efect uimitor asupra psihicului purtătorului, astfel încât alungă frica și melancolia din mintea purtătorului.
Se spune că Vezuvianitul/Wiluitul este un minunat vindecător emoțional, deoarece încurajează pofta de a trăi, aduce sentimente pozitive. Această piatră s-a dovedit a fi de ajutor în eliberarea de atașamente negative, ajutând purtătorul să avanseze în viața sa.
Cu energiile sale imense puternice, Vezuvianitul/Wiluitul conectează purtătorul la creativitatea lumii și ne îndeamnă să descoperim lucruri noi. Psihologic, se crede că această piatră alungă depresia și curăță toate gândurile negative, astfel încât mintea să funcționeze mai clar. Vezuvianitul/Wiluitul este considerat a fi o piatră de inspirație, ceea ce face ca purtătorul să înțeleagă lumea într-un mod mai eficient. De asemenea, este folosit pentru a face purtătorul mai încrezător și mai sigur cu privire la ce are de făcut.
Pe baza spiritualității, această piatră ajută purtătorul să înlocuiască energiile ego-ului și ajută la creșterea spirituală.
Vezuvianitul/Wiluitul este considerat a fi piatra care funcționează splendid pe toate chakrele. Dar, în special, stimulează chakra inimii. În procesul de activare a chakrei inimii, purtătorul trebuie să se întindă pe spate, complet relaxat și apoi piatra trebuie plasată în mijlocul pieptului său. Această practică va ajuta purtătorul să armonizeze și să consolideze chakra inimii.
Sursa: gemexi.com

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.